Cuma rekat 10 Ağustos (Cuma kaç rekat kılınır?)

Bugün Cuma namazı için camilere gidecek vatandaşlarımız internette en çok Cuma namazı rekat, Cuma namazı rekatı kaç, Cuma namazı kaç rekat, Cuma namazı rekat sayılarını araştırıyor. İşte Cuma namazı rekat sayısı.

FutbolArena - 10 Ağustos Cuma namazı için camilere akın edecek milyonlarca Müslüman vatandaşlarımız Cuma namazı öncesinde internet ortamında en çok Cuma namazı rekat sayısı kaç? Cuma namazı rekat sayısı? Cuma namazı kaç rekat kılınır? Cuma namazı rekatları ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik. Cuma namazı rekat sayısını öğrenmek için haberimizde göz atabilirsiniz.


Cuma namazı rekatı (Cuma namazı rekat sayısı, Cuma namazı kaç rekat?)


Bugün Müslüman aleminin en kutlu günü. 10 Ağustos Cuma günü camilere giderek milyonlarca müslüman vatandaşımız Cuma namazı ibadetlerini yerine getirecek. Cuma namazı öncesinde binlerce vatandaşımız internette Cuma namazı kaç rekat? sorusuna yanıt atıyor. İşte Cuma namazı rekat sayıları.

CUMA NAMAZI REKAT SAYILARI

Cuma namazında ilk olarak sünnet kılınır. Sünnetin ardından imam minbere oturur ve müezzin iç ezanı okur. Ezanın ardından imam iki kısımlık hutmesini okur.

Hutbede cemaate faydalı dini bilgiler ve yönlendirici konuşmalar yapılır. Cuma namazı: 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (Son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır.

CUMA NAMAZI KILMAYI ÖĞRENME REHBERİ


Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER