Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (30 Mayıs 2017)

FutbolArena - Şampiyon Beşiktaş’ın futbolcuları röportajlar vermeye devam ediyor. İşte takımdan son haberler ve o röportajlar. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (30 Mayıs Salı BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Şenol Güneş: Stopere bir oyuncu alacağız
Şenol Güneş: Stopere bir oyuncu alacağız
Süper Lig’de 33. haftada Gaziantepspor’u deplasmanda 4-0 yenerek üstüste 2. şampiyonluğunu ilan eden ve üçüncü yıldızı takan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

"Hiçbir turnuvada ezilmedik"

Henüz hiçbir şey tamamlanmadı.Daha fazlası için çalışacağız. Bu sezon hiçbir turnuvada ezilmedik.Oyuncular, personel, teknik heyet herkes büyük emek verdi. Başkan ve yöneticiler bu yolu bize açtı.
2
"Herkesin saygısını kazandık"

Tüm Beşiktaş camiasının bu başarıda çok katkısı oldu. Hiçbir başarı emek vermeden, akıl koymadan, plan yapmadan olmuyor. Hiçbir rakibi bizden üstün veya zayıf görmedik. Onlara saygı gösterdik. Büyük kitlelerin de saygısını kazandığımızı düşünüyorum.

"Bize kimse puan vermedi"

Değerlerimizden vazgeçmedik. Kimse bize puan vermedi. 1 yılın emeğinin karşılığını aldık ama gelecek yılın da temelini attık. Bunlar olamdan gelen şampiyonluk sizi yanıltabilir. Biz ne kazanacağımızı değil, ne yapacağımızı düşündük.
3
"Hatalarımız da oldu"

İşini sevmeyenle, çalışmayanla, büyük bir camiada olduğunu afrkında olmayanla işimiz olmadı. Futbolun bir hesaplaşma değil, bir oyun olduğunu farkındaydık. Hatalarımız oldu, yine olacak ama futbolun dışına çıkmayacağız. Hatalarımızı azaltmak için de daha çok çalışacağız.

"Fenerbahçe semtinde saygısızlık görmedim"

Beşiktaş camiasında sevildiğimi biliyorum, ben de onları seviyorum. Trabzon’un da takımını da seviyorum. Ben Fenerbahçe’de de oturuyorum, orada da bir saygısızlık görmedim. Aramızdaki kötüleri ayırmamaız lazım.
4
"Kötüleri aramıza sokmayalım"

Geçmişe takılmayacağız, geleceği düşüneceğiz öünkü başarı gelecekte ancak bugünü de yaşayacağız. Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı futbolcular, sporcular yetiştirmek istiyoruz. Başarı ya da başarısızlık üzerine konuşmak yerine fikirler üzerine bir şeyler söylemeliyiz. Futbol ahlaklı insanların işi, bunu bozmak isteyenleri aramıza sokmayalım.

Taraftarın gözyaşı olmasın. Ölümle ilgili, hastalıkla ilgili mesajlar verilmemeli, tezahüratlar yapılmamalı. Ben kitlelerin sorumluluğu altındayım. Herkes eğlenmeye gelmeli maça. Yüzler hep gülsün.

"Belki şampiyonluk giderdi"

Kulüp antrenörü ne yapar? Ya çalışır, ya başka yere gider, ya mesleği bırakır. Bu kadar! Bu sözler üzerine neler söylediler. Zaten görevdeyim. Ben gelecekten bahsediyorum. Ben zaten burada kalıyorum. Ben o kadar açığım. Kendimin, kulübün zarar görmesini kabul edemiyorum.Bu kadar acil bir şey değil. İnanın değil. Ben bir dönem bunları konuşsam, her gün bir sorun çıkacak. Belki şampiyonluğu kaybedeceğiz.
5
"Fenerbahçe maçında 15 saniyede gol yedik"

Başakşehir maçından önce herkes bizi şampiyon yaptı, maçı kaybettik herkes ’Hesap verin’ demeye başladı. Fenerbahçe’yi oyun olarak ezdik, 15 saniyede olan oldu. Futbol mucizeler oyunu... Olan oldu ama biz oradan da geri dönmeyi başardık.

"Stopere oyuncu alacağız"

Transferle ilgili şunları söyleyeyim, defansa, stopere oyuncu alacağız. Futbolcum da bunu biliyor. Kiralık oyuncular var, onların durumu belli değil.Bunları konuştuğum zaman ’Kalmak mı istiyor’ sorusunu soruyolar. Marcelo’yu ben Trabzonspor’a istemiştim. Bonservisi 4 milyon euroydu. Gençti, PSV’ye gitti. Şimdi defansın en iyi oyuncusu durumuna geldi.
6
"İsterlerse kalırım"

Benim mukavelem var. Anlaşmada bir sorun olmaz. Analaşamazsak da sorun olmaz. Kulübe de ben gittim diye hiçbir zarar gelmez. Bir imza atmak için durum olmadı ama hiçbir sorun yok. İsterlerse kalırım, istemezlerse de kalırım.Ben geldiğimde tek yıl istedim. Onlar da bana ’3 yıl ’ dedi. O zaman şartları konuşuruz. Süreyle ilgili, 1 lira, 3 lira... Bunlar tartışılır.

"Quaresma, Adriano kalsın isterim"

Ben Quaresma’nın, Adriano’nun kalmasından yanayım. Siz yazıyorsunuz. Ama ben kalmalarından yanayım.
7
"Gökhan’da kırık çıktı, söylemedik"

Devre arasında Oğuzhan, Talisca sakatlandı. Gökhan Gönül’ün ayağında kırık oldu ama medyaya söylemedik. Çok zorluklardan geçtik. Siz şampiyon takımsınız. Herkes size karşı iyi oynuyor.

"Herkesin hedefi şampiyonluk"

Beşiktaş geçen sene de bu sene de şampiyon oldu. Seneye de olur. Ben ne diyeceğim size? Takım zaten şampiyonluğaoynuyor. Fenerbahçe, Galatasaray da böyle oynayacak. Trabzonspor da bu yüzden eleştirilmiyor mu?

Fanatik
8 Adım adım Kartal’a
Adım adım Kartal’a

Roma, kiralık oynattığı Vermaelen’i satın almaktan vazgeçti. Yönetim, Barça’nın da istemediği stoper için birkaç güne kadar İspanya’ya gidecek.

Beşiktaş uzun süredir kadrosuna katmak istediği stoper Thomas Vermaelen konusunda mutlu sona çok yaklaştı. İlk olarak menajer Kees Vos’un önerdiği Belçikalı futbolcu için kiralık oynadığı İtalyan kulübü Roma, satın alma opsiyonunu kullanmaktan vazgeçti. Oyuncunun bonservisinin bulunduğu Barcelona’nın da 31 yaşındaki yıldızı kadrosunda tutmak istemediği bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen Beşiktaş yönetiminin, birkaç gün içinde İspanya’ya gidip sol stoper için Barçalı yetkililerle masaya oturacağı kaydedildi. Daha önce aynı kulüpten Adriano’yu düşük bir rakama getiren başkan Orman’ın, Vermaelen’e de çok uygun şartlarda imza attırma ihtimali oldukça yüksek.

Fotomaç
9 ’’Şampiyonluk ’emek’ ister’’
’’Şampiyonluk ’emek’ ister’’

Sezon başında büyük tartışmalar ışığında Beşiktaş’a gelen Gökhan Gönül, şampiyonluk sonrasında şu ifadeleri kullandı: "Futbol demek ailelerimizden uzak kalmak demek. Ama sonunda şampiyon olunca her şey keyifli oluyor. Emeğin karşılığını görebilmek çok önemli. Taraftarlara da teşekkür ederim, her zaman bana destek oldular. Katkım ve desteğim olduğu için huzurluyum."

Fotomaç
10 Talisca: Herkes gitsin, O kalsın!
Talisca: Herkes gitsin,
Benfica ile Portekiz Ligi’ni kazanıp, kiralık olarak Beşiktaş’ın yolunu tutan Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla ilk yılında da aynı başarıyı gösterdi. 33 maçta 17 gol-7 asistlik performansıyla taraftarın gönlüne taht kuran 23 yaşındaki Brezilyalı yıldız, şampiyonluk ve 3. yıldızla taçlanan sezonun ardından ilk kez konuştu. Talisca, Şenol Güneş için, "Herkes gitsin ama o kalsın" dedi.

İşte Talisca’nın anlattıkları: "Çok mutluyum, boşum yok. Portekiz’de iki senemde de hem lig hem kupa kazandım. Burada gelir gelmez kupa kazandım bunun için şükrediyorum. Çok genç yaştan itibaren baskı ile karşı kaşıya kaldım. Baskı konusunda problemim yok. Altyapıdan çıktığımda Bahia A takımda zor bir dönemden geçiyordu. Ben de genç bir oyuncu olarak eleştirildim, kendimi ispatlamam kolay olmadı. Birçok zorluklardan geçtim ama kendimi yeteneğimle ispatladım. Bahia’da Santos adında bir hocamız vardı. 17-18 yaşlarında bana güvendi ve o güvenle daha kolay ilerledim.
11
GELECEĞİM BANA BAĞLI DEĞİL

"Sezon açılışı olan 3 Temmuz’da burada olacak mısın" diye sorduğumuz Talisca, "Bu bana bağlı değil. Oturur, konuşuruz. Bana kalırsa, ben burada kalırım" yanıtını verdi. "Peki Güneş" diyoruz, o konuda çok net konuşuyor: "Kim giderse gitsin ama o kalsın. Başarılı olmamızın en büyük unsurlarından biriydi. Ona güvendim. Defans yönünden hocamız bana çok şey kattı. Avrupa’da üst düzey olmak için hücumda olduğu kadar topsuz alanda da etkili olmak gerektiğini ondan öğrendim."

SAKATLANMASAYDIM GEÇERDİM

Sakatlanmasaydım eğer, Vagner Love (23) var Cenk Tosun (18) var çok gol atan, onlarla mücadele ederdim kafa kafaya gelirdim. Ama sakatlık da bizim hayatımızın bir parçası. Yakınacak bir şey yok. O nedenle geride kaldım. (13 gol).
12
SOSA İLE YETENEKLERİMİZ FARKLI

Sosa büyük bir oyuncu, yetenekli ve burada da kendisini ispatlamış. Şampiyon olmuş. Milan’da oynuyor. Benim de kendime göre yeteneklerim var. O da büyük bir takımda oynuyor, ben de büyük bir takımda yeteneklerimi sergiliyorum.

MİLLİ TAKIM HER ZAMAN HAYALİM

Milli Takım hayal gibi bir şey. Rio Olimpiyatları’ndan önceki tüm yaş grubuna kadar her maça gittim. Olimpiyat kadrosuna alınmamak ben de hayal kırıklığı oldu. İncindim. Brezilya Milli Takımı’nda oynamak, her zaman benim hayalimdir.
13
HER TAKIMA KAFA TUTABİLİRİZ

Şampiyonlar Ligi, UEFA Ligi farklı kategoriler… UEFA’da Lyon’a penaltılarla elendik. Hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de UEFA Ligi’nde Avrupa’nın her takımına kafa tutabileceğimizi gösterdik. İlerleyen zamanlarda bu takımın UEFA Kupası’nı kaldırabileceğini gösterdik.

TÜRKİYE’DE 3 BÜYÜKLER GERÇEĞİ VAR

Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında çok fazla bilgim yoktu. Başakşehir’den kimse bunu beklemiyordu. Onları da tebrik etmek gerek. Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de bir üç büyükler gerçeği var. Şampiyonluk ipini biz göğüsledik. Gelecek sene ne olacak göreceğiz.
14
SERT ŞUTLARIMA BABAM KIZARDI

Yetenek Allah vergisi ama bunu çalışarak geliştiriyorsunuz. Çocuğun ayağına top verdiğinizde önce sürüklemeye filan çalışır ama ben öyle değildim. Ben topu ayağıma alır almaz şut atmaya başlıyordum. Babam kızıyordu, ’yavaş şut çek’ diye. Bir keresinde televizyonu devirmiştim. Neyse ki bozulmamıştı. Hala boş zamanlarımda bile antrenman çalışmalarına devam ediyorum. Top sürüyorum, şut çekiyorum

HAYATIN ANLAMI NE?

Öğrenmek, saygı duymak, iyi baba olmak, iyi bir eş, iyi bir evlat olmak… Sürekli gelişmek. Doğruyu söylemek. Çok konu var. Daha iyi bir insan olmak için çok şey öğrenmek gerek. Hayatta örnek aldığım insan babam. Beni o eğitti. Annem de babam da bana çok şey kattı. Babam hala aynı işinde çalışıyor. Matbaa işi yapıyor. Kendi halinde yaşamak istiyor.
15
EVDE BİR TELEVİZYONDA SADECE MAÇ AÇIK

Talisca’ya en sevdiği aktör ve aktristi sorunca hayatının futbol olduğunu anlıyoruz: Çok film izlemiyorum. İşimle ilgili şeyler seyrediyorum. Bıraksan iki gün boyunca maç izlerim. Maç tekrarlarını bile izliyorum. Bir televizyonum var sırf maç için kapanmıyor. Eşim buna sinir oluyor. İyi bir teknik direktör olacağım. Online olarak bazı kursları bitirdim.

BASİT BİR İNSANIM

Talisca geçenlerde sosyal medyada arabanı yıkarken fotoğrafın vardı. Daha önce hiç arabasını kendi yıkayan futbolcu görmemiştim... Araba yıkamayı seviyorum. Basit bir insanım. Normalim. Kaldırım kenarında oturup yemek de yerim. Benim normal insanlardan ne farkım var ki. Halk insanıyım.

Fanatik
16 Atiba Hutchinson’dan transfer açıklaması!
Atiba Hutchinson’dan transfer açıklaması!
Beşiktaş’ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson üst üste ikinci şampiyonluğu takımın yakaladığı istikrara bağladı, "Galatasaray ve Fenerbahçe’nin başarısızlığı kesinlikle bizim şampiyonluğumuzun ana sebebi değil. Şampiyonluğun sebebi bizim kazanma ruhumuzdur. Her maçta kazanmak için savaştık. Bu motivasyon sezon boyunca inancımızı yüksek tuttu" dedi.

Orta sahadaki müthiş enerjisi, istikrarı ve çalışkanlığıyla her sezon alkışları toplayan Kanadalı futbolcu, "Şampiyon olduğumuz için mutluyum. Sezon sonu finali benimle olsun ya da olmasın çok mutluyum. Birçok maç oynadık. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ne yazık ki sezon sonuna doğru bir sakatlığım oldu. Takıma katkı veremedim ama takım arkadaşlarım büyük bir performans ortaya koydu" diye konuştu.
17
Takım arkadaşı Tolgay Arslan’ın son maçlardaki futboluna tam not veren Atiba, "Tolgay mükemmel performans sergiledi. Çok iyi bir devamlılık sağladı. Bu her takım için önemlidir. Takım birliğini gösterebilmek ve dayanışmayı görmek çok değerli. Takım içerisindeki rekabetin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıktı. Takım olarak kendi standartlarımızı daima yüksekte tuttuğumuz için hedefe ulaştık. Bu da beni çok mutlu etti" dedi.

- Sezonun en önemli dönüm noktalarından biri Trabzonspor deplasmanı diyebiliriz. O hafta bence bir dönüm noktasıydı. Bursaspor deplasmanı da bizim için önemliydi çünkü Bursa’ya, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarından sonra gitmiştik. O hafta Bursaspor da zor bir durumdaydı ve hatta bugün de zor durumdalar. Bursa’da sağlam bir karakter ortaya koymamız çok önemliydi ve bunu da başardık. Bursaspor galibiyeti özgüvenimizi ve inancımızı tekrar yükseltti.
18
- Sezonun genelinde sergilediğimiz bir devamlılık var ve bu çok önemliydi. Her sezon ne kadar güçlü olursanız olun, sezonun belirli bölümlerinde inişler çıkışlar yaşanabilir. Ama önemli olan hedefe odaklanmaktır. Kişisel fikrim sezonun hiçbir döneminde çok büyük bir form düşüklüğü yaşamadık. İşte bu süreklilik bize şampiyonluk getirdi.

- Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon beklentileri karşılayamadı ama bu kesinlikle bizim şampiyon olmamızın ana nedeni değil. Belki nedenler arasında olabilir ama bu şampiyonluğun ana sebebi biziz ve bizim gösterdiğimiz istikrardır. Bizim kazanma ruhumuzdur. Çünkü rakiplerin durumundan bağımsız olarak çıktığımız her maçta kazanmak için savaştık. İç saha ya da dış saha olsun kazanmaya yakındık. Bu motivasyon sezon boyuncu özgüvenimizi ve inancımızı yüksek tuttu.
19
- Ben bundan sonra ligde egemenlik kuracağımıza inanıyorum. Özellikle geçen sene çok önemliydi. Çok büyük bir adım attık. Çünkü o şampiyonluk deyim yerindeyse ateşi yaktı. Kulüp, yönetim ve personel olarak çok önemli bir gelişim içerisinde. Adım adım çok doğru işler yapıldı.

"Galiba kariyerim boyunca en güzel gollerimden birini Trabzonspor deplasmanında attım. Çünkü Gökhan Gönül’ün ortasında çok iyi bir zamanlama ile sıçradım, kafayı vurdum. Top da çok iyi bir yere gitti ve önemli bir maçtı. Tam bir ekstra gol oldu. O nedenle kariyerimin en güzel gollerinden biri diyebilirim."

Fanatik
20Flaş iddia! Lens ’Beşiktaş’ dedi
 Flaş iddia! Lens ’Beşiktaş’ dedi
Fenerbahçe’yle yaptığı kiralık sözleşmesi bu ay sona erecek olan Lens transferi için Beşiktaş gözünü kararttı. Kulübü Sunderland’in 6 milyon Euro’luk bonservis talebi direnci kırılamasa da Lens’in istekli oluşu kararlılığı artırıyor.

Transfer döneminin en çok konuşulacak ismi olduğu şimdiden belli olan Hollandalı yıldız Jeremain Lens, her gün Beşiktaş’ın gündeminde biraz daha ağırlık kazanıyor.

Devre arasından bu yana Lens’in durumuyla ilgilenmeye başlayan siyah-beyazlı yönetim, Fenerbahçe’yle olan kiralık sözleşmesinin bitmek üzere olması nedeniyle devreye girdi.
21
Beşiktaş’ın elini kuvvetlendiren en önemli detay ise Lens’in Beşiktaş’a gelmeye sıcak bakması ve bunu siyah-beyazlı yöneticilere iletmesi…

Hollandalı yıldızın, "Oradaki arkadaşlarım güzel bir atmosferin olduğunu söylediler. Eğer kulübümle anlaşırsanız, Beşiktaş’ta oynamak isterim" dediği öğrenildi.

Sunderland’e kiralık formülü sunan Beşiktaş’ın, İngilizlerin 6 milyon Euro bonservis talep etmesi üzerine başka yöntemleri devreye sokacağı öğrenildi. 29 yaşındaki oyuncunun istekli davranışı da yönetimi bu transferde kararlılığa itti.

Sabah
22 Quaresma uyardı: Hazır olun!
Quaresma uyardı: Hazır olun!
Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Quaresma, gelecek yıl için de iddialı konuştu: Üst üste 3. şampiyonluğa hazır olun!

Portekizli oyuncu ile yapılan röportaja geçmeden önce, dün sabah 08.00’de, yani şampiyonluğun kazanılmasından sadece 11 saat sonra Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne gelerek kulüp doktoru Sarper Çetinkaya ve ekibine tedavi olduğunu belirtelim. Takım arkadaşları dinlenirken, sabah erkenden tesislere geldi. Yani, işine o kadar aşık ve disiplinli.

Şimdi gelelim röportaja... Ricardo Quaresma her zamanki gibi bütün sorularımıza dobra dobra yanıtlar verdi, içinde ne varsa döktü...
23

Son bir yıl senin için bayağı zorlu geçti. Bir taraftan Portekiz Milli Takımı, diğer yandan Beşiktaş... Bu süreçte onlarca maça çıktın, hangileri senin için daha anlamlıydı?

- Avrupa Şampiyonası’nda Fransa ile oynadığımız finali ve kendi stadımızda Fenerbahçe ile oynadığımız lig maçını unutamam. İkisinde heyecan ve adrenalin müthişti.

"Ben gecekonduda büyüdüm. Fakir ama sevgi dolu bir aileydik. Annemin üstümde emeği çoktur. Ona dünyaları versem borcumu ödeyemem."
24

Son iki yıldaki şampiyonlukların sırrı nedir?

- En büyük sır çok çalışmak. Teknik direktörümüz Şenol Güneş ve ekibiyle birlikte inanılmaz çalışıyoruz. Bunun yanı sıra takımda müthiş bir arkadaşlık ve dayanışma var. Takımda yedek ve as ayrımı yok. Bütün bunlara kulübün kurumsal yapısı da eklenince başarı kaçınılmaz oluyor.

Şenol Güneş için düşüncelerin?

- Şenol Güneş Hoca ile uyumluyuz. Her şeyden önemlisi çok adaletli bir teknik adam. Önümüzdeki sezon da onunla çalışacağım için çok mutluyum.
25
Beşiktaş taraftarlarına gelecek sezon için nasıl bir mesaj vermek istersin?

- Yeni şampiyonluklara hazır olsunlar. Gelecek yıl da bu başarıya ulaşmak için çok çalışacağız.

Kariyerinin bundan sonraki bölümü için yol planın nedir?

- Çalışmaya devam edeceğim. Beşiktaş’a daha çok kupa kazandırmayı hedefliyorum. 3 yıllık sözleşmem var. Ben ve ailem İstanbul’u çok seviyoruz. Futbol yaşamımın geri kalan bölümünü Beşiktaş’ta geçirmek en büyük arzum. Ama tabii kulüp gitmemi isterse ayrılırım.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...