Cenk Tosun'dan Beşiktaş için flaş itiraf! "Everton ile..."

 FutbolArena - Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan milli futbolcumuz Cenk Tosun, Tivibuspor’un konuğu oldu ve Everton formasıyla hayalini açıkladı.  

1
Sezon başında UEFA Kupası’nda istediğimiz performans gösteremedik. Everton’ın her zaman Avrupa’da olması lazım. Çok köklü bir kulüp. Büyükleri kenara attığınız zaman Everton 5, 6. sırada geliyor.
2
Ben bunu fark ettim. Bu sezon Avrupa’ya gitmemiz zor görünüyor ama gelecek senelerde Avrupa’da olmak istiyoruz ve kupalar kaldırmak istiyorum.
3

Başlangıçta zorlandım. Türkiye ile farklı bir lig. Tempolu ve güce dayalı futbol oynanıyor burada. O yüzden zorlandım. 7-8 günlük devre arası izni geçirdim ve buraya geldim, direkt 11’de oynadım. O yüzden başlarda zorlandım ama sonrasında fiziksel olarak güçlenince daha rahat hissediyorum.
4
Everton’da Avrupa’da oynamak isterim. Beşiktaş’ta çok güzel işler yaptık. Everton’da da büyük turnuvalarda oynamak isterim. Şu anda Everton oynadığım için Beşiktaş’a karşı oynamak, onları üzmek istemem. Çünkü gol atmam lazım. Benim işim o. Ancak finalde Beşiktaş’a karşı oynamak neden olmasın? Tabi çok güzel olurdu.
5
Şampiyonlar Ligi benim adıma grup aşaması güzel geçti. 1. olarak yenilgisiz gruptan çıktık ve bu önemli başarıydı. Sonrasında şanssız kura çektik. Ancak dediğim gibi Beşiktaş’a güveniyorum. Gelecek senelerde daha güzel işler yapacaklardır.
6

Futbolarena anasayfasından devam...