Nihat Özdemir, TFF'nin yeni başkanı seçildi (TFF yönetim listesi)

TFF'nin başkanlık seçimlerinde 179 oy alan Nihat Özdemir başkanlığa seçildi.

FutbolArena - Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara'da yapılıyor. Saat 11.00'de başlayan genel kurulda Nihat Özdemir tek aday olarak seçimlere girdi. Daha önce adaylık başvurusu için 4 isim daha başvuru yapmış ancak gerekli şartları yerine getiremedikleri için seçime giremeyecekleri belirtildi.

TFF Başkanlık seçimleri - Nihat Özdemir yeni başkan seçildi


Ankara'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinden önce TFF Başkanı Hüsnü Güreli konuşma yaptı. Yapılan oylama sonucunda 179 oy alan Nihat Özdemir, TFF'nin yeni başkanı seçildi.

TFF Başkanı seçilmesi beklenen Nihat Özdemir, MHK, Tahkim ve Disiplin Kurulları'nı ilerleyen günlerde belirleyecek.



NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI

"Yıldırım Demirören başarıyla sürecini tamamlamıştır. Kendisine de teşekkürü bir borç biliyorum. Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için aday olarak sizlerin huzurundayım. Türk futbolunu hak ettiği seviyelere ulaştırabilmek ve insanların spordan keyif almasını sağlamak temel hedefim olacak. Futbolun Nihat abisi olarak, istikrarlı başarı ve hoşgörülü futbol iklimi için 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim. Tecrübem ve bilgimle hizmet etmek istiyorum."

YILDIRIM DEMİRÖREN VE HÜSNÜ GÜRELİ İBRA EDİLDİ

TFF Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli dönemleri ayrı ayrı ibra oylamasına sunuldu. Üyeler her iki başkanı da ibra etti. Ayrıca Denetleme Kurulu da ibra edildi.

NİHAT ÖZDEMİR: "HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"TFF kolay bir yer değil, bunun farkındayım ama Türk futbolunu ileriye taşımak benim de en büyük ödülüm olacaktır. Rıdvan Dilmen'le görüştük. Yönetimde yer alması için ricada bulunduk ama sağlık şartlarını öne sürerek teşekkür etti. Rıdvan Dilmen, Türk futbolunun yetiştirdiği nadir sporculardan biri. Her zaman onun desteğine ihtiyacımız var. Rıdvan Bey'den sonra Selim abiden rica ettim. Bizi kırmadı."

Nihat Özdemir'in TFF yönetim listesinde kimler olacak?


TFF Başkan Adayı Nihat Özdemir'in listesinde yer alan isimler belli oldu.

Servet Yardımcı
Mehmet Baykan
Erdal Bahçıvan
Erhan Kamışlı
Mustafa Çağlar
Nuri Akın
Hasan Yıldırım Akıncıoğlu
Alkın Kalkavan
Hamit Altıntop
Yılmaz Büyükaydın
Ali Düşmez
İsmail Erdem
Mustafa Hacıkerimoğlu
Selim Soydan

TFF Başkanlık seçimlerinde kimler oy kullanıyor?


TFF Başkanlık seçimlerinde Süper Lig ile birlikte alt liglerde mücadele eden kulüplerin temsilcileri oy kullanıyor. Süper Lig'de mücadele eden her kulüp başkanla birlikte toplamda 7 delege oy kullanıyor. Spor Toto 1. Lig kulüpleri başkan ve 1 delege, 2 ve 3. lig temsilcilerinde ise kulüp başkanları oy kullanıyor.

Nihat Özdemir kaç yaşında? Nihat Özdemir'in mesleği


Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir, uzun yıllar Fenerbahçe asbaşkanlığı görevini yürüttükten sonra TFF Başkan Vekili sorumluluğunu üstlendi. Türkiye'nin en zengin 14. ismi konumunda olan Nihat Özdemir, 5 Nisan 1960 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan 59 yaşındaki Özdemir, sanayi ve turizm, İnşaat alanlarında faaliyet göstermiştir.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri