Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (9 Haziran 2017)

FutbolArena - Şampiyon Beşiktaş’taki son haberler ve transfer gelişmeleri burada. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (9 Haziran Cuma BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Kartal, Aboubakar için Lorient’le masaya oturdu!
Kartal, Aboubakar için Lorient’le masaya oturdu!
Beşiktaş’ın Vincent Aboubakar ısrarı sürüyor. Siyah Beyazlılar, Porto’nun ardından, futbolcunun önceki kulübü Lorient’le temasa geçti.

Porto ile Lorient arasındaki anlaşmaya göre, Aboubakar başka bir kulübe transfer olursa Porto, Lorient’e 6 milyon Euro ödeyecek. Aboubakar’ın Porto’daki sözleşmesi, gelecek sezon sonunda bitecek.

Ancak Portekiz ekibi, futbolcusunu kiralaması halinde de Lorient’e bu bedeli ödeyecek. Porto bu durumda oyuncusunu kadroda tutup, Lorient’e ödeme yapmaktan kurtulmayı planlıyor.
2
Beşiktaş ise Lorient ile masaya oturdu. Siyah Beyazlılar, Fransız yöneticileri, uzlaşmamaları halinde, Aboubakar transferinden kazanç sağlayamacakları konusunda uyardı. Pazarlıklar ise sürüyor. Siyah beyazlılar, 6 milyon Euro’luk bedeli 4 milyona çekerek Lorient’i ikna etmeye çalışacak. Daha sonra Porto’ya da kiralama ücreti ödenerek sezon sonunda bonservisinin alınmasını da kapsayacak bir anlaşma yapılacak.

Kulüp başkanı Fikret Orman ve Futbol Komitesi Sorumlusu Umut Güner, görüşmeleri yakından takip ediyor. Aboubakar transferinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ntv Spor
3 Emre Mor’a sürpriz talip!
Emre Mor’a sürpriz talip!
Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp’un eski takımı Dortmund’da forma giyen Emre Mor’u istediği iddia edildi.

Adı Beşiktaş ve Fenerbahçe ile anılan milli yıldız Emre Mor’a sürpriz bir talip çıktığı iddia edildi.

The Sun gazetesinin haberine göre Emre Mor’u Danimarka’da forma giyerken de takip edildiği belirtilen Klopp’un genç yıldızı kiralama formülüne gideceği öne sürüldü.

Genç yıldızlara kazanmasıyla bilinen Alman teknik adam en son 12 yaşındaki bir oyuncuyu Liverpool’a kazandırmak için yaptığı girişimlerden dolayı kulübünün 100 bin pound para cezası almasına neden oldu.

Fanatik
4 Denys Boyko’yu PAOK transfer etmek istiyor
Denys Boyko’yu PAOK transfer etmek istiyor
Yunanistan’ın önde gelen kulüplerinden PAOK, Beşiktaşlı Denys Boyko’ya talip oldu.

Sezonu Malaga’da kiralık geçiren Ukraynalı file bekçisi için nabız yoklayan Yunan ekibinin önümüzdeki günlerde resmi teklifte bulunacağı öğrenildi.

Vida transferinde Boyko’yu Dinamo Kiev’e takasta vermeyi düşünen siyah-beyazlılar, PAOK’un sürpriz girişimi nedeniyle bekleme kararı aldı. Yunan ekibi cazip bir bonservis bedeli teklif ederse Kartal, Boyko’yu bonservisiyle birlikte elden çıkaracak.

Milliyet
5 Beşiktaş Aleksandar Mitrovic’e yöneldi
Beşiktaş Aleksandar Mitrovic’e yöneldi
Beşiktaş, golcü transferinde daha önce de gündemine gelen Loic Remy ve Aleksandar Mitrovic’e yöneldi.

Siyah-beyazlılar, forvet transferinde alternatifler üzerinde yoğunlaşırken, Loic Remy ve Aleksandar Mitrovic’i de listeye dahil etti.

Beşiktaş’ın daha önce iki kez kadrosuna katmak için girişimde bulunduğu Loic Remy için yeni bir hamle yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Geçen sezonu Crystal Palas’ta geçiren Remy, ligin bitmesinin ardından kulübü Chelsea’ye dönüş yaptı. Newcastle formasını giyen Mitrovic ise bir önceki yıl, Beşiktaş’ı iki kez Premier Lig’de devam etmek istediğini belirterek reddetmişti. Başkan Fikret Orman ve ekibi, golcü transferini kiralama yoluyla gerçekleştirmeyi planlıyor.

Sabah
6 Aboubakar pazarlığı
Aboubakar pazarlığı
Porto ile anlaşamayan yönetim, bonservisinde söz sahibi olan Lorient ile görüşüyor.

Beşiktaş’ın Aboubakar ısrarı sürüyor... Aboubakar başka bir kulübe transfer olursa Porto, Lorient’e 6 milyon euro ödeyecek.
7
Aboubakar’ın Porto’daki sözleşmesi, gelecek sezon sonunda bitecek. Ancak Portekiz ekibi, futbolcusunu kiralaması halinde de Lorient’e bu bedeli ödeyecek. Porto bu durumda oyuncusunu kadroda tutup, Lorient’e ödeme yapmaktan kurtulmayı planlıyor. Beşiktaş ise Lorient ile masaya oturdu.

Siyah-beyazlılar, 6 milyon euro’luk bedeli 4 milyona çekerek Lorient’i ikna etmeye çalışacak. Daha sonra Porto’ya da kiralama ücreti ödenerek sezon sonu bonservisinin alınmasını da kapsayacak bir anlaşma yapılacak.

Fotomaç
8 Choupo-Moting’den yöneticileri şaşırtan cevap!
Choupo-Moting’den yöneticileri şaşırtan cevap!
Kamerunlu golcü, "2 milyon Euro imza parası ve yıllık 3 milyon Euro ücret karşılığında Beşiktaş’a gelirim" dedi. Siyah-beyazlılar, rakamı çok bulup indirim isteyince de Mario Gomez’e ödenen paraları gündeme getirdi.

Aboubakar’ın yüksek maliyeti ve Demba Ba’nın sürpriz sakatlığı nedeniyle golcü arayışlarına hız veren Beşiktaş’ın gündemindeki isimlerden birisi de Choupo-Moting’di…

Kamerunlu futbolcunun, Schalke ile sözleşmesinin sona ermesi, siyah-beyazlılara oldukça cazip geliyordu.
9
Ancak yapılan pazarlıklarda evdeki hesap çarşıya uymadı… Choupo-Moting’in bonservis bedeli ödenmeyeceği için Beşiktaş’tan 2 milyon Euro imza parası istediği ayrıca yıllık ücretini de 3 milyon Euro olarak belirlediği belirtildi.

ARADA YARI YARIYA FARK VAR

Bu transferi 2-2.5 milyon Euro civarında yıllık ücretle bitirmeyi düşünen siyah-beyazlı yöneticilerin, imza parası ile birlikte maliyet iyice yükselince, oyuncudan indirip talep ettikleri ancak aldıkları cevap karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıkları öğrenildi. Choapo-Moting ve menajerinin, "Bu paraları zamanında Mario Gomez’e vermiştiniz, biz de istiyoruz" sözleri sonrası Beşiktaş’ın Kamerunlu golcünün transferini askıya aldıkları ifade edildi.

Fanatik
10 Beşiktaş’ta Atiba’nın yerine 2 genç yıldız!
Beşiktaş’ta Atiba’nın yerine 2 genç yıldız!
Beşiktaş, Kanadalı futbolcudan sonra orta sahada görev yapacak isimleri belirlemek istiyor. Siyah-beyazlı yönetim, Porto’nun 20 yaşındaki ön liberosu Neves ile Braga’da top koşturan 21 yaşındaki Danilo’yu yakından takip ediyor.

Transferde forvet, kanat ve stoper bölgeleri üzerine yoğunlaşan Beşiktaş, sürpriz bir şekilde defansif orta saha oyuncularını da yakından takip etmeye başladı. Teknik heyet ve yönetimin yaptığı ortak transfer zirvesinde, herkes Atiba’nın yerine şimdiden bir adayın belirlenmesi gerektiği yönünde görüş birliğine vardı.

11
34 yaşındaki Atiba’nın en fazla 2-3 sezon sonra Beşiktaş’tan ayrılacağını göz önünde bulunduran siyah-beyazlıların, gelecekte Kanadalı oyuncunun yerine geçebilecek adayları izlediği ortaya çıktı. Bu konuda bir çalışma yapan ve aynı zamanda menajer tavsiyelerini de yakından inceleyen yöneticiler, önceliği gençlere verecek. Bu kapsamda, menajerlerin kulübe önerdiği isimlerin arasında Porto’da forma giyen Neves ile Standard Liege forması giyen Danilo gibi oyuncuların da olduğu belirlendi.

Beşiktaş’ın uyguladığı Talisca modelinin Portekiz’de konuşulması nedeniyle Porto’nun genç yeteneği Neves’i bu yolla Kartal’a kiralık verebileceği bildirildi. Gelecek vadettiği için satış opsiyonu olmadan siyah-beyazlı takıma önerilen 20 yaşındaki Portekizli futbolcunun yanı sıra Brezilyalı Danilo da bu çerçevede gündeme gelen başka isim oldu.

12
Geçen sezon Standard Liege’de forma giyen ancak bonservisi Braga’da olan 21 yaşındaki Danilo’nun da maçlarını takip eden Beşiktaş Yönetimi, diğer ön libero adaylarını da yakından incelemeye devam ediyor. Siyah-beyazlılar, İzleme Komitesi’nin onay verdiği bir genç ön liberoyu Talisca modeli gibi satış opsiyonuyla kiralamaya çalışacak. Hem Atiba’nın alternatifi olabilecek hem de Kanadalı futbolcudan sonraki dönemde Beşiktaş orta sahasında görev alabilecek bir oyuncunun peşinde olan Kartal, bu transferi en sona bırakacak.

Skorer
13 Beşiktaş Kolombiyalı savunmacının peşinde
Beşiktaş Kolombiyalı savunmacının peşinde
Şenol Güneş’in daha önce de transfer edilmesini istediği genç stoper Balanta için girişim başlatıldı. Basel’li ismin menajeri İstanbul’a davet edildi.

Şampiyon Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş’in talimatları doğrultusunda önümüzdeki sezonun kadrosunu şekillendirmeye başladı. Deneyimli hoca, daha önce de istediği Basel’in yıldızı Eder Balanta’nın ismini yönetime tekrar sundu. 24 yaşındaki savunmacı için girişimler hemen başlatıldı. Oyuncunun Yunan menajeri Manousos Frantakis İstanbul’a davet edildi. Dinamo Kiev’den Domagoj Vida ile büyük ölçüde anlaşma sağlayan Kartal’ın, Hırvat futbolcunun yanına partner olarak almayı planladığı Eder Balanta, sol stoperde görev yapıyor. 1.80 boyundaki oyuncu, bu sezon İsviçde Ligi’nde 19, Şampiyonlar Ligi’nde 6, kupada 1 maç oynadı. Siyah-beyazlı yönetim, yıldız futbolcuyla Rivet Plate’te oynarken de ilgilenmiş fakat transfer gerçekleşmemişti.
14
FİYATI 3 MİLYON EURO

Siyah-beyazlılar Balanta operasyonunda daha önce Arjantin ekibinin kapısını 5 milyon Euro’luk bir öneriyle çalmıştı. Oyuncunun şu an ki güncel piyasa değeri 3 milyon Euro. 2020’ye kadar kulübüyle mukavelesi bulunan genç savunmacı için Kartal, fedakârlıkta bulunmaya hazır. Güneş’in bir numaralı favorisi için pazarlıklar hemen başlatılacak ve sonuçlandırılacak.

AMK
15 ’’Arızalı oyuncu istemiyorum!’’
’’Arızalı oyuncu istemiyorum!’’
Şenol Güneş kendisine, "Hocam Balotelli’yle anlaştık, istediğimiz an özel uçak gönderip getirebiliriz" denilince hocanın karşılığı çok nettir: Arızalı oyuncu istemiyorum! Teknik direktör Güneş’in bu yanıtı sonrası buz dağları daha bir yükseklik kazandı Ama hem yönetimin sakin tavrı hem de hocanın ustalığıyla kriz sorunsuz atlatıldı.

Ligin devre arasını Antalya kampıyla değerlendiren Beşiktaş, bu arada transfer konusunda yine can sıkıcı gelişmeler yaşıyordu. Birinci bölümde bu konunun detaylarına girdiğimiz için burada hafif geçelim ama büyük bir yıldızın yani Balotelli’nin hikayesini de es geçmeyelim. Eto’o konusunda Antalyaspor bel altı vurmuş, yönetim de sol stoper isteyen Şenol hocaya Mitrovic’i getirmişti. Dahası, sakat olan Demba Ba ve hocanın "Şu anda ihtiyacım yok" dediği Ersan Gülüm geri gelmiş ve kadro hocaya göre ’kuru kalabalık’ haline gelmişti.
16
BUZ DAĞLARI YÜKSELDİ

Eto’o yarasını sarmayı hedefleyen Başkan Fikret Orman büyük düşündü ve Balotelli’ye Beşiktaş forması giydirme kararı aldı. Sadece karar almakla kalmadı bu oyuncuyla her konuda anlaştı ve özel uçağını göndermek üzereyken Şenol hocanın fikri soruldu... Şenol hoca golcü istiyordu ama sorunsuz golcü istiyordu, bu nedenle Balotelli muhabbeti çok ilginç bir şekilde sonlandı... İşte o İkinci Başkan Ahmet Çebi ile teknik direktör Şenol Güneş arasındaki konuşmanın en önemli satırları:

Ahmet Çebi: Hocam Balotelli ile anlaştık, oyuncu gelmeye hazır. Sen de onaylarsan özel uçak gönderip yarın getiriyoruz!..
Güneş: İstemem! Bana lazım değil, yeterince sorun yaşarken bir başka problemi takımın içine bomba gibi yerleştirmenin anlamı yok!
Bu konuşma yönetim katında büyük yankı uyandırmış ve buz dağları daha bir yükseklik kazanmıştı.
17
YÖNETiM ’SUSTU’
Her neyse, yönetim kademesi yutkunurken Şenol hoca da öfkesini dizginlemiş ve Beşiktaş şampiyonluğa odaklanmıştı. İkinci yarının ilk maçında Alanyaspor’u dört golle geçerek liderlik koltuğuna oturan Kartal alıştığı yere gelmiş ve artık bırakmamaya da kararlıydı... Ardından Cenk Tosun’un hat-trick yaptığı 5 gollü Konya galibiyeti, "Lig bitti, bitecek" muhabbetlerine sebep olurken Ziraat Türkiye Kupası’nda ezeli rakip F.Bahçe ile oynanacak maç gelip çatıyordu...

Takımının sakin kalması halinde F.Bahçe’yi yeneceğinden emin olan Şenol Güneş maçtan bir gün önce yaptığı konuşmada adeta sahada yaşanacak tabloyu özetliyordu: "Biz oynayan takımız onlar bizimle oynayarak baş edemeyeceklerini biliyorlar. Başka şeyleri deneyecekler. Bu konuda tecrübeli oyuncuları da var. Tahriklere dikkat edin, rakibin de hakemin de tahriklerine kapılmayın! Aksi halde onların istediğini yapmış oluruz."
18
SAKİN KALMALIYIZ
Hocanın bu konuşması dışında Kaptanlar Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal da takımla bir derbi toplantısı yapıp, "Tahriklere kapılmazsak rahat kazanırız ama sakin kalmalıyız. Hocamızın uyarıları çok önemli. Rakibimizi iyi tanıyoruz. Futbol olarak yapabilecekleri sınırlı o nedenle maçı germek isteyeceklerdir, oyuna gelmeyelim..." Aslında herkes F.Bahçe’nin sınırlı kadrosuyla Beşiktaş’a direnemeyeceğini ve oyunun temposunu düşürmek dışında bir şansı olmadığını biliyordu ama yine de bile bile lades denilmiş oldu.

Beşiktaş bir kontratak dışında rakibine top göstermez ve oyuna tamamen hakim durumdadır. Bulunacak bir golle maç tam Kartal’ın istediği duruma gelecektir ancak o gol gelmez. Dahası, RVP’nin kendisine yaptığı sert faule kafa teşebbüsü ile cevap veren Dusko Tosic oyundan atılır. Yani Şenol Güneş’in uyarıları ve futbolcuların kendi aralarında yaptığı tüm konuşmalar boşa gitmiştir.
19
DEVRE ARASI İSYAN
Şenol hoca devre arası isyan noktasındadır, hem kendi oyuncularına mesaj vermek, hem de üstü kapalı RVP’yi eleştirmek adına devre arası tünel önünde oyalanır. RVP’nin geldiğini görünce oyuncularına dönerek; "Bunun tahriklerine mi kapıldınız!" demeye kalkar ki konuşurken uzattığı elini yanlış anlayan Kjaer, hocanın RVP’ye vuracağını düşünerek durdurmaya çalışır. Hoca da Kjaer’e, "Senle ilgili değil, sen karışma" demektedir ama bu sırada eli de Kjaer’in yüzündedir. Sonucunda Beşiktaş hedeflerinden birinden vazgeçmek zorunda kalır ve Ziraat Türkiye Kupası’na veda eder.

Ancak iş bu kadarla kalmaz. Dahası Şenol Güneş bir, Tosic ise dört maç ceza almışlardır. Hoca zorlu Karabük deplasmanında tribünde olacaktır! Beşiktaş bir net penaltısının verilmediği maçta son derece kötü oynayarak mağlup olunca ligde herkes yeni hesaplar yapmaya başlarken, Güneş de maç sonrası soluğu soyunma odasında alır ve oyuncularına sitem eder; "Hiç oynamadık sanırım bunun sizler de farkındasınız. Böyle oynarsak hem biz yaptığımız işten zevk almayız, hem izleyenler mutsuz olur ve şampiyon da olamayız. Bir daha böyle bir görüntü vermeyelim."

Hoca bununla da yetinmez ve önlerindeki Akhisar ve deplasmandaki G.Saray maçlarından altı puan alınmaması halinde şampiyonluğun ciddi riske gireceğini hafta boyunca oyuncularına anlatır. Akhisar maçı kolay geçilir ve sıra gelir G.Saray derbisine...

Fotomaç
20 Gökhan Töre ayrılacak mı?
Gökhan Töre ayrılacak mı?
Diz sakatlığının etkisinden kurtulmaya çalışan ve bireysel antrenör eşliğinde antrenman yapan Gökhan Töre, eğer forma için rekabet edebilecek düzeyde görülmezse Beşiktaş’ın kadrosunda tutulmayacak.

Beşiktaş önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde adını bir üst tura yazdırmak ve Spor Toto Süper Lig’de de ’şampiyon’ unvanını korumak istiyor. Kulüpte kadro planlaması da bu hedef doğrultusunda yapılıyor.

Siyah-beyazlı yönetim, geçen sezon forma şansı bulmakta zorlanan isimlerle yollarını ayıracak. Hatta bu doğrultuda takımdan ayrılan ilk isim Flamengo’ya satılan Luiz Rhodolfo oldu. Önümüzdeki sezon takım içindeki rekabetin daha da üst seviyeye çıkartılması amaçlanıyor.
21
Bu noktada durumu şu an belirsizliğini koruyan çok değerli bir oyuncu var. O isim Gökhan Töre... Geçen sezon başında West Ham United’a kiralanan ama burada istediği performansı sergileyemediği gibi daha sonra da sakatlık yaşayan 25 yaşındaki kanat oyuncusu siyah-beyazlıların sezon başı kampına katılacak. Ancak Gökhan, seneye takımda olacak mı, işte bu sorunun yanıtı kampta sergileyeceği performansa bağlı.

Diz sakatlığının etkisinden kurtulmaya çalışan ve bireysel antrenör eşliğinde antrenmanlar yapan Töre, geçtiğimiz ay gazetemize verdiği röportajda "Bam bam bam geliyorum" diyerek eskisinden de iyi olacağını iddia etmişti. Ancak eğer Quaresma, Babel ve transferi gündemde olan Lens gibi oyuncularla rekabet edebilecek seviyede görülmezse siyah-beyazlılar Töre’yi de kadroda tutmayacak.

Şampiy10

Futbolarena anasayfasından devam...