Karabükspor 2-1 Beşiktaş Yazar Yorumları

Mehmet Demirkol’un maç yorumu - FanatikFutbol Arena - Hırvat hocanın, lige damga vuran bir teknik direktör tarzı var. Şenol Güneş kulübede olmayınca, maça da damgasını vurdu. Maç önü planı ve sırasındaki performansı, fark yarattı.Sonuçlar ve lig sıralaması çok anlatmasa da Igor Tudor’un lige damga vuran bir teknik direktörlük tarzı var. Tartışmalı ve yıpratıcı bir derbinin ardından rakip kulübede Şenol  Güneş olmayınca maça damgasını vuran da Hırvat hoca oldu. 3’lü savunma tercihi savunmadan ziyade hücumunu kuvvetlendirmek içindi. Latovlevici ve Kerim’i hücumun temel bir parçası yapan bu oyun Beşiktaş’ı zorladı. Maçtan önce Tudor’un önünde şu soru vardı; Talisca orta sahaya yazılsa da aslında bir hücumcu. Oğuzhan sertlikten hoşlanmıyor.Adriano’yu ve Gökhan’ı oyuna sokarak burada pas istasyonu sayısını artırıyor. Quaresma da oyunu genişletiyor. Ve standart üstü bir pas akışkanlığı sağlıyorlar. Pekii, özellikle Latovlevici’yi oyuna sokmak zorundayken rakibi nasıl durduracağım.

1 Mehmet Demirkol’un Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fanatik
Mehmet Demirkol’un Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fanatik
Açık vermediler

Skulason ve Ceyhun’la hem sayısal üstünlük sağlayıp sağlam durarak. Rumen sol beki orta sahanın bir parçası yaparak oyuna sokarak... Başta bu oyun baskı yese de açıkvermedi. Sonrasında Gökhan, Latovlevici tehdidini hissetmeye başlayınca geri bastı.. Ve Karabük ilk yarıda yüzde 99’luk 2 gol şansı elde etti. Yani orta sahada dirençli kalarak oyunu vermediler. Beşiktaş baskı kurduğunu sansa da oyununu istediği akışlanlıkta sahaya koyamadı.
2 Mehmet Demirkol’un Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fanatik
Mehmet Demirkol’un Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fanatik
Kötü bir sınavdı

Şenol hoca kenarda oyunu yönetemezken, Tudor’un her saniye oyuncu ve hakemlerle dozu zorlayan diyaloğu da Karabük’ü hep istim üzerinde tuttu. Emrin Zec değişikliği de hemen sonuç verdi. Beşiktaş’ta ise Atiba sazı eline alana kadar tepki vermeye çalışan tek oyuncu Quaresma oldu. O da dozu biraz fazla kaçırıp tek başına oynadı. Oğuzhan’ın değil kaptanlık, sıradan oyununa yaklaşamamasına bu kadar uzun süre dayanmak Beşiktaş kulübesi açısından kötü bir sınavdı. Beşiktaş’ın oyunu alamadığı ender maçlardan
birini izledik sonuç olarak. Farkı yaratan Tudor’un maç önü planı ve sırasındaki performansıydı.
3 Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
Kulübede lideri olmayınca!
Savaşma ruhu kenardan başlar. Lider (Şenol Güneş) kenarda olmayınca takım da etkilendi. Karabük’te ise Tudor rakibi çok iyi analiz etmiş. Taktiksel başarıyla Beşiktaş’ı mağlup etti.

Savunma kurgusunda bir oyuncu (Matej Mitrovic) ilk kez 11’de. Uyum sorunu yaşamamaları mümkün değil.
Savaşma ruhu kenardan başlar, lider (Şenol Güneş) kenarda olmazsa takımı tabii ki etkiler. Rakibin diri olması ve taktik anlamında çok iyi bir analiz izledik. Taktik kazandı dün... Karabük takımının teknik direktörü İgor Tudor, bütün hafta boyunca hem Beşiktaş’ı hem de kendi takımını düşünmüş. Karabük’te en az 5 oyuncu geride kalıyordu, üç stoper ve bekler...
Topu aldıklarındaysa öyle kalmadılar 3-4-3 gibiydiler. Latovlevici ve Kerim’le öne gittiler, topsuzken de geriye gittiler. Beşiktaş anahtarla açamadı.
Bireysel yetenekli oyuncular bu kalabalık arasında boğuldu. Oğuzhan hiç yoktu.
Cenk yoktu, Babel etkisizdi.
Talisca keza... Taktiksel bir risk aldı kendi adına ama başarılı oldu Tudor.
4 Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
Ciddi bir kayıp oldu
Performansa baktığımız zamanda bireysel anlamda dikkat edilmesi gereken oyuncu Karabüksporlu Latolevici’ydi. Doğru da oynadı.
Beklerde Adriano etkili değildi.
Adriano gibi tecrübeli oyuncunun 90+2’de saçma sapan şut kullandı.
Ciddi bir kayıptır. 2-2 bile bitse 1 puan çok değerli olacaktı.
Biraz da demoralizeydi Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi biraz yıpratmış.
Hocanın kenarda olmaması da etkili oldu.
Mesela kenarda Del Bosque olmasa sorun değil ama Şenol Güneş tipi bir hocanın kenarda olmaması takıma sirayet eder. Şenol hoca otoriter bir teknik adam. Ona bağıracak, buna bağıracak. Oyun içindeki reaksiyonunuzda azalmaya neden olur hocanın yokluğu...
Allah var, Karabük’ün hocası Tudor da dipdiri bir takım yapmış.
Çalışılmış bir organizasyon var. Galatasaray da sallanıyor, Fenerbahçe de sallanıyor. Oyun tarzı da sert..
5 Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
Rıdvan Dilmen’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Fotomaç
İgor Tudor şov yaptı
Türkiye’de futbolla ilgili konuşulması gereken Tudor’un taktiksel başarısıdır. Sağ bekleri Kerim de sol bekleri Latolevici de tam bir bek oyuncusu değil. Barış’a öne doğru çık deyip diğer stoperlere geride bekleyin demiş.
Karabükspor’da Gaman da Dany de hamleli oyuncu. Top rakipteyken 5-3-2 gibi oynadılar. Rakibe göre, kendi takımının kapasitesine göre bir oyun çıkarmış. Tudor dersine çok iyi çalışmış. Dünkü karşılaşmada taktiksel bir şov yaptı açıkçası.
Maçın yıldızı oldu.

UZUN FORVET ŞARTTI
Beşiktaş’ın ara transferde uzun bir santrfor almaya ihtiyacı vardı. Bu tarz durumlarla karşılaşacaktır. Kartal bu takviyeyi Demba Ba tercihiyle yaptı. Doğru-yanlış tartışılır ancak kesin olan şu an devam eden sakatlığı.
Siyah-beyazlılar ikinci devrede Süper Lig’in ilk yarısından daha zor deplasmanlar oynayacaklar. Zirve mücadelesi veren her takım için bu durum geçerli. Yine de son olarak şunu söyleyeyim, Beşiktaş’ın da bazen kötü oynamaya hakkı var. Normalde deplasman performansları çok daha iyi..
6 Ali Ece’nin Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Hürriyet
Ali Ece’nin Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Hürriyet
İLK yarıda oyun o kadar çok sıkıştı ki, iki takım da geriden kanada çekerek oynadı.
Skorbord 43. dakikayı gösterdiğinde her iki takımın da en fazla topla buluşan oyuncuları sol bekleriydi. Adriano zaten bu oyun kurucu özelliği sayesinde de müthiş bir kariyer yaptı. Latovlevici ise bu sezon ligde Adriano’dan bile daha iyi bir performans sergiledi. Bunda teknik direktör Tudor’un büyük payı var. Zamanında savunma sanatının mabedi İtalya Serie A’nın en iyi savunmacılarından olan Hırvat Tudor, Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş. İtalya Serie A stili bir oyun planıyla hem Beşiktaş’ı iyi kapattı, hem de kontradan önemli pozisyonlar buldu. Yatabare yerine daha iyisi olsa ilk 45’te hem daha az ofsayda düşer, hem de öne geçebilirlerdi.
NAKLEN FIRÇA
Tudor’lu Karabük ligin hem en çok koşan hem de en iyi pozisyon alan takımlarından birisi. İlk yarı sonunda Barış Başdaş’ın hocasından yediği "naklen fırça" tam da bu pozisyon oyununun disiplinini vurgulayan cinstendi. Tudor’un doğru oyun tercihinin yanı sıra, olaylı Fenerbahçe derbisinde 50 dakika 10 kişi oynamanın yıpranmışlığı da Beşiktaş’ın ilk 45’te her zamanki temposuna yükselememesine neden oldu.
7 Ali Ece’nin Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Hürriyet
Ali Ece’nin Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Hürriyet
2. yarıda Beşiktaş’ın ilk yarıda yapamadığı bir şeyi yapması gerekiyordu: Alan savunması yerleşimini bozacak akıllı kilit paslar. Ancak "o pas" Ceyhun Gülselam’dan geldi ve Karabük Zec’in usta işi aşırtmasıyla golü buldu. Beşiktaş ise golü yemeden önce olduğu gibi rakip kaleci Ahmet’i hava topu çalıştıran cinsten "hiç kimseye ortalar"ı yapmaya devam etti. Karabük ise önce Tudor disipliniyle devam etti sonra duran topta "Orta öyle değil böyle yapılır" dercesine kesen Latovlevici’nin katkısıyla ikinci golü buldu.
Beşiktaş ise ezbere orta yapmak yerine ortadan ilk akıllı oynamayı başardığı pozisyonda skoru 2-1’e getirdi. Beşiktaş golden sonra umutlansa da ezbere ortalar pozisyonları eritti. Tudor baktı ki Beşiktaş sürekli içeri dolduruyor o da sahaya stoper doldurmaya devam etti, cebindeki 3 puanı vermedi.
8 Ahmet Çakar’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
Ahmet Çakar’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
Önce şunu söyleyeyim ki, Fenerbahçe ile oynanan kupa maçı, Beşiktaşlı oyuncuları duygusal olarak çok etkilemiş. Dün gece hem şampiyonluk yarışında önemli bir mağlubiyet aldılar hem de tüm bölümlere baktığımızda maçı kazanmak için hiçbir şey yapmadılar. Yaptıkları tek şey, kanatlara inmeye çalışıp orta yapmak. Aslında çok fazla kanatlara da indiler. Özellikle Quaresma’nın kanadından. Buradan yapılan ortalarda da top ya Karabük kalecisi Ahmet’te kaldı ya da Karabüksporlu defans oyuncuları rahatlıkla çıkarttılar. İlk yarıda Karabük kalesi çizgisinden çıkan pozisyon ve Atiba’nın şutundan başka pozisyon yok. Ama daha önemlisi, Beşiktaş’ta kazanmak için herhangi bir aksiyon yok. Cenk istediği toplarla buluşamadı. Babel çok etkisiz. Quaresma’nın son pasları çok kötü. İlk yarı bu tabloda bitti.
9 Ahmet Çakar’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
Ahmet Çakar’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
İkinci yarı ise durum daha da fazla Beşiktaş aleyhineydi. Çok top kaybettiler. Orta sahada rakibin fazla pas yapmasına izin verdiler ve bu dakikalarda da golü yiyiverdiler. Defansın arkasına atılan topta Ermin Zec çaprazda olmasına rağmen topun dibine girerek güzel bir gol attı.
Beşiktaşlı oyuncular bu golden sonra da gerekli reaksiyonu veremediler. Zaten ikinci gol gelince de her şey bitmiş oldu.
Karabükspor bu senenin flaş takımı. Çok koşan, disiplinli bir takım. Galatasaray’dan sonra da Beşiktaş’ı yenmeyi başardılar. Görünen o ki kendi sahalarında kolay kolay maç vermeyecekler. Beşiktaş, kaybettiği bu 3 puanı, lig yarışında çok arayabilirler.
Gelelim hakem Halis Özkahya’ya... Maç 0-0 iken çok iyiydi. Ama son bölümde ciddi hatalar yaptı. Önce Karabükspor’un çok önemli bir avantajını kesti, son dakikalarda da Quaresma’ya kırmızı kart görmesi gerekirken, eyyam bir kararla sarı kart verdi. Böyle hakemlik olmaz. Acı veriyor, nabza göre şerbet veriyor ve güven günden güne yitiriliyor.
10 Metin Tekin’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
Metin Tekin’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Sabah
Beşiktaş çok önemli 3 puan kaybetti. Quaresma, Babel, Talisca vasatın altında kaldı. Sizce Beşiktaş, bu maç öncesi derbi travmasından çıkamamış mı?
5 gün içinde alınan 2 mağlubiyet Beşiktaş’ın çok yaşadığı bir şey değil. Dün akşam Karabük’te oynanan oyunu teknik anlamda analiz edecek olursak, özetle koşunun kaliteyi yendiğini söyleyebilirim. Karabükspor o kadar koşuya ve mücadeleye çevirdi ki oyunu, 90 dakika tamamen ev sahibinin istendiği gibi oynandı. Yani beceri, kalite ve pas değil, mücadele ve koşu kazandı. Zaten Karabükspor’un planı da buydu. Quaresma, Talisca, Babel tam da bu nedenle etkisiz kaldı. Oyunun hiçbir bölümünde ne etkili ne de hücum zenginliği olan bir Beşiktaş gördük. Herhalde Beşiktaş’ın en az pozisyona girdiği oyundu. Evet, bu karşılaşma için Beşiktaş’ı kupadaki Fenerbahçe derbisi etkilemiş olabilir ama Karabükspor’un oynadığı oyunun da hakkını yememek lazım. Attıkları ilk golden sonra Beşiktaş’ın reaksiyon gösterememesinin de sebebi buydu.
Oğuzhan, Fenerbahçe derbisinde de çok hakemle uğraşmıştı. Dün de bu nedenle çok eleştirildi. 61’de de oyundan alındı.
Oğuzhan Özyakup ile ilgili ne dersiniz?
Oğuzhan, Beşiktaş’ın en önemli oyuncularından biri. Evet, son oynanan iki maçta da kötü bir performans sergiledi. Ama bu yenilgileri sadece tek bir futbolcu üzerinden değerlendirmek ya da eleştirmek doğru olmaz.
Bu maçın kırılma anı neydi?
Bana göre, karşılaşmanın kırılma anı Karabükspor’un attığı ikinci goldü. Beşiktaş, oyunu 1-0 geride götürse de maçın içindeydi. Ancak Karabükspor’un Seleznov ile attığı ikinci gol sonrası Beşiktaş tamamen düştü. Aboubakar’ın golü de tabii ki yeterli olmadı.
11 Çağdaş Sevinç’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - AMK
Çağdaş Sevinç’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - AMK
Haklı galibiyet...

Beşiktaş maça çok istekli başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip sahaya yıkmak istediler. Ancak karşılarında çok dinamik bir Karabük takımı buldular. Ev sahibi ekibin teknik direktörü Igor Tudor futbolculuk döneminde uzun yıllar Antonio Conte ile birlikte oynamıştı. Yakın arkadaşının önce Juventus ve İtalya’da şimdi de Chelsea’de 3’lü savunma ile gerçekleştirdiği devrimden belli ki o da etkilenmiş. 3 stoperli ve top rakipteyken 5’li olan defans hattı ile Beşiktaş’ın kısa paslarla ceza sahasına girmesini çoğu zaman engellediler. Buna rağmen önemli pozisyonlar yakalandı ama Cenk Tosun’un son vuruş isabetsizliği skor üretilmesini engelledi. Karabük ekibi de defansif ağırlıklı oynamasına karşın hızlı çıkma çabasıyla kale önüne inebildiği anlarda etkili oldu. Nitekim Yatabare ile önemli bir fırsat kaçtı. 2. yarının hemen başında bu sefer Ermin Zec affetmedi vemaçın ilk golünü kaydetti.
12 Çağdaş Sevinç’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - AMK
Çağdaş Sevinç’in Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - AMK
TUDOR TEBRİKİ HAK EDİYOR
Beşiktaş’ın gol yemesinin ardından reaksiyon vermesine alışmıştık. Dün gecenin en büyük eksikliği Karabük’ün öne geçmesinden sonra siyah-beyazlı ekibin organize atak geliştirmekte zorlanması oldu. Daha çok doldur boşalta döndüler. Babel’in etkisiz oyunu, Adriano’nun yeterli desteği verememesi sebebiyle sol kanat hiç işlemedi. Belki bu anlarda Gökhan İnler düşünülebilirdi. Karabük’ün 2. golünden sonra baskı kurabildi Beşiktaş, onda da ancak 1 gol bulabildiler. Igor Tudor bu sezon Beşiktaş’a karşı en akılcı oyunu oynatan teknik adam olarak tebriki hak ediyor. Hem savunmada hemde az çıkmalarına rağmen hücumda etkili oldular. Karabükspor, Trabzonspor ve Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da puansız göndermeyi başardı ve hak ettiği 3 puanı aldı.
13 Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
Bu mücadele gücü yetmez...

AÇIK bir şekilde görüldü ki, Beşiktaşlı futbolcuların büyük bir bölümü dünkü maçın öneminin ve zorluk düzeyinin farkında değildi. Karabükspor gibi sert ve ligin en çok koşan takımı karşısında deplasmanda kazanmak ciddi bir kararlılık ister. Dün sahaya çıkan 11 özellikle ilk golü bulamazsa bu tip sıkı dış saha maçları için oldukça yumuşak.

İŞİ mücadeleye çeviren bazı rakiplere karşı daha agresif olması gerekiyor siyah-beyazlıların. Dün defansif oynayan Karabükspor’u en çok zorlayan Quaresma’ydı. Ancak en çok orta yaptığı maçlardan birini oynayan Portekizli isabet konusunda çok düşük bir yüzde ile oynadı.
14 Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
AYRICA modern futbolda artık kenarlara in, yüksek toplar ile ceza sahasındaki kalabalığa şuursuz top şişir diye bir oyun kalmadı. Madem kaliteli bir takımsın rakip savunmayı merkezden delmen gerekiyor. Abobukar’ın attığı golde olduğu gibi.

CENK TOSUN DAHA AKTİF OLMALI

CENK iyi bir bitirici lakin statik kalıyor. Ekmeğini taştan çıkarması lazım. Stoperler karşısında öncelik alması şart. Gol attıkça saha içinde ne yazık ki tembelleşen bir Cenk Tosun var. Bu mücadelesi ve temposu yeterli değil. Ben, Cenk Tosun’u beğenen ve destekleyen biriyim lakin saha içinde çok daha fazla çalışması gerekiyor. Aynı şeyler Oğuzhan ve Talisca için de geçerli. İşler kötü giderken savaşmak ve sorumluluk almak yerine ortadan kayboluyorlar.
15 Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
Güntekin Onay’ın Karabükspor-Beşiktaş maç yorumu - Vatan
LİGİN ikinci yarısındaki tüm deplasmanlar zor ve kazanmak için savaşmak gerekiyor. Kimse Beşiktaş’ın kalitesine söz söyleyemez ama bazen kalite tek başına yetmiyor. Dün Karabük’te kazanma arzusu eksik, savaşçı ruhtan yoksun ve saha içinde kopuk bir Beşiktaş vardı.

HEMEN hemen maçın tamamını rakip yarı alanda oynamasına rağmen isabetsiz, gereksiz ve telaşla yapılan ortalar Beşiktaş’ın atak verimliliğini de düşürdü. Saha kenarında Şenol Güneş ve takımın savaşçı ruhu Tosiç de olmayınca Beşiktaş takımı çok pasif kaldı. Yenilgiye gereken reaksiyonu gösteremedi.

Futbolarena anasayfasından devam...