Bursaspor'da Ali Ay yönetimi ibra edilmedi! Yeni başkan Mesut Mestan

Süper Lig'den Bursaspor'un genel kurulunda ibra krizi yaşandı. Bursaspor'da Ali Ay yönetimi mali ve idari açıdan ibra edilmedi. Bursaspor'da Mesut Mestan kulübün yeni başkanı oldu.

FutbolArena - Bursaspor'da Ali Ay yönetimi mali ve idari açıdan ibra edilmedi. Ali Ay yönetiminin aldığı temlik kararları da oy birliği ile iptal edildi. Ali Ay ve Cemil Parlakay disipline gönderildi. Bursaspor'da Mesut Mestan tek aday olduğu olağanüstü genel kurulda gerçekleşen açık oylama sonucunda kulübün yeni başkanı oldu.

Bursaspor kongresinde Ali Ay ibra edildi mi?


Bursaspor'un Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ali Ay yönetimi için sert kararlar alındı. İdari ve mali açıdan ibra edilmeyen Ali Ay yönetimin aynı zamanda aldığı kararlar oy birliği ile iptal edildi. Ali Ay ve Cemil Parlakay kulübü maddi zarara uğrattıkları gerekçesiyle disipline sevk edildi.

BURSASPOR'UN BORCU AÇIKLANDI

Bursaspor Kulübü'nün toplam borcunun 437 milyon 911 bin lira olduğu açıklandı. Öte yandan Bursaspor Bağımsız Denetleme Kurulu ise ibra edildi.

Ardından kürsüye çıkan Bursaspor Başkan Adayı Mesut Mestan, "Ben Bursasporluyum. Biz Manchester United ile maç yaparken yönetimdeydim. Bugün herkes aday olmaktan kaçınırken biz sorumluluk aldık." dedi.

ALİNUR AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Genel kurul öncesi kulübün durumu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor'un kentin önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, takıma her kesimin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

2003-2004 sezonunda da küme düştüklerini fakat 4 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek Türkiye şampiyonu olduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, yine benzer durumun yaşanabileceğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursaspor'a kanuni çerçevede her daim destek olduklarını, forma reklamına kadar takıma sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Fakat bunu tamamen belediye başkanının üzerine yıkmak doğru değil. Borçların ödenmesi, takımın desteklenmesi noktasında her arkadaşın elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi. Yaptığı konuşmada Bursaspor'a destek noktasında tüm kesimlere seslenen Başkan Aktaş, “Tüm Bursa'ya, işadamlarına, STK'lara çağrımdır. Bursaspor, şehre ekonomik argüman katan bir pozisyonda ise bu manada herkesin tarafsız şekilde kulübe sahip çıkmalı. İnşallah gereken yapılacaktır" diye konuşmuştu.

Son dakika Bursaspor Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Bursaspor Son Dakika Haberleri