Cenk Tosun, Beşiktaş'a ilki yaşatacak

Cenk Tosun, gol kralı olduğu takdirde Beşiktaş'ın, ilk defa üst üste iki kez gol kralı oyuncu çıkarmasını sağlayacak

FutbolArena - Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de Mario Gomez ile gol kralı çıkaran Beşiktaş, Cenk Tosun'un sezon sonunda gol kralı olması halinde tarihinde bir ilki yaşayacak.

AA'da yer alan habere göre, Ligde 21 haftanın ardından 16 golle gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Cenk, sezon sonunda da zirvede kalmak için kalan maçları değerlendirmeye çalışacak. Takımının puan farkını yakaladığı gibi gol sayısında da rakipleriyle arayı açmaya başlayan Cenk Tosun, gol kralı olduğu takdirde Beşiktaş'ın, ilk defa üst üste iki kez gol kralı oyuncu çıkarmasını sağlayacak.


Beşiktaş'ın geçmişte gol kralları

Siyah-beyazlı takımda ilk gol kralı 1963-1964 sezonunda 19 gol Güven Önüt oldu. Beşiktaş'ın ikinci gol kralı unvanını 25 sezon sonra Feyyaz Uçar elde etti. Feyyaz Uçar, 1989-1990'da 28 golle zirvede yer aldı.

Gol krallığı yarışında yine uzun bir ara veren siyah-beyazlı ekipte 2001-2002 sezonunda İlhan Mansız 21 golle birinci oldu.

Bu alanda yine uzun bir aran veren Beşiktaş'ın 4. gol krallığını geçen sezon 26 gol kaydeden Mario Gomez elde etti. Cenk Tosun, eski takım arkadaşının başarısını yinelerse üst üste ikinci kez siyah-beyazlı bir oyuncu gol krallığını elde edecek.


Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri