Güntekin Onay'dan Beşiktaş'a olay eleştiri: "Çok yetersiz, yürüyorlar"

FutbolArena - Beşiktaş, Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Vatan Gazetesi yazarlarından Güntekin Onay değerlendirmelerde bulundu.

1
Öyle bir maç izledik ki sanki çift maçlı bir kupa finali. İlk maçı Başakşehir evinde 1-0 kazanmış ve rövanşı oynanıyor. Beşiktaş çok dikkatli. 1 gol yerse kupa için 3 tane atması gerekiyor. Başakşehir ise savuma konsantrasyonu yüksek ve rakibin açık vermesini bekliyor ancak 0-0’dan rahatsız değil.

2
Taktiksel bir pozisyon oyunu oldu. Beşiktaş yavaş oynayan, pres yapmayan temposuz bir takım hüviyetinde. Sadece Quaresma’nın bireysel becerisi ile rakibi tehdit eden siyah-beyazlılarda Cenk Tosun da savunmanın arasında yalnızları oynadı.

3
Siyah-beyazlılar rakip ceza alanı içinde yeterli sayısal çoğunluğu sağlayamadı. Talisca kanat hücumlarında Cenk Tosun ile ön-arka bölge paylaşımını yeterince yapmadı.
4
Son maçlarda çok olumsuz bir görüntüsü var Brezilyalının. Çok top kaybediyor. Kopuk oynuyor. Cenk Tosun ise sadece vuruş kalitesi ve özelliği ile sahne alıyor.

5
Oyunda daha aktif olmalı. Daha fazla dolaşmalı. Ligde çok fazla stoperlerin kucağında kalıyor. Zaten 9 haftada 2’si penaltıdan sadece 3 golü var.

6
Beşiktaş’ın kadro kalitesi son derece yüksek ancak bu sezon ligde çok az gol atıyorlar. Az pozisyona giriyorlar.

7
Çünkü yürüye yürüye top oynuyorlar, pres yapmıyorlar ve ligdeki santrfor performansları çok yetersiz. Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştükten sonraki 6 dakikalık sürede oynadığı futbolu en az 30 dakikaya çıkartmalı.

Futbolarena anasayfasından devam...