Dünyanın en zengin kulübü Newcastle oldu

Newcastle United'ın satışı resmen açıklandı. 

FutbolArena Dış Haberler - Newcastle United, Suudi Arabistan merkezli bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Suudi Arabistan merkezli kamu yatırım fonu tarafından satın alınan Newcastle an itibariyle dünyanın en zengin kulübü oldu.

Suudi Kamu Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Yaser Al Rumayyan: ''Bugün İngiliz futbolunun en ünlü kulüplerinden biri olan Newcastle United'ın satın alındığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Kulübün yararına çalışmayı dört gözle bekliyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan merkezli bir konsorsiyumun toplan servetinin 400 milyar euro civarında olduğu belirtildi.

NEWCASTLE YÖNETİCİSİ AMANDA STAVELEY TARAFTARLARA SESLENDİ

Newcastle, Premier Lig'in zirvesinde olmayı hak ediyor. Hedefimiz zirve. Bu biraz zaman alacak ama zirveye çıkacağız. Burada ciddi bir rekabet var. Premier Lig dünyanın en iyi futbolunun oynandığı ligdir. Kupalar kazanmak istiyoruz. Premier Lig şampiyonluğu ve Avrupa'da başarıyı hedefliyoruz. Ancak sabırlı olmamız gerekiyor. Kadromuzu finansal fair play kuralları çerçevesinde güçlendirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz.

TEKNİK DİREKTÖR HEDEFİ CONTE

Newcastle'ın yeni sahiplerinin kulübün başına yeni bir teknik direktör getireceği iddia edildi. Şu anda boşta olan Antonio Conte ilk aday. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre henüz Conte ile görüşmeler başlamadı. Ancak yakın zamanda iletişime geçileceği iddia edildi.

MBAPPE VE MODRIC İDDİASI

Öte yandan Marca ve Guardian'ın haberine göre Newcastle'ın yeni sahipleri önümüzdeki sezondan itibaren kulübün bünyesine iki yıldız futbolcuyu kazandırmayı planlıyor. Bu iki futbolcunun Mbappe ve Modric olduğu öne sürüldü.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER