Sergen Yalçın: 'Benim para değil kupa mutlu eder"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, sezonu değerlendirdi. 

FutbolArena - Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, A Spor'da Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtladı.

"BENİM BAŞARI KRİTERİM KUPALARLA İLGİLİ DEĞİL"

Benim başarı kriterim kupalarla ilgili değil. Bütün mücadeleyi veren, sahada her şeyi veren oyuncular. Başarıdaki en büyük pay futbolcuların. Teknik ekip, benim, başkanımızın, yönetim kurulumuzun, taraftarımızın da katkısı var. Benim başarı kriterim daha farklı ama. İki genç kaleciyle oynadım. Benim için başarı kriteri bu. Rıdvan'ı kazandırmaya çalıştım. Ben kulübe hiçbir ekonomik zorluk yaratmadım. Benim için başarı kriterim bu. Tarihin en ekonomik kadrosuyla 2 şampiyonluk yaşadık. Tarihin en zorlu sezonunda şampiyon olduk. Bunlar benim için başarı kriteri.

"AVRUPA İÇİN DOĞRU SEZON DEĞİLDİ"

Bu sezon Avrupa için doğru sezon değil. Ligi 3. bitirdik. Trabzonspor'un cezasından dolayı Şampiyonlar Ligi bileti aldık. Böyle olacağını bilseydik keşke almayalım o bileti derdik. Planda olmayan maçlar oynadık. Hem UEFA, hem Şampiyonlar Ligi. Hazırlık süreci yaşamamız gerekiyordu. Transferleri bitirip takım ortaya çıkarmalıydık. Biz o süreci yaşayamadık. 7-8 oyuncumuz 4 antrenmanla PAOK maçına çıktı. PAOK köy takımı, o mahalle takımı. Çok seviyoruz bunları. Bunlar doğru terim değil."

"OYUNCUYU VERİM ALACAĞIN YERDE OYNATMAK ÖNEMLİ"

Oyuncuyu performans alacağın yerde oynatmak önemli. Aksi halde oyuncu kötü görünür. Örnek Larin. Santrfor özellikleri yok. Değişik özellikleri var. Biz Larin'i özellikleri doğrultusunda kullandık. Mesele bu.

"BİZ HİÇ SORUN ÇIKARMADIK"

Yönetimle, başkanla hiç problem yaşamadık. Biz sorun çıkartmıyoruz. Sorun çıkarmak yerine sorunları çözüp başarılı olmak. Burası bizi bir yerlere getirebilir. Bizi bu mutlu eder. Beni şampiyon olmak, kupa kazanmak mutlu eder. Beni para kazanmak mutlu etmez.

"TESİSTE DURUYOR MU DİYORLAR BENİM İÇİN! BU NE DEMEK YA?"

Yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Bütün takım hocaları yapıyor. Herkes yapıyor. İşler kötü gittiğinde çeşitli bahaneler hazır. Bana şey dediler. Hoca tesiste duruyor mu? O ne demek ya? Sabah 9 akşam 5 mi çalışıyorum? Geçen sene geldikten sonra iyi gittik. O zaman tesiste duruyorduk da şimdi mi durmuyoruz? Antrenmana gelmeyen adam benim ne yaptığımı bilmiyor. Birkaç kişiyi arıyor, oradan ne söylerlerse onu söylüyor.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri