Cardiff City Premier Lig'de!

Championship'te son hafta maçında Cardiff City, lig 2.'si oldu ve Wolverhampton Wanderers'tan sonra da Premier Lig'e yükselen ikinci takım olmayı başardı.

FutbolArena - Championship'te son hafta maçlarında Fulham ve Cardiff City 2. olarak Premier Lig'e yükselme mücadelesi verdiler. 99 puanı olan Wolverhampton Wanderers haftalar önce Premier Lig'e yükselmeyi garantilemişti. Premier Lig'e yükselen 2. takım da Cardiff City oldu.

Premier Lig'e yükselen takımlar


24 takımın bulunduğu Championship'te 46. yani son hafta maçları oynandı. 99 puanlı Wolverhampton Wanderers geçtiğimiz haftalarda Premier Lig'e yükselmeyi garantilemişti. 2.'lik için ise 89 puanı olan Cardiff City ve 88 puanlı Fulham son haftaya kadar yarışlarını sürdürdü.

Fulham son hafta sahasında Reading ile 0-0 berabere kalırken 90 puana yükseldi. Fulhan ise deplasmanda Birmingham'a 3-1 yenildi ve 88 puanla 3. sırada kaldı.

Bu sonuçlarla Wolverhampton Wanderers ve Cardiff City doğrudan Premier Lig'e yükselirken 4 takım da Play-Off'lara kaldı.

3. Fulham, 4. Aston Villa, 5. Middlesbrough ve 6. Derby Country aralarında Play-Off oynayacak ve bu dört takımdan biri de Premier Lig'e yükselecek.

İngiliz futbolu ile ilgili tüm gelişmeleri Premier Lig Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER