Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan ne zaman okunuyor? (İstanbul, İzmir, Ankara Cuma namazı saatleri)

Cuma namazı saat kaçta, ne zaman kılınıyor? İstanbul, Konya, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde ezan ne zaman okunuyor? Müslüman erkeklere farz kılınmış olan Cuma namazını ve ezan saatine haberin devamında ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Tüm Müslüman alemine FutbolArena ailesinden hayırlı cumalar. Cuma namazını kaçırmak istemeyenler ve Cuma namazı saat kaçta? sorusunun cevabını arayanlar için detayları sizler için derledik. İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta? Ezan ne zaman okunuyor? Cuma namazını kaçırmak istemeyenler 16 Mart 2018 Cuma namazı ve ezan saatlerine göz atmak için haberimizin devamından ulaşabilirler.


İstanbul Cuma namazı ne zaman, ezan vakti (16 Mart 2018 Perşembe)


Müslüman erkeklere farz kılınmış olan Cuma namazını kaçırmamak için lütfen saatlerini ayarlayınız. İstnabul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın Cuma namazı ve ezan saatlerini kaçırmaması için büyük şehirlerde 16 Mart 2018 Cuma namazı ve ezan saati kaçta okunduğu merak ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa diğer büyük şehirlerdeki Cuma namazı vakitleri şu şekilde:

İstanbul: 13:19
Ankara: 13:03
İzmir: 13:26
Bursa: 13:19
Edirne: 13:29
Eskişehir: 13:13
Samsun: 12:50
Trabzon: 12:36
Hakkari: 12:22
Van: 12:23
Diyarbakır: 12:36
Tunceli: 12:36

Cuma namazı nasıl kılınır?


Cuma namazı: 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (Son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır. Abdest alındıktan sonra cuma namazı kılmaya başlanır.

1. Rekat
Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının dört rekat ilk sünnetini kılmaya diye niyet ederiz. Daha sonra Allahu Ekber diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Ardından Sübhaneke'yi okuruz. Euz-ü besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. Kur'andan bir sure okuruz. Rüku'ya gider ve Secde'ye gideriz. Ardından tekrar Secde'ye gideriz.

2. Rekat
Ayağa kalkarak kıyama durduktan sonra besmele çeker ve Fatiha Suresini okuruz. Kur'andan bir sure okuruz. Rüku'ya gideriz. Sonra tekrar Secde'ye gider ve doğruluruz. Secde'ye gideriz. Oturarak Ettehiyattu okuruz.

3. Rekat
Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz ve Fatiha Suresini okuruz. Daha sonra Kur'andan bir sure okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gider ve doğruluruz. Daha sonra tekrar Secde'ye gideriz.

4. Rekat
Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çeker ve Fatih aSuresini okuruz. Kur'andan bir sure okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz ve doğruluruz. Tekrar Secde'ye gideriz. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.


Abdest nasıl alınır?


Nmaz kılmadan önce abdest almamız gerekecek. Peki Abdest nasıl alınır? Madde madde halinde şu şekilde sıralıyoruz:

Elleri yıkama.
Ağza su verme.
Buruna su verme.
Yüzü yıkama.
Sağ kolu yıkama.
Sol kolu yıkama.
Başı mesh etmek.
Kulakları mesh etmek.

Tüm Aktüel Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER