Burkina Faso - Mısır maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Burkina Faso ile Mısır Afrika Uluslar Kupası'nda karşı karşıya geliyor. Burkina Faso - Mısır maçı saat kaçta, hangi kanalda? Tüm detaylar haberimizde...

FutbolArena - Afrika Uluslar Kupası'nda yarı final heyecanı yaşanıyor. Burkina Faso ile Mısır arasında oynanacak maç saat kaçta başlayacak ve hangi kanaldan yayınlanacak gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

AFRİKA ULUSLAR KUPASI FİNALİ 5 ŞUBAT'TA

Toplamda 16 takımın mücadele ettiği Afrika Kupası'nda grup maçları tamamlandı ve 8 takıma düşüldü. Çeyrek final maçlarının ardından da son 4 takım kaldı. Çarşamba ve Perşembe akşamı bu maçlar da oynanacak ve final de 5 Şubat'ta oynanacak. Daha önce Libya'da düzenleneceği açıklanan organizasyon, ülkedeki savaş nedeniyle Gabon'a alınmıştı.

Afrika Kupasında Burkina Faso'nun maçları


Kadrosunda Kayserispor'dan orta saha oyuncusu Alain Traore ve Karabükspor'dan ofansif orta saha oyuncusu Abdou Razack Traore'yi bulunduran Burkina Faso'nun kanat oyuncularından biri de Kayserispor'dan ayrılan Prejuce Nakoulma.

A Grubunda mücadele eden Burkina Faso, Gabon ve Kamerun ile berabere kaldıktan sonra Gine Bissau'yu 2-0 yendi ve çeyrek finale grup lideri olarak yükselmeyi başardı. Ardından Tunus ile eşleşen Burkina Faso bu maçı eski Samsunsporlu Bance ve eski Kayserisporlu Nakoulma'nın golleriyle 2-0'la geçti ve yarı finale yükseldi.

Burkina Faso'nun en etkili silahları Ajax'ın golcüsü Bertrand Traore ve Rus Krasnodar'dan Charles Kabore...


Afrika Kupası'nda Mısır'ın maçları


Bir dönem Orduspor'u da çalıştıran eski Arjantinli teknik adam Hector Cuper'in çalıştırdığı Mısır, D grubunda 7 puan toplamış ve grup lideri olarak bir üst tura yükselmişti.

Grubunda Mali ile 0-0 berabere kaldıktan sonra Uganda ve Gana'yı 1-0'la geçen Mısır, çeyrek final maçında ise Fas'ı yine 1-0'la geçmiş ve yarı finale kalmıştı.

7 kez ile en çok Afrika Uluslar Kupası kazanan ülke olan Mısır'ın en büyük yıldırı Roma forması giyen Mohamed Salah. Ayrıca Arsenal'den Mohamed Elneny, Hull City'den Ahmed Elmohamady ve Braga'dan genç santrfor Ahmed Hassan da takımın diğer yıldızları konumunda...

Burkina Faso ile Mısır arasında oynanan maçlar


İki takım arasında bugüne kadar 4 maç oynandı. Bu maçların 3'ünü Mısır kazanırken bir maç da berabere bitti. İşte o dört maç...

12/01/73HAZMısır4 - 2Burkina Faso-
25/02/98AFUKBurkina Faso0 - 2Mısır(0 - 1)
01/02/00AFUKMısır4 - 2Burkina Faso(1 - 2)
17/01/04HAZMısır1 - 1Burkina Faso-

Burkina Faso - Mısır maçı kanal bilgisi


Afrika Kupası yarı final maçında Burkina Faso ile Mısır karşı karşıya gelecek. 40.000 kişi kapasiteli Stade d'Angondjé Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Senegalli hakem Malang Diedhiou yönetecek. 1 Şubat Çarşamba akşamı saat 22.00'da başlayacak müsabaka Tivibu Spor'dan naklen yayınlanacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER