"Türkiye'nin Guardiola'sı Sergen Yalçın"

Hürriyet yazarı Uğur Meleke, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FutbolArena - Beşiktaş'ta göreve gelmesinin ardından oynattığı futbolla dikkat çeken Sergen Yalçın ile ilgili Hürriyet yazarı Uğur Meleke değerlendirmelerde bulundu. Meleke, Sergen Yalçın'ın Pep Guardiola ekolüne öykündüğünü belirtti. İşte o yazıdan bir bölüm:

"SERGEN YALÇIN, FUTBOLCULUĞUNDA NASIL BİR KARAKTERSE, TEKNİK ADAMLIĞINDA DA ÖYLE"

"Süper Lig'in en çok topla oynayan ilk 4 takımı içinde hem Beşiktaş'ın, hem de Malatyaspor'un olmasının nedeni aynı. Beşiktaş'ın başına geçtiğinden beri topla oynama ortalamasını %56'dan %63'e, şut ortalamasını da 13'ten 17'ye çıkardı. O Malatyaspor'un başındayken sarı siyahlı ekip haftalarca ligin en çok gol atan takımı özelliğini korudu. Şimdiyse kümeye ancak averajla tutunuyorlar. Sergen Yalçın, futbolculuğunda nasıl bir karakterse, teknik adamlığında da öyle. Pragmatik çağın aksine, o iyi oyunu ve onun getireceği skoru umut ederek oynatıyor takımlarını. Rakipten daha fazlasını atmak, ana mottosu."

"EROL BULUT'UN BÜYÜK BİR GÖREV ALMASI AN MESELESİ"

"Önce Yeni Malatyaspor'u Avrupa Ligi'ne taşıdı. Şimdi de Alanyaspor'la benzer bir hedefin peşinde. Sergen Yalçın'ın Pep Guardiola ekolüne öykündüğü Süper Lig'de, Erol Bulut da Diego Simeone ekolüne özeniyor. Premier Lig'de Espirito Santo ve Chris Wilder, La Liga'da Pepe Bordalas'ın oynattığının bir benzeri. Topa sahip olma gibi bir fetişizmi yok, eveleme-geveleme değil, rakip kaleye direkt gitme derdinde. Ligin en az gol yiyen ikinci takımını yarattı, büyük bir görev alması da an meselesi gibi."

Son dakika Beşiktaş Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri