İzmir'de tsunami paniği

1
Gelen bir son dakika haberlerine göre; İzmir’de 6.6 büyüklüğünde depremin ardından deniz çekildi. Deniz suyunun çekildiği noktalar kameralara yansıdı. Bazı noktalarda ise deniz yerleşim yerlerine doğru taştı. Depremin Ege Denizi’nde yarattağı tsunami sonrasında ise Seferihisar’da sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
2
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 16,54 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
3
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar’da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var" ifadelerini kullandı.
4
Ege Denizi’nde gerçekleşen deprem sonrası, İzmir kent merkezinin üzerinde toz bulutu oluştu. İzmir’in Bornova ilçesinde bir binanın yıkıldığı öğrenildi. Depremin ardından kentte tsunami paniği yaşanıyor.
5
Ege Denizi’nde, Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından denizde gelgit oluştu.
6
Bu sırada marinada demirli yelkenli tekneler, denize doğru sürüklendi. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Depremin ardından denizin çekildiği görüldü.
7
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’deki depremin ardından bölgedeki hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulundu.
8
Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.
9
AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi. İzmir’in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi" denildi. Ayrıca, gelişmelerin takip edildiği, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği bildirildi.
10
Depremin Ege Denizi’nde yarattağı tsunami sonrasında ise Seferihisar’da sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı.
11
Depremin etkisiyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.
12
Marinada demirli olan yelkenli teknelerin denize sürüklendiği görüldü. Depremin ardından denizde çekilme yaşandı. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Depremin ardından denizin çekildiği görüldü.
13
14

Futbolarena anasayfasından devam...