Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği yazar yorumları

Mehmet Demirkol’un Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Fanatik  Arı gibi Beşiktaş’ın bu hücum gücüyle mücadele etmek gerçekten zor. Gençlerbirliği özellikle ilk yarıda arı gibi çalıştı ama Vodafone Arena’da bu yetmiyor. Çünkü Siyah- Beyazlılar iyi savunma yaparak da oynuyor ve arı gibi sokuyor. Gençlerbirliği dün özellikle ilk yarıda arı gibi çalıştı. Haklarını vermek lazım. Ama yetmiyor çünkü Beşiktaş ise arı gibi sokuyor. Bu hücum gücüyle mücadele etmek gerçekten zor. Vodafone Arena’da birkaç kat daha zor. Sezon başından bu yana söylüyorum. Beşiktaş iki buçuk savunmacıyla iyi savunma yaparak oynuyor. 

1
Adriano ve Gökhan bek değil, hücum gücü yüksek kanat oyuncuları. Oğuzhan zaten... Babel ve Q7’nin savunma adına birşeyler yapmasını kağıt üzerinde beklemek saçma. Talisca sadece gol bölgesinde var ama tam var.

Olağanüstü, anormal...

Atiba ise özel. Onun bölgesinde oynayan oyuncular genelde yüzde 40 hucum yüzde 60 savunma olur. O yüzde 60 savunmacı ama yüzde 60 da hücumcu. Yüzde 120 kapasiteyle
oynuyor. Sürekli bunu oynuyor. Normalmiş gibi, olağan, sıradanmış gibi... Zaten öyle gibi. Ama öyle değil. Olağanüstü, anormal, sıradışı. Zaten onun sayesinde Şenol hoca Babel,
2
Q7, Cenk, Talisca 4’lüsünü rahatlıkla oyuna sürüyor. Ümit Özat’ın 5’li savunmalı hızlı hücuma dayalı, ön alanda oyun kurdurtmamayı da amaçlayan çalışkan, hareketli oyunu
dün Beşiktaş’ı ilk yarıda zorladı. Tek bir açık verdi. Gençler sol kanatta adam paylaşımını yanlış yaptılar ve geri dönemediler.

Talisca işi bitirdi

Babel ve Oğuzhan 6 pasta bitti. Q7 hemen kesti. İş bitti. Arı gibi soktular. Bir anda. Bu diri, hızlı ve direkt oyunla baş etmek kolay değil. Rakip elinden gelen her şeyi yaparken gol bulmak zorunda. Bulamazsa Olmuyor. Dünkü gibi. Ümit Özat ikinci yarıya Muriqi’yi alıp 4’lü savunmaya dönerek başladı. Ama yetmedi. Talisca kendisi yaratıp attığı frikikle işi bitirdi. Dediğim gibi, arı gibi çalışmak özellikle Vodafone Arena’da yetmiyor. Çünkü Beşiktaş arı gibi sokuyor.
3 Rıdvan Dilmen’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Fotomaç
Rıdvan Dilmen’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Fotomaç
Beşiktaş’ı yenmek zor

Gençlerbirliği bütün hafta boyunca "Beşiktaş’ı nasıl durdurum, golü nasıl kontrataktan atarım?" diye çalışmış. Ümit Özat iki taktikle gelmiş.
İyi savunma ve kontradan golü bulmaya odaklanmış. Ahmet sağdan Uğur da soldan gelip golü aradılar ki, hatta ilk golü de kontraya çıkarken yediler.
Kaleci Fabri’nin sakatlandığı pozisyonda 1-0 öne de geçebilirlerdi. Gençlerbirliği çok yakın oynayarak Beşiktaş’ı zorladı. Ancak son 30 dakikada çözüldüler.
4
Beşiktaş son dakikalarda muhteşem oynadı. Ligin en çok gol atan, en çok kazanan takımı. Her taraftar, böyle bir takımı olmasını ister. Bugün televizyon başında izleyen her takımın santrforu, "Keşke Beşiktaş’ta oynasam" der. Van Persie de, Eren Derdiyok da der bunu.
Mesela bir dizi izlersen çok güzeldir, bitmesin istersin. Beşiktaş da böyle, izleyenler bitmesin istiyor. Hatta futbolcular da bile bitmesin istiyor. Eyvah maç bitiyor diyoruz. Beşiktaş maçlarını izlerken benim bile oynayasım geliyor.
Beşiktaş’ı sahasında yenmek artık çok zor. Lyon falan bu takımı Vodafone Arena’da yenemez.
Bu takım içeride hiçbir takıma yenilmez. Beşiktaş’ta bir felsefe var: Doymuşluk yok. Büyük takımlarda olabilir bu ama yeni transferlerle bunu aştı.
5
Beşiktaş’ın en önemli artısı dar alanda Türkiye’nin en iyi takımı olması. Bir üçgen kuruyorlar bozulunca bir tane daha bir tane daha...
Bilic zamanındaki en önemli handikapı 2-0’da kapanmasıydı.
Şimdi 2-0’da kapanmıyor, daha fazlasını arıyor. Çünkü kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Beşiktaş’ın yaptığı transferlerin hepsini, her takım ister. Fenerbahçe de ister, Galatasaray da ister. Aslında Beşiktaş yaptığı bu transferlerle iddiasını göstermişti sezon başında. Cenk fazlasıyla sırtı dönük oynamaya başladı.
Hareketli oynayabilecek özellikleri var. Ama çok ciddi markaj altında kalıyor.
Golü daha fazla olmalıydı ancak yine de ligde ve milli takımda iyi bir sezon geçiriyor. Gomez bu sezon olsaydı, 25 golü vardı.
6 Erman Toroğlu’nun Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Fotomaç
Erman Toroğlu’nun Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Fotomaç
Asıl imha ikinci yarıda

Beşiktaş’ın Şenol Güneş ile beraber şöyle bir özelliği oldu.
Öyle maça yüzde 80 ile başlamıyorlar.
Gayet kontrollü başlıyorlar.
Biraz da hani var ya bir şarkı: Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın.
Aynen öyleler. Rakip o sıralar baskılı da oynasa Beşiktaş bildiğini oynuyor, acele etmiyor. Mümkün olduğu kadar pas yapıyorlar. Mümkün olduğu kadar rakibi koşturmaya çalışıyorlar. Beşiktaş’ın imha planı ikinci yarı başlıyor. Dün gece de aynen bu olayı yaşadık.
Gençlerbirliği öne geçer miydi?
Geçerdi. Fabri çıkacak tehlikeyi ’inanılmaz derecede’ önceden fark etti. Kendini rakibin önüne attı. Gelen şutla da gözünden sakatlandı. Bir kaleci ancak onu yapabilirdi, o da onu yaptı. Hem de maçı kurtardı. Fabri dün gece maçı iki yönlü kurtardı. Önce gol vuruşunu fedakar şekilde engelledi. 6 dakika tedavi oldu. Bu sefer hakem 6 dakika uzatma verdi. Beşiktaş uzatmanın 5. dakikasında golü attı.
İkinci yarı başlarken Gençler’in hocası Ümit Özat dedi ki: "Bu maç zaten kayıp. Devreye de berabere giremedim.
O zaman mümkün olduğu kadar hücum edeyim. Atarsam atarım atamazsam da 3 yerim" Birinciyi yapamadı ikinciyi yaptı, 3 yedi. Haklıydı da.
Beşiktaş maçın zaten kayıp. Ancak gol veya goller atarsan puan çıkarabilirsin İstanbul’dan. Hele Beşiktaş’tan.
Dördüncü hakemler yedek kulübelerine hakim olacaklar. Teknik adamlara hakim olacaklar. Hakemi bu konuda kulübe ile muhattap ettirmeyecekler.
Bunu yaparken iki de bir burunlarını sokmayacaklar ama gerekli yerde gerekli ikazı yapıp disiplini sağlayacaklar.
7
Ümit Özat devamlı teknik alan ihlali yaptı, çizgiyi aştı. Ümit çizgiyi 1 metre aşsan n’olur yarım metre aşsan n’olur aşmasan n’olur. Dönüp diğer tarafa bakıyorsunuz Şenol Güneş 2 pozisyonda sahanın içinde. Bırakın teknik alan ihlalini.
Bu dördüncü hakemin disiplinsizliği...
Eğer otoriteyi orada sağlayamazsan ey dördüncü hakem yarın idare edeceğin maçlarda nasıl sağlarsın. Orada şov yapmayacaksınız ama bu ihlallere de göz yummayacaksınız.
Gençlerbirliği sırat köprüsünde. Bir türlü oynanmayan Gaziantep maçından başka 2 maç daha alırsa yukarıya oynar, 2 maç daha kaybederse aşağıya oynar.
Onun için de onlar gerginlerdi dün gece.
Ama arada kadro farkı, kalite farkı olunca ve Beşiktaş ikinci yarı topla çok iyi oynayınca bu sefer Gençlerbirliği hem psikolojik hem de fizik olarak yoruldu.
Beşiktaş seyircisinin şuna dikkat etmesi lazım. Tamam Fabri iyi oynuyor ama oynamayan kalecilerine de sahip çıkmaları gerekir. Dün gece gördünüz. Tolga sahaya girerken moralsizdi ama pozisyonlar ilerledikçe kendine geldi. Seyirci, sporcusunu ve teknik adamını bu kadar kolay satmamalı. Bu her takım için aynı.
8
Bakınız ceza alanının rakibe göre hücum yönünün sağ tarafında serbest vuruş olursa kesinlikle bunların Talisca tarafından kullanılması gerekir. Ama maalesef bundan önce Quaresma da buraya burnunu sokuyor. Quaresma da atar mı atar? 20 taneden 1 tane atar. Talisca 20 taneden 5 tane atar. O zaman orada Quaresma bulunacak ama dekor olarak bulunacak.
Quaresma ilk golden önce güzel işler yaptı. O güzelliği Babel devam ettirdi, Oğuzhan bitirdi. 3. golde de Babel her zaman yaptığı işlerden birini yaptı. Vuruşla bitirdi. Bakın atılan 3 golde de şahsi beceri büyük. Bu şahsi becerilerde biraz daha yardımlaşma olunca olay çok daha lezzetli ve keyifli oluyor. Ama şu var. Beşiktaş kazanır kaybeder ama seyircisi takımının sonuna kadar yanında. Müthiş.

MERMERDE BİLARDO!

Vodafone Arena’nın zemini şu an Türkiye’nin en iyi zemini. Böyle bir zeminde futbol oynamaktan hem Beşiktaşlı futbolcular keyif alıyor hem rakip takım keyif alıyor hem de seyredenler keyif alıyor. Son yıllarda her açıdan harika statlar yapıyoruz ama aynı stat güzelliklerine zeminleri de eklememiz gerekiyor.
Mermerde bilardo oynayamazsın!
9 Ali Ece’nin Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Hürriyet
Ali Ece’nin Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Hürriyet
Önce bulutlu sonra Güneşli

Dün gece ilk 20 dakikada Beşiktaş’a karşı nasıl oynanması gerekiyorsa Ümit Özat tarafından o şekilde oynatılan bir Gençlerbirliği vardı.
Beşiktaş’ı ligde yenen son takım olan Tudor’un Karabük’ü gibi 3-4-3 formasyonunda önde pres yapan Gençler, Beşiktaş’ın en önemli silahı olan Atiba-Oğuzhan pas bağlantısını bir süre sekteye uğrattı. Zamanında Özat’ın da hocası olan Şenol Güneş’in 20’den sonraki taktiksel müdahalesi oyunun akışını tersine çevirdi. Güneş bir anda Talisca’yı sola, Quaresma’yı sağa, Babel’i de ortaya çekip 2-4-4 açılımı yaptı. Maçın başından itibaren Beşiktaş’ın en iyisi olan Gökhan Gönül bu 2-4-4 restinde ekstra oyun kurucu ve pres organizatörü rolüne de büründü.
10
TOTAL BASKI

34’te Fabri her maçta yaptığı kırılma anı kritik kurtarışlarından yaparken sakatlandı. Bu sakatlıktan ilk yarı sonuna kadar Beşiktaş’tan total baskı oyunu izledik. Devre bitmeden atılacak bir gol çok kritikti. Bu gol de sürekli önde kapılan toplarla atılan yön değiştiren pasların olgunlaştırdığı o organize baskı sonucuydu. Golün kapısını ise Quaresma’nın savunmanın şaftını kaydıran ayağının dışıyla yaptığı ortası açtı. Golün asistinde Babel’in daha müsait pozisyondaki Oğuzhan’ı görüp yaptığı asist, Hollandalının ne kadar güçlü bir kolektif oyun karakterine sahip olduğunun en güzel göstergesi.
11
SON FRİKİK BÜKÜCÜ

2. yarının başında her iki takım da oyun şekilleri ve felsefelerini resetleyerek başladı. 52’de Tolga Zengin süper bir reaksiyonla skoru dengede tuttu. Talisca’nın muhteşem frikiği ise hem skorun hem de izleyenlerin dengesini bozdu! Tüm dünyada faal futbolcular arasında o bölgeden daha iyi frikik kullanan kaç oyuncu var?
2-0’dan sonra Beşiktaş Şenol hoca yapımı güneşli güzel futbolunu oynadı. Ancak Babel’in golü dışında kaçan bir sürü pozisyondaki hovardalık tekrarlanmamalı! Babel’in 69’daki muhteşem anahtar pası da kolektif oyun vizyonunun şahikasıydı!

12 Çağdaş Sevinç’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - AMK
Çağdaş Sevinç’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - AMK

Gerginlik taktiği işe yaramadı!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat belli ki kupada oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçını örnek almıştı. Gerginlik yaratıp, siyah-beyazlıları oyundan düşürerek sonuca gitmeyi hedeflemişti. İlk dakikadan itibaren Ankara ekibi sert oynamaya başladı. Bazen Beşiktaşlı futbolcular da cevap verince maç sık sık faullerle kesildi ve tempo düştü. Ümit Özat ayrıca bir pozisyonda hakeme itiraz eden Şenol Güneş’in üzerine yürüyerek saha kenarını da karıştırmayı denedi.
13

Tribünlerin gerilmesi saha içindekifutbolu etkiledi. Ancak Beşiktaşlı futbolcular Fenerbahçe karşılaşmasında düştükleri hataya bu kez düşmediler. Devrenin sonuna doğru artan baskı golü getirdi. Soyunma odasına moralli giden siyah-beyazlılar aynı tempoyla devam ettiği ikinci yarıda Talisca’nın müthiş frikik golüyle rahatladı. Kalan sürede skoru korumakta da zorlanmadılar. Babel’in müthiş füzesi de skoru perçinledi. Adriano, Atiba ve Oğuzhan performanslarıyla geceye damga vuran isimler oldu.
14

Gecenin Beşiktaş adına artısı yoğun maç temposundan sonra dinlenme şansı bulan futbolcuların fizik kalitesindeki artıştı. İkili mücadelelerde çoğunlukla ayakta kaldılar.Bu, özellikle rakibin sert oyununa karşı büyük avantaj sağladı. Gençlerbirliği de keşke futboluyla puan almaya çalışsaydı, bizler de daha keyifli bir maç izleyebilirdik. Neticede gerginlik taktikleri işe yaramadı, elleri boş dönmek zorunda kaldılar.
15 Ahmet Çakar’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu
Ahmet Çakar’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu
Şampiyonluğu artık bırakmaz

Dün geceki maçta, atılan gollere ve bazı oyuncuların performansına baktığımızda "Beşiktaş yüzde 99 şampiyon oldu" diyebiliriz. Kabul ediyoruz, bitime 8 hafta var ve puan farkı 5...
Yüzyıl içinde baktığımızda futbolda enteresan sürprizler yaşanabiliyor ama bu Beşiktaş’ın, bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermesi Türk futbolunda yüzyılımızın en büyük sürprizi olur.
Oğuzhan Özyakup ve Ryan Babel; haftalardır çok iyi oynamıyorlar ama dün gece ikisi de gerçekten çok iyiydi. Cenk Tosun; haftalardır gol atıyordu dün gece atamadı ama yerine atılan goller bu senenin en güzel gollerine adaydı.
Aslında Beşiktaş, öne geçtikten sonra korkunç ve öldürücü bir takıma dönüşüveriyor. Dün gece de Gençlerbirliği karşısında böyle oldu. İlk 40 dakika çok zorlandı siyah-beyazlılar.
16
Gençlerbirliği oyunun her alanında pres yaptı, alanı daralttı, Beşiktaş’a pozisyon vermedi.
Taa ki ilk yarının son dakikasına kadar.
Bu dakikada Gençlerbirliği stoperinin büyük bir hatası vardı.
Top soldan ortalandı, stoper "Talisca’yı omzumla bozayım" dedi.
Kendisi dağılıp yere düştü ve Talisca topu kontrol edip Oğuzhan’a bıraktı, o da golü yaptı. Bu gol, Gençlerbirliği’nin tüm gardını düşürdü.
İkinci yarı sahada sadece Beşiktaş vardı. Resital yaptılar. Pozisyon üzerine pozisyon yakaladılar ve müthiş goller attılar. Talisca kendi gayretiyle faul kazandı ve muhteşem bir frikikle ikinci gol geldi. Bu dakikadan sonra resital yine devam etti. Babel’in attığı gol de her türlü övgüye layık. Çok iyi sürdü ve uzaktan çatala taktı.
17
Bir parantez de Fabri sakatlandıktan sonra oyuna giren Tolga Zengin’e.
Beşiktaş 1-0 öndeyken Vedat Muric’in gollük kafasını müthiş bir refleksle kurtardı.
Aylardır oynamayan bir kaleci için müthiş bir refleks. Belki de maçın kırılma anıydı. Beşiktaş’ın şampiyonluğu hayırlı olsun. Dün geceye baktığımızda en iyi kadro ve en iyi oyun onlarda...
Ben hakem Serkan Çınar’ı çok beğendim.
Ufak tefek detay hatalar yaptı. Ama maçın genelinde seyircinin baskısı altında kalmayışı, faul tespitleri ve maç kontrolü ile çok iyi buldum.

Beşiktaş’ın bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermesi, Türk futbolunda yüzyılımızın en büyük sürprizi olur.
18 Güntekin Onay’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Vatan
Güntekin Onay’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Vatan
Önce acı sonra mutluluk

BEŞİKTAŞ özellikle ilk 20 dakika çok bocaladı. G.Birliği koşan ve organize bir ekip. Önde baskıyla, alan daraltarak ve enerjik bir şekilde başladılar maça. Başkent ekibi Beşiktaş’ın en güçlü bölgesi olan orta alanda yakın ve temaslı oynadı. Zaman zaman da bir deplasman takımı için cüretkar bir sertliğe başvurdu. İlk yarıda fauller nedeniyle sık sık kesintiye uğrayan maçta Beşiktaş istediği nitelikli baskıyı ancak son 15 dakikalık bölümde kurmaya başladı. Oyun ne kadar kesintisiz devam ederse bu durum Beşiktaş’ın lehineydi.

SİYAH-beyazlılar ihtiyacı olan tempoyu ancak ilk yarının son 5-6 dakikasında yapabildi ve Quaresma-Babel-Oğuzhan işbirliği ile de devrenin sonunda yoğunlaşan baskıyla golü buldu. İlk 45 dakikada ligin en yüksek pas yüzdesine sahip oyuncusu Atiba, üzerindeki baskıdan kurtulmakta zorlandı. Talisca da çok pas hatası ile oynayınca Beşiktaş en büyük silahı Quaresma’yı maçın içine fazla sokamadı.
19
GÜNEŞ ÇOK İYİ TANIYOR

İLK yarının sonunda gelen gol 2. devre için Ankara ekibinin planlarını doğal olarak değiştirdi. Özat santrforsuz düzeninden vazgeçip Muriqi’i oyuna soktu ancak takımı oynatmama konusundaki başarısını oynama alanında gösteremedi. Yine de Kartal 52’de bir korner sonrası gole çok yaklaştı.

20
BEŞİKTAŞ 2. yarıda topa daha fazla sahip olarak oyun üstünlüğünü pekiştirirken maça kötü başlayıp iyi bitiren Talisca’nın mükemmel frikik golüyle 3 puanı cebine koydu. Şenol Güneş gerçekten de oyuncularını çok iyi tanıyor. Başka bir teknik adam olsa Talisca’yı kötü futbolu yüzünden oyundan çıkartırdı. 2-0’dan sonra oyun disiplininden uzaklaşan rakibi karşısında da Tosiç, Marcelo, Q7 ve Cenk ile de net pozisyonlar buldu.

LİDERİN son 30 dakika adeta tek kale oynadığı maçta genel anlamda Oğuzhan, Adriano, Tosiç ve Gökhan çok iyi bir maç çıkarttı. Q7 ve Babel ise 2. yarı çok aktif idi ve deyim yerindeyse keyif yaptılar.
21 Metin Tekin’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Sabah
Metin Tekin’in Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Sabah
Beşiktaş’ın gücü!

Beşiktaş bu kez Başakşehir’in ikramını geri çevirmedi... Taraftarın da son dakikalardaki tezahüratında dediği gibi güneşli günler yakın mı?

Bu kez ikramı geri çevirmeyen Beşiktaş, puan farkını 5’e çıkardı. İlk 40 dakika bildiğimiz ve alıştığımız Vodafone Arena’nın, o hücum ve pozisyon üstünlüğü yoktu çünkü Gençlerbirliği iyi oynadı. Ama Beşiktaş öyle güçlü bir takım ki ne kadar iyi oynarsanız oynayın golü bulamıyorsunuz. İlk yarının son 5 dakikasında skorun Oğuzhan’la 1-0’a gelişi, Quaresma’nın devreye girişi ve ikinci yarı topu alıp rakibe vermeden Talisca’nın farkı ikiye çıkararak rakibi bitirişi. Gençlerbirliği ne yaptı diye bakınca, "Kötü oynamadım, iyi oynadım" diyebilir ama maçın galibi Beşiktaş ise bu güçlü bir takım olduğunun kanıtıdır. Bir kez daha gördük ki bu ligin en güçlü takımı Beşiktaş... Siyah-beyazlıların 5 puanlık farktan sonra şampiyonluğu vereceğini düşünmüyorum. Bunu oyun ve takım farkından söylüyorum. Daha büyük bir hayal ise Lyon’u eleyip Avrupa Ligi’ni kazanıp sezonu bitirmek.
22
Roma’nın radarında olan Oğuzhan dün golünü attı. Oğuzhan’ı nasıl buldunuz, iyi bir para da verilse gönderilmeli mi?

Beşiktaş’ta sadece öne çıkan isim Oğuzhan değil... Cenk ve Talisca için de transfer haberleri geliyor. Oğuzhan’ın da teklif alması normal çünkü başarılı bir takımın parçası. Oğuzhan’ı dün beğendim ama bu sezon o bildiğimiz Oğuzhan, performansının altında kaldı. Ben yönetici olsam Oğuzhan’ı bırakmam. Çünkü iyi oyuncu bulmak kolay değil. Değerini bulunca takımı yenileyebilirsiniz ama bazı oyuncuları bırakmayacaksınız. Büyük takımlar böyle kurulur. Bu Beşiktaş için de geçerli. Dün akşam öne çıkan isimler ise özellikle ikinci yarıdaki performansları ve golleriyle Talisca ve Babel’di.
23
Fabri gözüne aldığı darbeyle yerini Tolga’ya bıraktı. Taraftarın Fabri’ye büyük bir özgüveni, Tolga’ya ise tepkisi var. Çıkana kadar Fabri, oyuna girdikten sonra Tolga’yı nasıl buldunuz?

Tolga’ya Beşiktaş taraftarının tepkisi var ama şunun unutulmaması gerek, Fabri birinci kaleci ama kulübede Tolga’nın olması avantaj. Tolga’nın Muriqi’in kafa vuruşundaki refleksi maçın 1-0’a kalışında önemli etkendi. Bazen taraftarın bakışını değiştirmesi gerek. Kulübede güvenilir bir isim olarak Tolga’nın olması Beşiktaş’ın avantajıdır.
24 Gülengül Altınsay’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Cumhuriyet
Gülengül Altınsay’ın Beşiktaş - Gençlerbirliği maç yorumu - Cumhuriyet
Buz gibi bir hava vardı Beşiktaş Vodafone Arena’da. Özellikle biz tribünde oturanlar için.
Mart da geçmişti ama…
Bu yüzden mi bilemem çok hareketli, mücadeleli başladı karşılaşma. Öyle ya duran donardı bu havada.
Bundan böyle hiçbir maç kolay değildi aslında.
Gençlerbirliği de çok konsantre çok dikkatliydi Beşiktaş’a karşı. Presli biraz da sert başladı. Bu da Beşiktaş’ın istediği ritmi yakalamasını engelledi. Dakikalar da daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçiyordu. Beşiktaş’ın bir de sertlikle ve gerginlikle mücadele etmesi gerekiyordu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü de durumu yatıştıracağına olaylara körükle gidiyordu nedense.
25
Hakem ise sahada futbolun akışkan oynanabilmesi için gerekli uyarıları futbolculara yapmakta yetersiz kalınca gereksiz faullerle oyunu kesince bir kör döğüşü çıktı ortaya. Beşiktaşlı oyuncuların da kenar yönetiminin de bu tablo karşısında sakin olması gerekiyordu.
Oldular da. İlk yarının sonlarına doğru daha organize ataklarla rakip kaleye yüklenmeye başladılar. Bunun sonucunu da Oğuzhan’ın ayağından kazandıkları golle aldılar. Bu arada net bir pozisyonu engelleyen kaleci Fabri’nin golden biraz önce sakatlanması şanssızlıktı Siyah-Beyazlılar için.
İkinci gol gelmezse Beşiktaş’a rahat yoktu. O rahatı 60’ta Talisca attığı harika frikik golüyle sağladı.
26
Talisca’nın savunma zaaflarına rağmen niye sahada olduğunun da kanıtıydı bu gol. Taraftar daha da coştu. Gençler’in direnci kırıldı. Pozisyonlar ardı ardına gelmeye başladı. Quaresma 69’da karşı karşıya öyle bir pozisyon harcadı ki. Sonra 73’te de Cenk. Sonra daha neler neler… Son noktayı Babel golleri üçleyerek koydu.
Ve Kartal iki haftanın ardından üç puanla tanışırken en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını beşe çıkarmış oldu.
Trabzon maçının öncesinde büyük moral…

Futbolarena anasayfasından devam...