Bundesliga'da örnek dayanışma! Kulüplere bağış

Bundesliga'nın önde gelen kulüpleri, Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinden dolayı finansal problemler yaşayan takımlar adına yardım dayanışmasına başladı. 

FutbolArena Dış Haberler - Koronavirüs salgını nedeniyle dünya üzerinde birçok liglerin ertelenmesinin ardından oluşan ekonomik krizde, Bundesliga'nın önde gelen kulüpleri dayanışma içine girdi. Almanya'da bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Leipzig ve Bayer Leverkusen, pandemi süresince ekonomik kriz yaşayan kulüplere yardım amaçlı bağışta bulunacak.

Almanya'da Bundesliga 1 ve özellikle Bundesliga 2'de mücadele eden, Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinden dolayı ekonomik anlamda zorlanan kulüpler için bir yardım havuzu oluşturulacak. Bild'in haberine göre, ülkenin önde gelen kulüpleri ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Leipzig ve Bayer Lverkusen, Şampiyonlar Ligi'nde yayın haklarından gelen 12.5 milyon euro'yu ihtiyacı olan kulüplere bağışlayacak. Bununla birlikte yine bu kulüplerin kendi kasalarından verecekleri parayla, yardım havuzuna toplamda 20 milyon euro bağışlayacakları duyuruldu.

En az süreyle 2 Nisan'a kadar ertelenen Bundesliga'da da ligin gidişatı belirsizliğini korurken, bazı kulüplerdeki futbolcular bu süreçte maaşlarından feragat edeceklerini açıklamıştı.

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER