Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (28 Ekim 2017)
FutbolArena - Beşiktaş camiasından son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (28 Ekim Cumartesi BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...
1 Avrupa basını Vodafone Park’a akın ediyor!

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Monaco ile oynayacağı maça Avrupa’dan birçok gazeteci gelecek. 7 farklı ülkeden gelecek olan gazeteciler Vodafone Park’taki atmosferi görecek.
Beşiktaş’ın Leipzig’i ağırladığı Şampiyonlar Ligi maçındaki muhteşem atmosfer ve rakibin golcüsü Timo Werner’in kulakları sağır eden ıslıklar nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalması, dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.
Avrupa’nın önde gelen medya kuruluşlarında görev yapan basın mensupları, Beşiktaş ile UEFA’nın işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında bu deneyimi birebir yaşama imkanı yakalayacak.
İspanya, İsviçre, İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya’dan 15 gazeteci, UEFA Süper Kupası finalinin de oynanacağı Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın 1 Kasım’da Monaco ile yapacağı karşılaşmaya davet edildi.
Sabah
2 Bir gecede talimat değişti

TFF, Caner’e verilen cezadan yola çıkarak değişikliğe gitti. Artık yayıncı kuruluşun ekranlara yansıtacağı görüntüler, küfür ve hakaret için delil kabul edilecek!
Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş- Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın ardından Caner Erkin’e çıkan cezadan yola çıkarak talimat değişikliğine gitti. TFF yönetimi, önceki gün yaptığı toplantıda Disiplin Talimatı’nda değişikliğe gidilmesine karar verdi, dünden itibaren de bunu uygulamaya koydu.
Talimatın "Deliller" başlıklı 75. maddesinde, bir fıkra eklendi ve "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir" denildi. Böylece artık televizyon ekranlarına yansıyacak görüntüler, küfür ve hakaret için delil kabul edilecek. TFF yaptığı bu değişikliği resmi internet sayfasından, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun 26.10.2017 tarih 70 Sayılı toplantısında alınan kararla, "Futbol Disiplin Talimatı"nda değişiklik yapıldı" diye duyurdu.
Fotomaç
3 Kendine ’scout’ tuttu!

Avrupa’nın önde gelen kulüpleri Kartal’ın golcü yıldızını izlerken, Cenk Tosun da kendisini takip eden kulüpleri izlettirmeye başladı
Beşiktaş’ın Milli forveti Cenk Tosun, şu günlerde adı Avrupa futbol piyasasında en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Yıldız golcü siyah-beyazlı kulüpten ayrılmayı düşünmese de, yönetim ise konuşulan astronomik rakamların verilmesi durumunda golcüsünü elden çıkarmaya çok da soğuk değil. Tüm bunları göz önüne alan Cenk Tosun ise adının geçtiği takımları, anlaştığı scoutlara ve istatistikçilere izletmeye başladı.
Golcü oyuncu, performansında daha yukarıya taşıyabilmek için kendisine talip olduğu iddia edilen takımlarda, sağdan ve soldan gelen ortaları hesaplattı, bu takımlarda forma giyen oyuncuların yeni oyunculara davranışları hakkında bilgi aldı, oyun ve taktik sistemlerini inceletti. Cenk Tosun’un yaptırdığı değerlendirmeyle kendisi için en uygun takımları belirlediği ve son kararını buna göre vereceği öğrenildi.
Fotomaç
4 Monaco biletleri satışta

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda 1 Kasım Çarşamba günü sahasında Fransa’nın Monaco takımıyla yapacağı maçın biletleri, kombine kart sahipleri için bugün satışa çıkıyor. Öncelikli bilet satışları 30 Ekim Pazartesi saat 10.00’da son bulacak. Biletlerin genel satışına ise aynı gün saat 11.00’de başlanacak. Beşiktaş-Monaco maçı için belirlenen bilet fiyatları 150 ile 450 TL arasında değişiyor. VIP ve 1903 Tribünü’nün biletleri ise 800-900 TL’den satışa sunuldu.
Fotomaç
5Ronaldo yine ’Beşiktaş’ dedi

Dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında yine "Beşiktaş" dedi. Kişisel periscope hesabından yaptığı canlı yayında bir Beşiktaşlı taraftarın "come to Beşiktaş" çağrısına cevap veren Ronoldo, bu kez de bir hayranını kırmadı. Bir Beşiktaş taraftarının "Come to Beşiktaş der misin?" sözleri üzerine onu kırmayan Ronaldo, "Beşiktaş" dedi.
Fotomaç
6 Tam bir hukuk fiyaskosu

Spor Hukukçusu Emin Özkurt, "PFDK, neden ve neye dayanarak böyle karar veriyor, anlaşılmaz bir tutum. Mutlaka düzeltilmesi gereken hatalı karar" dedi.
Avukat ve Spor Hukukçusu Emin Özkurt, Caner Erkin’e verilen 6 maçlık ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şaşırtıcı seviyede yanlış bir karar ile karşı karşıya kalındığını belirten Emin Özkurt; "Açık ve net altını çizmek gerek ki, son derece ağır ve de hukuki formülasyonu şaşırtıcı seviyede yanlış verilmiş bir karar ile karşı karşıyayız. Caner’e aynı maçta, aynı hakeme karşı hem hakaret hem de sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle ceza verilmemeliydi.
Birinden birine dayanılması gerekirdi. Çünkü, Disiplin Talimatının 41. Maddesi çerçevesinde verilen hakaret cezası niteliği itibarıyla kendi içerisinde sportmenliğe aykırı hareketi barındırır, yani onu içerir. Caner’e hakaretten ceza veriyorsanız, sportmenliğe aykırı hareket bunun içindedir. PFDK, neye dayanarak böyle karar veriyor, anlaşılmaz bir tutum bu. Mutlaka düzeltilmesi gereken hatalı bir karar" ifadesini kullandı.
Haber 1903
7 Adamına göre muamele yapılmasın

Caner Erkin’in menajeri Batur Altıparmak TAKVİM’e konuştu "Bir suçumuz varsa cezasını çekeriz. Ama herkese eşit davranılsın. Adamına göre muamele yapılmasın. Bundan sonra her edilen küfürün takipçisi olacağız. Ne ceza verecekler göreceğiz.."
Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan’a karşı sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK tarafından 6 maç ceza alan Caner Erkin cezaya isyan etti. Yıldız futbolcunun menajeri Batur Altıparmak TAKVİM’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Altıparmak, Caner’in cezasından çok yapılan çifte standarta tepki gösterdi.
Altıparmak, "Bir suçumuz varsa cezasını çekeriz. Ama herkese, her futbolcuya eşit davranılsın. Adamına göre, ya da takımına göre muamele yapılmasın. Biz bunu savunuyoruz. İstediğimiz bu" ifadelerini kullandı.
8

Bundan sonra her edilen küfürün takipçisi olacaklarını belirten Altıparmak, "Küfürün takipçisi olacağız. Bundan sonra ne ceza verecekler göreceğiz. Tahkim Kurulu’na gideceğiz ve hakkımızı arayacağız" dedi.
Altıparmak, "Karar sonrası Disiplin Talimatı değişiyorsa cezanın da değişmesi lazım" diye konuştu. Altıparmak, Caner’in F.Bahçe’de oynarken etmediği bir küfür nedeniyle 2 maç ceza aldığını da sözlerine ekledi.
Takvim
Altıparmak, "Karar sonrası Disiplin Talimatı değişiyorsa cezanın da değişmesi lazım" diye konuştu. Altıparmak, Caner’in F.Bahçe’de oynarken etmediği bir küfür nedeniyle 2 maç ceza aldığını da sözlerine ekledi.
Takvim
9 Deneme tahtası değiliz!

Başkan Fikret Orman, Alanya’da zehir zemberek açıklamalar yaptı: Caner Erkin, bir çok takımda oynadı. Hırslı ve agresif bir yapısı var. Başka takımlarda Caner’e bu yapılmadı, Beşiktaş’ta yapılıyor. Verilen 6 maçlık cezayı abartılı buldum. ’Beşiktaş kollanıyor’ deniyor. Ne kollanması! Kartlardan gözümüzü açamıyoruz. Sezon başı ’Görüntüden ceza vereceğim’ dersen, tamam. Oyun oynanırken kural değiştirilmez! Benim oyuncum boynunda kart yok diye savcılığa çağırılıyor. Ne yaptılar adam mı vurdular? Bunlar ülkeye zarar veriyor. FETÖ olayları tahmin ediyorum bitmedi
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Alanya Beşiktaşlılar Derneği’nin düzenlediği baloda bomba gibi açıklamalar yaptı. Medipol Başakşehir ile geçen hafta oynanan maç sonrasında PFDK’ya sevk edilen ve 6 maç ceza alan Caner Erkin ile ilgili konuşan siyah- beyazlıların başkanı, "90’lı yılların sonunda Galatasaray Avrupa’da misyon üstlenmişti. Şimdi de bunu biz yapıyoruz. Yukarı giden takımı aşağı çekmeye çalışıyorlar. Caner Erkin birçok takımda oynadı. Agresif bir oyuncu, yapılanı tasvip etmiyoruz. Ama başka takımlarda Caner’e bu yapılmadı, Beşiktaş’ta yapılıyor. Cezayı abartarak veriyorlar" dedi.
10

TWiTTER’LA YÖNETiLMEZ!
"Oyun oynanırken kural değişmez!" diyerek TFF’nin Caner Erkin ile birlikte aldığı "Görüntülere göre ceza verilebilir" kararını eleştiren Orman, "Kamuoyu baskısıyla, twitter’la, sosyal medyayla futbol yönetilmez. Birilerinin lafıyla, baskıyla oyuncuya ceza veremezsiniz. Başka kulüpler gidiyor site kurduruyor. Sosyal medyadan anamıza, babamıza küfürler ettiriyorlar. Bunu biz de yapalım o zaman" ifadelerini kullandı. TFF’deki başkan ve yöneticiler için "Beşiktaşlı, Beşiktaşlı" diyerek algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Orman, ’Beşiktaş kollanıyor’ deniyor. Ne kollanması! Sarı karttan, kırmızı karttan gözümüzü açamıyoruz. Maç oynanıyor, bir gece de talimat değişiyor. Beşiktaş deneme tahtası değildir" diye konuştu.
11

ADİL KARARLAR VERİLMELİ
6 Maçlık cezanın Tahkim’de düzeltilmesini beklediklerini kaydeden Orman, "Talimat değişir ama sezon başında değişir. ’Görüntüden ceza vereceğim’ dersin tamam. Böyle kural değişmez. Bundan önce olanlar ne olacak? Şenol hoca "Allah belanı versin" dedi 1 maç aldı, başka kulübün hocası aynı şeyi söyledi para cezası aldı. Konya maçında olaylar çıktı sahamız kapandı, G.Saray-F.Bahçe maçında hakem yaralandı, sadece bloke geldi. Adil kararlar verilmeli." dedi.
6 Maçlık cezanın Tahkim’de düzeltilmesini beklediklerini kaydeden Orman, "Talimat değişir ama sezon başında değişir. ’Görüntüden ceza vereceğim’ dersin tamam. Böyle kural değişmez. Bundan önce olanlar ne olacak? Şenol hoca "Allah belanı versin" dedi 1 maç aldı, başka kulübün hocası aynı şeyi söyledi para cezası aldı. Konya maçında olaylar çıktı sahamız kapandı, G.Saray-F.Bahçe maçında hakem yaralandı, sadece bloke geldi. Adil kararlar verilmeli." dedi.
12

FETÖ OLAYLARI BİTMEDİ
Talisca ve Tosic’in savcılığa çağırılmasına da tepki gösteren Orman, "Benim oyuncularım saha içindeki olaydan dolayı, boynunda akreditasyon kartı yok diye savcılığa gidiyor. Bu ülkede stat içinde oyuncular gazeteci dövüyor, başkan bir başka başkana yumruk atıyor. Benim oyuncularım adam mı vurdu, ne oldu? Polis zoruyla getirmek nasıl bir şey! Bu gibi olaylar ülkeye zarar veriyor. FETÖ olayları tahmin ediyorum hala bitmedi. Kimse merak etmesin Beşiktaş yine şampiyon olacak. Yeter ki eşit ve adil bir ortam olsun" diyerek sözlerini noktaladı.
Fotomaç
Talisca ve Tosic’in savcılığa çağırılmasına da tepki gösteren Orman, "Benim oyuncularım saha içindeki olaydan dolayı, boynunda akreditasyon kartı yok diye savcılığa gidiyor. Bu ülkede stat içinde oyuncular gazeteci dövüyor, başkan bir başka başkana yumruk atıyor. Benim oyuncularım adam mı vurdu, ne oldu? Polis zoruyla getirmek nasıl bir şey! Bu gibi olaylar ülkeye zarar veriyor. FETÖ olayları tahmin ediyorum hala bitmedi. Kimse merak etmesin Beşiktaş yine şampiyon olacak. Yeter ki eşit ve adil bir ortam olsun" diyerek sözlerini noktaladı.
Fotomaç
13 Medel + Negredo 20 milyon Euro

Dünyaca ünlü yıldızları Çin ekiplerine uçuk fiyatlara satan menajerler, Beşiktaş’tan Negredo ve Medel’i için fiyat istedi. Siyah-beyazlılar "20 milyon euro’yu getirin, %30’u sizin" derken; menajerler ise 16 milyon euro’ya yakın rakam önerdi
Beşiktaş’ın yeni yıldızları Alvaro Negredo ve Gary Medel için menajerler seferber oldu. Sezon başında transfer edilen ancak şu ana kadar performanslarıyla beklentinin altında kalan iki oyuncu için siyah-beyazlılara menajerlerden ilginç teklifler gelmeye başladı. Menajerlerin ilk teklifi Negredo için oldu. İspanyol golcü için 20 milyon euro’dan kapı açacaklarını siyah-beyazlı yönetimle paylaşan Çin kulüplerini avuçlarında bulunduran menajerler, Beşiktaş’a 10 milyon euro’nun üzerinde bir rakam getirebileceklerini iddia ettiler. Aynı şekilde Gary Medel için de kapıyı 10 milyon euro aralığından açacaklarını ileten menajerler Şilili oyuncu için de 6-7 milyon euro’nun altına düşmeden bir rakam sözü verdiler. Beşiktaş yönetimi ise iki oyuncu için 20 milyon euro getiren menajere, yüzde 30 pay verebileceğinin sözünü verdi.
14

HULK’A TALİP OLDULAR
Negredo ve Medel için Çin kulüpleriyle ön görüşmelere başlayan menajerlerle konuşan Beşiktaşlı yöneticiler, sürpriz de bir teklif yaptılar: "Eğer bu paraları bize getirebilirseniz, o parayla biz de Hulk’u alırız. Siz de o transferden de ayrıca yüzdenizi alırsınız." Beşiktaşlı yöneticilerin bu konuşmayı yapmalarının nedenin ise, Negredo ve Medel için 20 milyon euro alamayacaklarını bilmeleri olduğu iddia edildi. Fakat siyah-beyazlı yöneticilerin karşılarına çıkan menajerler kendilerine o kadar güveniyorlardı ki, "Demba Ba ve Ersan’dan da bu paraları kazanabileceğinizi ummuyordunuz ama getirdik. Şimdi de sizi şaşırtacağız" dediler. Ayrıca Quaresma ve Adriano’yu da satmak isterlerse yine kapıların kendilerine açık olduğunu iddia ettiler.
15

ÇİN’DEKİ YENİ YASA ROTAYI DEĞİŞTİRDİ
Çin Futbol Federasyonu, artık fahiş fiyatlara oyuncu alımına izin vermezken,bunu fırsat bilen siyah-beyazlılar hem alış hem de satış için şimdiden girişimlere başladı
Beşiktaş yönetimi, transfer rotasını Çin’e doğru kaydırmaya başladı. Çin kulüpleri, Çin Futbol Federasyonu’nun yeni yasası gereği artık uçuk fiyatlara oyuncu transfer edemeyecek. Yani; yeni çıkan yasa ile artık Oscar, Hulk, Alex Ramires gibi transferleri yapamayacak olan Çin ekipleri, rotasını 3-4 sene öncesi gibi popüler ama daha ucuz oyunculara çevirdi.
Bu da Süper Lig takımlarının iştahını kabarttı. 50-60 milyon euro ödeyemeyecek olsa da Çin ekiplerinin 15-20 milyon euro’luk bedellerle transfer yapabilecek olmaları, en çok da Beşiktaş’ın iştahını kabarttı. Demba Ba ve Ersan Gülüm transferlerinden Çin piyasasına aşinalığı olan Beşiktaş yönetimi, Ocak transferinde de bazı oyuncularını Çin’e göndermek için çalışmalar başlattı. Medel ve Negredo dışında, Veli Kavlak, Denis Boyko ve Aras Özbiliz için kolları sıvadı.
Fotomaç
Çin Futbol Federasyonu, artık fahiş fiyatlara oyuncu alımına izin vermezken,bunu fırsat bilen siyah-beyazlılar hem alış hem de satış için şimdiden girişimlere başladı
Beşiktaş yönetimi, transfer rotasını Çin’e doğru kaydırmaya başladı. Çin kulüpleri, Çin Futbol Federasyonu’nun yeni yasası gereği artık uçuk fiyatlara oyuncu transfer edemeyecek. Yani; yeni çıkan yasa ile artık Oscar, Hulk, Alex Ramires gibi transferleri yapamayacak olan Çin ekipleri, rotasını 3-4 sene öncesi gibi popüler ama daha ucuz oyunculara çevirdi.
Bu da Süper Lig takımlarının iştahını kabarttı. 50-60 milyon euro ödeyemeyecek olsa da Çin ekiplerinin 15-20 milyon euro’luk bedellerle transfer yapabilecek olmaları, en çok da Beşiktaş’ın iştahını kabarttı. Demba Ba ve Ersan Gülüm transferlerinden Çin piyasasına aşinalığı olan Beşiktaş yönetimi, Ocak transferinde de bazı oyuncularını Çin’e göndermek için çalışmalar başlattı. Medel ve Negredo dışında, Veli Kavlak, Denis Boyko ve Aras Özbiliz için kolları sıvadı.
Fotomaç
16 Alanya’da uçuş vakti

Beşiktaş, Süper Lig’in 10. haftasında bugün deplasmanda A. Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Bahçeşehir Okulları Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak karşılaşmayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Ligde oynadığı son 4 haftada Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne mağlup olan Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ile de berabere kalarak 10 puan kaybetti. Lider Galatasaray ile arasında 8 puan fark oluşan siyah-beyazlı ekip, kötü gidişine Alanya’da son vermeye çalışacak. Şenol Güneş yönetiminde ilk kez ligde bu kadar uzun süre kazanamayan Beşiktaş bu seriyi mutlak noktalamak amacında. 6 maç ceza alan Caner Erkin’den yoksun savaşacak Kartal’da, 1 maça indirilen cezasını tamamlayan Ryan Babel ise formasına kavuşacak.
17

Tosic ve Medel ceza sınırında
Beşiktaş’ta iki oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Dusko Tosic ve Gary Medel’in üçer sarı kartı var. Bu oyuncular bugünkü karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde, ligin 11. haftasında oynanacak Göztepe maçında cezalı duruma düşecek.
Beşiktaş’ta iki oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Dusko Tosic ve Gary Medel’in üçer sarı kartı var. Bu oyuncular bugünkü karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde, ligin 11. haftasında oynanacak Göztepe maçında cezalı duruma düşecek.
18

BEŞiKTAŞ AZ ATIYOR ÇOK YiYOR
BEŞİKTAŞ , Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3 yapıp uçarken, Süper Lig’e ise aynı oranda konsantre olamıyor. Dev arenada 3 maçta 7 gol kaydeden Kartal, ligde ise 9 karşılaşmada 14 kez ağları sarstı. Süper Lig’de Beşiktaş 9 maçta 10 gol yiyerek kötü bir grafik çizdi. Teknik direktör Şenol Güneş oyuncularını ciddiyet konusunda uyardı.
BEŞİKTAŞ , Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3 yapıp uçarken, Süper Lig’e ise aynı oranda konsantre olamıyor. Dev arenada 3 maçta 7 gol kaydeden Kartal, ligde ise 9 karşılaşmada 14 kez ağları sarstı. Süper Lig’de Beşiktaş 9 maçta 10 gol yiyerek kötü bir grafik çizdi. Teknik direktör Şenol Güneş oyuncularını ciddiyet konusunda uyardı.
19

Görkemli karşılama
SİYAH-beyazlılar, Aytemiz Alanyaspor karşılaşması için şehre gitti. Teknik direktör Şenol Güneş ve futbolculara Alanya’da büyük ilgi vardı. Taraftarlar kafilenin etrafını sararak bol bol selfie çekildi ve oyunculardan imza aldı. Futbolcuların da bu sıcak karşılamadan dolayı bir hayli memnun kaldıkları gözlendi.
Fotomaç