Bursaspor'dan Afrika pazarına ilk adım

Bursaspor, Senegal ve Afrika futbolunun önemli akademileriyle ortak çalışma yapmak için ilk adımı atıyor.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, Afrika pazarına açılıyor. Senegal'in en önemli futbol akedemilerinden Generations Foot, yapılan protokolün sonucunda 20 yılı aşkın bir süredir Fransa'nın Metz kulübü ile çalışmakta. Bu anlaşmaya göre Metz kulübü, Senegal'deki akademiden çıkan oyuncuları alma önceliğine sahip.

CISSE, MANE, SARR GİBİ BİRÇOK YILDIZ KAZANDIRILDI

Bu işbirliği, Fransa ve dünya futbol pazarına önemli yıldızlar da kazandırmış durumda. Şu an Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'da futbol hayatına devam eden golcü Papis Demba Cisse, Liverpool ile dünya futbol ilgi odağının merkezine oturmuş olan Sadio Mane, henüz 20 yaşına basmamışken 17 milyon Euro bonservis bedeli ile Metz'den Rennes'e transfer olan İsmaila Sarr, Avrupa transfer pazarının ilgi odağı olan ve ara transfer döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray'a yazılan santrfor Habib Diallo sayabileceğimiz isimler arasında.

Süper Lig'de Bursaspor'da forma giyen Diafra Sakho ve Konyaspor'da top koşturan Fallou Diagne bu akademiden çıkan oyunculardan. İki futbolcunun da ortak noktası 2006-2007 sezonunda Generation Foot akademiden Metz'e gittiler. Sakho , Fransa'da gösterdiği performans ile her futbolcunun rüyalarını süsleyen İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'e transfer oldu ve 3,5 sezon başarıyla forma giydikten sonra Fransa'ya geri döndü. Fallou ise, Fransa kariyeri yanı sıra, Almanya'nın önemli kulüplerinden Freiburg ve Werder Bremen'de oynadı.

SENEGAL BAŞKATİBİ, BURSA'YA GELDİ

Bu akşam oynanacak Bursaspor-Konyaspor maçı öncesi karşılaşmayı izlemek için Bursa'ya gelen Senegal Başkatibi Moustapha Fall, Bursaspor'dan Sakho, Saivet ve Badji; Konyaspor'dan Diagne'ye plaket verecek. Bursaspor, Senegal ve Afrika futbolunun önemli akademileriyle ortak çalışma yapmak adına ilk adımı atmış olacak.

Son dakika Bursaspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Bursaspor Son Dakika Haberleri