Burak Yılmaz'dan yabancı sınırı hakkında açıklama!

Burak Yılmaz, futbolu Fortuna Sittard'da bırakacağını açıkladı. Tecrübeli futbolcu yabancı sınırı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, basın toplantısında gündeme ve kariyerine dair açıklamalarda bulundu.

"TRABZONSPOR BENİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDI"

Trabzonspor beni Türk futboluna kazandırdı. Bitmiş, her yerde şansını kullanmış ve başaramamış bir Burak Yılmaz'a Şenol Güneş güvendi. Beni tekrardan Türk futboluna kazandırdı. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Galatasaray da beni Avrupa çapında futbolcu yaptı. Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'den ekmek yedim. Bunların benim üzerimdeki emeğini görmezden gelemem.

"FİNALİ FORTUNA SITTARD'DA YAPACAĞIM"

Finali Fortuna'da yapacağım. Orada yapmam gerektiğini düşünüyorum. 21-22 senedir hem eleştiriye hem de övgüne maruz kaldım. Portekiz maçında penaltıyı kaçırdıktan sonra kendime bir daha Türkiye'de futbol oynamamam gerektiğini hissettim. Hem yapılan yorumlara hem de gelen mesajlara çok üzüldüm, kırıldım. Hangi takım olduğunun önemi yok ve futbol hayatıma Fortuna Sittard'da devam edip, orada bitirmek istiyorum. Bu kesinlikle net. O yüzden boşu boşuna 'Burak Adana Demirspor'a veya Beşiktaş'a dönüyor.' haberleri yapmayın."

"YABANCI OYUNCU SINIRI HAKKINDA"

"İnandığımı söylemek zorundayım. Türk futbolunda kazanan ya da kaybeden fark etmeden maç sonunda sürekli hakemin konuşulduğu, hemen hemen başka hiçbir şeyin konuşulmadığı bir lig izliyorum. Maçtan sonra her hoca yabancı oyuncu kuralını konuşuyor. Ben bunu yüzde 100 eleştiriyorum. Hollanda'dayım. Hakemin konuşulduğunu hiç görmedim. Ben milliyetçi bir insanım. Hakemlerimize sonuna kadar güvenilip desteklenmesi gerek. Hakemlerimizin asla kötü niyetli hata yapacağına inanmıyorum. Yabancı hakemin söz konusu olmaması, yabancı oyuncu sınırının biraz daha düşerek devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes sürekli yabancı hakem ve futbolcu konuşuyorsa o zaman yabancı başkan, yönetici ve gazeteciler de gelsin. "Bir gün Türk futbolunda söz sahibi olsaydım bütün paramı ve kullanılabilir kaynaklarımı altyapıya harcardım. 18 milyonluk Hollanda, 85 milyonluk Türkiye'nin önündeyse hepimizin düşünmesi gerek. Hollanda altyapı bakımında dünyada en önemli ülkelerden. Sürekli oyuncu yetişiyor. Türkiye'de bir oyuncu bulduğumuzda ona doğru yüklenip hem övmede hem de eleştirmede ortasını bulamıyoruz. Oyuncuyu kötü yola doğru ittiğimizi düşünüyorum. Bunun örneği Arda Güler'dir. Nazar değmesin, Allah yolunu açık etsin. Severek ve gururla izliyorum. Bir gün gazeteyi açıyorum Arda'yı Manchester City ve PSG istiyor. Bir gün açıyorum neden A Milli Takım'a çağrılmadığı konuşuluyor. Genç oyuncularımıza biraz daha dikkatli davranmamız gerekli. Oyuncularımızın Hollanda'dakilerden yetenek olarak eksiği yok ama oradaki şartlar, altyapı eğitimi, donanımlar çok farklı. Altyapıdaki oyuncular bizlerden daha iyi şartlarda antrenman yapıyor."

"JORGE JESUS'UN FANI OLDUM"

Jorge Jesus da çok değerli bir teknik direktör. Türkiye'ye hem konuştukları hem de yaptıklarıyla çok fazla şey öğretiyor. Altay'a sahip çıkması çok değerliydi. Beni kendisinin hayranı yaptı. Hiçbir Türk hocadan bu sertlikte ve ciddi bir koruma görmemiştim. Kendisine Altay'a verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Altay'a sahip çıkarken biraz sinirliydi. Daha fazla sinirlendirmeyelim ki ondan daha çok şey öğrenelim. Ben Jorge Jesus'un fanı oldum."

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER