Deniz Naki için mahkeme kararı verildi

Amedsporlu futbolcu Deniz Naki, sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptğı iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

FutbolArena - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler'de forma giyen futbolcu Deniz Naki hakkında açılan dava sonuca bağlandı. Futbolcunun sosyal medyadan terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla açılan davadan beraat ettiği açıklandı.

DHA'da yer alan habere göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında sosyal medya hesaplarında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Deniz Naki, Alman Parlamenterler Martina Renner ile Jan Van Aken, Amedspor Kulüp başkanı Nurullah Edemen ve avukatların da katıldığı duruşmadan önce Alman Parlamenterler, Naki'nin daha önce Almanya'da oynadığı St.Pauli takımı futbolcularının imzaladığı formayı kendisine hediye ettiler. Cumhuriyet savcısı, suçun oluşmadığını belirterek, Naki'nin beraatini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme, Naki'nin beraatine karar verdi.

Deniz Naki her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, insanların ölümlerine karşı olduğuna dair söyleminin farklı noktaya çekilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Naki, "Biz futbolcular olarak, bu coğrafyada bu zor dönemde bu halkı mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER