Cuma namazı rekat sayısı kaç? Cuma kaç rekat? (Ramazan'da cuma kaç rekat?)

Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar için cuma namazı rekat sayısını sizler için yazıyoruz. Cuma namazı kaç rekat kılınır? Cuma namazı rekat sayısı? Cuma namazı öncesi neler yapılmalı. Cuma namazı saati öncesi cuma rekatını öğrenmek isteyenler ve Ramazan ayında cuma namazı kılmak isteyenler için cuma saatlerini sizler için yazıyoruz.

Cuma namazı kaç rekat? Cuma namazı rekat sayısı nedir? Cuma rekatı ne demek? Cuma namazı kılmak isteyenler öncelikle cuma namazı rekat sayısını araştırıyor. Ramazan ayında Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar için cuma rekat sayısını ve cuma namazı saatlerini derledik. Cuma namazı kılmadan önce ne yapmak gerekiyor? Cuma rekat sayısını bilmeden namaz kılınır mı? Ramazan ayında mübarek cuma gününde namaz kılmak isteyenler için tüm bilgileri derledik.

Cuma namazı kaç rekat? Cuma rekat sayısı kaç? (18 Mayıs 2018 Cuma)


Ramazan ayının ilk cuma gününde cuma namazı rekat sayısını sizler için yazıyoruz. Ramazan'da mübarek cuma günü namaz kılmak isteyenler için önemli bir konu da cuma namazı rekat sayısı. Cuma namazı, cuma günleri öğlen kılınır. Cuma namazında ilk olarak sünnet kılınır. Sünnetin ardından imam minbere oturur ve müezzin iç ezanı okur. Ezanın ardından imam iki kısımlık hutmesini okur. Hutbede cemaate faydalı dini bilgiler ve yönlendirici konuşmalar yapılır. Ardından imam iki rekat cuma namazı kıldırır. Ardından iki rekat cuma farzı kılınır. Farzın ardından cumanın son sünneti öğlen kılınan ilk sünnet gibi kılınır ve cuma namazı tamamlanır. Cuma namazı 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olarak toplamda 10 rekattır.

Cuma saat kaçta? Cuma namazı İstanbul saatleri (Cuma namazı Ankara, Adana, Konya, Bursa, İzmir saatleri 18 Mayıs 2018 Cuma)


Cuma saat kaçta sorusunun yanıtını haberimizde veriyoruz. Cuma günü namaz kılmak isteyen Müslüman vatandaşlar için cuma namazı saatlerini yazıyoruz. Diyanet işlerinin açıkladığı cuma namazı saatleri için namaz vakitleri sitesini ziyaret ederek bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek cuma namazı saatini kontrol edebilirsiniz.

Cuma Namazı saatleri için TIKLA!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER