UEFA ülkeler sıralamasında geriliyoruz

Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında kan kaybetmeye devam ediyor. 

FutbolArena - Türk takımlarının Avrupa kupalarında son yıllarda sergilediği başarısız performansın ardından UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye kan kaybetmeye devam ediyor. Sıralamada Türkiye ile yarış halinde olan ülkelerin takımları Avrupa'da başarılı sonuçlar alınca sıralamada gerilemeye devam ediyoruz.


Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında kaçıncı?


2020/2021 sezonuna ülkeler sıralamasında 11. sırada başlayan Türkiye, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Medipol Başakşehir ile birlikte Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Sivasspor'un gruplarda aldığı başarısız sonuçların ardından elenmesiyle toplamda sadece 3100 puan toplayabildi. Bu puan, son yıllarda Türk takımlarının Avrupa'da topladığı en düşük puan oldu. UEFA'da 55 ülke içerisinde bu sezon topladığımız puanla 30. sırada yer alabildik.

Türkiye bu sezonu 13. sırada tamamladığı için Süper Lig'de gelecek sezon şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabilmek için ön eleme oynamak zorunda kalacak.

İLK 15'E GİREMEZSE, TAKIM SAYISI 4'E İNİYOR

Türkiye için bir başka tehlike ise gelecek sezon yaşanacak. Bu sezon Hırvatistan, İsviçre, Kıbrıs, Sırbistan, Belçika ve Ukrayna takımlarının sergilediği başarılı performansın ardından Türkiye, gelecek sezona 17. sıradan başlayacak. Eğer bu sezon Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Danimarka gibi ülkelerin takımları Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar almaya devam ederse Türkiye, gelecek sezon için 17. sıradaki yerini de kaybedebilir.

UEFA ülke klasmanında ilk 15 dışında kalınması halinde karşılaşılacak olumsuz durumlar şöyle:

1- Uzun süredir 5 takımla temsil hakkı bulunan Türkiye, Avrupa'ya 4 takım gönderebilecek.

2- Sadece Süper Lig şampiyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek ama o da ön eleme/elemeler oynamak zorunda kalacak.

3- UEFA Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyecek.

4- Diğer 3 takım, UEFA'nın gelecek sezon uygulamaya sokacağı Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

BU SEZON NE OLACAK?

Süper Lig'i ilk 2 sırada bitiren takımlar, 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Bu sezon ligde şampiyon olan takımın direkt olarak Devler Ligi gruplarına katılması için Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kendi liginde de Devler Ligi'ne katılım hakkı elde etmesi gerekiyor. Aksi durumda Süper Lig'i şampiyon tamamlayan takımımız da ön eleme maçı oynayacak.

Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi'ne giderken, ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılacak.

Türkiye Kupası şampiyonu, ligi ilk 2 sırada tamamlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanırsa, UEFA Avrupa Ligi'ne Süper Lig üçüncüsü gönderilecek. Bu kez dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

Kupa şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde eden takım lig üçüncüsü olması durumunda ise yine dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne yollanacak.

UEFA'DA TÜRK KULÜPLERİNİN SIRALAMASI

2020/2021 sezonu itibariyle Türk kulüplerinin UEFA sıralamasındaki yerleri de güncellendi. İşte sıralama:

29. Beşiktaş: 49.000
60. Başakşehir: 26.500
74. Fenerbahçe: 19.500
95. Galatasaray: 17.000
187. Trabzonspor: 3.000

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri