Rachid Ghezzal: 'Şampiyon olmak ve kalmak istiyorum'

Beşiktaş yıldız futbolcusu Rachid Ghezzal, geleceği ve şampiyonluk yarışı hakkında açıklamada bulundu.

FutbolArena Dış Haberler - Beşiktaş'ın Leicester City'den kiraladığı Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, Süper Lig'de Göztepe ile oynanacak şampiyonluk maçı öncesi Fransız basınına açıklamalarda bulundu. So Foot'a verdiği röportajda Beşiktaş'ta kalmak istediğini vurgulayan Rachid Ghezzal, şampiyonluk kupasını kaldırmak için sabırsızlandığını ifade etti.

"ŞAMPİYONLUĞU TARAFTARIMIZA BORÇLUYUZ"

"Şampiyonluk kupasını kazanmak için sabırsızlanıyorum. Lideriz çünkü bunu hak ettik. Galatasaray derbisini kaybederek ilk hatamızı yaptık. Hala öndeyiz, şimdi işi bitirip kupayı kazanmalıyız. Bizi destekleyen taraftarlarımıza da bu şampiyonluğu borçluyuz."

"17 ASİST İLE TARİH YAZDIM, BEN DE BEKLEMİYORDUM"

"Bugün futbolda her şey gol ve asist sayılarına bağladı. Dürüst olmak gerekirse Türkiye'de bu sayılara ulaşmayı beklemiyordum. 17 asistle tarih yazdığımı biliyorum. Çok mutluyum. Kendime güvenmemi sağlıyor. İstatistikler, kariyerimde şu ana kadar eksik olan bir şeydi. Çok iyi oynarken bile yeterli değildi."

"KALMAK İSTİYORUM AMA KULÜPLER SEZON SONUNDA ANLAŞMALI"

"Beşiktaş taraftarlarının bana duyduğu sevgi çok etkileyici. Maalesef seyircilerimizin önünde oynama fırsatı bulamadım. Türkiye'deki stadyum atmosferlerinin çok özel olduğu Avrupa'da da biliniyor. Kariyerimde ilk kez kulübe bu kadar bağlı taraftarlar gördüm. Sizi motive ederler. Onlar için şampiyon olmak istersiniz. Kariyerimde istikrar istiyorum. Bu nedenle kalmak istiyorum ama sadece bana bağlı olan bir durum değil. Sezon sonunda Leicester City ile Beşiktaş'ın anlaşması gerekiyor.

"SÖZLEŞMEMİ MOTOSİKLET İLE GÖTÜRENLER ÜNLÜ OLDU"

"Transfer döneminin son gününde sözleşme imzaladım. Transfer döneminin kapanmasına saatler vardı ve İstanbul trafiği kabus gibiydi. Kulüp bu nedenle sözleşmesi motosiklet ile götürmeye karar verdi. Sözleşmeyi götüren kulüp çalışanları daha sonra ünlü oldu. Transferim gerçekten on dakika içinde gerçekleşti."

"TÜRK FUTBOL EFSANESİ SERGEN YALÇIN BANA GÜVENDİ"

"Leicester'in planlarına uymadığım için hızlı bir şekilde bir kulüp bulmam gerekiyordu. Her şeyden önce kendimi geliştirebileceğim ve oyun oynayacağımı bildiğim bir takım arıyordum. Beşiktaş'ın iddiasını ve coşkusunu biliyordum. Tam da istediğim buydu. Lyon ile burada, Avrupa Ligi çeyrek finalinde inanılmaz bir maç oynadık. Kariyerimde gördüğüm en iyi atmosferdi. Ayrıca burada Vincent Aboubakar, Georges-Kevin Nkoudou ve hatta Ligue 1'de birlikte oynadığım Valentin Rosier gibi Fransızca konuşan birçok oyuncu var. Sadece adaptasyon için söylemiyorum, çok iyi oyuncular. Ayrıca Sergen Yalçın'ın Türk futbol efsanesi olduğunu da eklemeliyim. Bana oyunun şifrelerini verdi. Bana çok güvendi. Gelişimimin sebeplerinden biri de bu oldu. Öte yandan İstanbul'a aşık olduğumu söylemeliyim. Ailem burada mutlu. Kapanma olmadığı zamanlar eşimle İstanbul'da yapabileceğimiz çok şey var."

LYON İDDİALARINA YANIT

"Basında transfer söylentileri dolaşıyor ancak doğru değil. Benim hiçbir takımla somut temasım olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Şimdilik bunu düşünmüyorum. Lyon doğduğum ve eğitim aldığım şehir. Gönlümde yeri büyük. İlk profesyonel adımlarımı orada attım. 2017'de istemeden ayrılmak zorunda kaldım. Monaco'ya giymek yerine orada kalmak isterdim. Sahada kendimi mümkün olan en iyi şekilde ifade etmek için iyi hissetmem gerekiyor. Teknik direktörümle aramızdaki bu güveni tam olarak hissetmem gerekiyor. Eksik olan buydu. Son yıllar çok kulüp gezdim. Artık istikrar istiyorum."

"TÜRKİYE'NİN MÜSLÜMAN OLMASI İŞLERİ KOLAYLAŞTIRDI"

"Din benim hayatımın büyük bir parçası. Türkiye'yi seçtiğimde Müslüman bir ülkeye geldiğimi biliyordum. Bu yüzden akrabalarım ve ailem için pek çok şey kolaylaştı. Elbette bu önemli bir seçim, ama temelde sadece iyi bir insan olmaya çalışıyorum."

Son dakika Beşiktaş Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri