Chelsea, Manchester City önünde farka koştu - Premier Lig Haberleri

Premier Lig'de bu sezon çok büyük hayal kırıklığı yaşayan Chelsea, Manchester City'i 5-1 mağlup etti.

FutbolArena Analiz - Dünyanın en eski ve en prestijli yerel turnuvası olan İngiltere Federasyon Kupası'nın 5. tur karşılaşmasında Premier Lig'de bu sezon çok büyük hayal kırıklığı yaşayan Chelsea, şampiyonluk yarışını sürdüren Manchester City karşısında 5-1'lik sonuç elde etti.


Çarşamba günü Ukrayna'da Dinamo Kiev ile Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir deplasman maçına çıkacak olan Manchester City'nin teknik patronu Manuel Pellegrini sahaya oldukça sürpriz bir 11 sürdü.
Öyle ki, altyapıdan gelen oyunculardan stoper Tosin Adarabioyo, orta sahadan 2 genç İspanyol Manu Garcia, yine orta sahadan Aleix Garcia, Bersant Celina ve genç hücum silahı David Faupala Manchester City formasını bu zorlu kupa mesaisinde ilk kez giymiş oldular.

David Faupala attı, saha karıştı!

Manchester City forması altında ilk resmi maçına çıkan 19 yaşındaki hücum silahı David Faupala'nın takımına eşitliği sağladığı gol sonrası Chelsea tribünlerinden oldukça yoğun bir şekilde yabancı cismin atıldığı görüldü.
Kaldı ki daha 1 gün öncesinde West Bromwich Albion'dan Chris Brunt'ın sol gözünün altına madeni bir cisim gelmiş ve çok ciddi bir sakatlıktan son anda kurtulmuştu.
Geçtiğimiz hafta için oynanan Uefa Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Paris Saint-Germain karşısında sergilediği performansla oldukça fazla eleştiri alan ve sezon genelinde de geçtiğimiz sezonu adeta mumla arayan bir performans sergileyen Eden Hazard'ın yıldızlaştığı ve Chelsea'nin adını bir üst tura yazdırdığı maça dair göze çarpan çeşitli enteresan istatistikler ise şu şekilde;

Chelsea - Manchester City maçı istatistikleri

* Guus Hiddink'in İngiltere Federasyon Kupası'ndaki yenilmezliği devam ediyor. Hollandalı teknik adam Chelsea'nin başında çıktığı 6 kupa maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi.
* Manchester City bu kupada 2000 senesinden bu yana ilk kez 1 maçta 5 gol birden yedi.
* Chelsea'nin golcüsü Diego Costa geç de olsa açılıyor. İç sahada son 7 resmi maçta 7 gol atma başarısı gösterdi.
* Chelsea serbest atışlardan atmış olduğu 8 golle, bu kulvarda avrupanın en iyisi konumunda yer alıyor.

Futbolarena anasayfasından devam...

Chelsea Son Dakika Haberleri