Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Haberleri (14 Mayıs 2017)

FutbolArena - Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Beşiktaş Haberleri - Bugünün Beşiktaş Haberleri (14 Mayıs Pazar BJK haberleri) Bugünün Beşiktaş Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Sabah BJK Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. BJK haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz. 

1 Vodafone Arena’dan Anneler Günü’ne özel paylaşım
Vodafone Arena’dan Anneler Günü’ne özel paylaşım

Vodafone Arena’nın sosyal medya hesabı, Anneler Günü’ne özel paylaşımlar yaptı.

Fotomaç
2 Gomez ’hatalıydım’ derse geri alınacak!
Gomez ’hatalıydım’ derse geri alınacak!

Şenol Güneş’in de sıcak baktığı Alman forvet, yöneticilere "Dönmek istiyorum" derse yeni sezonda Beşiktaş forması giyecek.

Beşiktaş’ta teknik heyet gelecek sezonun planlamasını yapıyor. Teknik direktör Şenol Güneş, takıma alışan Vincent Aboubakar ile yola devam etmek istiyor. Bunun yanı sıra eski oyuncusu Mario Gomez’e de sıcak bakıyor.
3

Özellikle Başkan Fikret Orman’la Gomez’in arasından su sızmaması, kulisleri hareketlendiriyor. Alman oyuncu konusunda herhangi bir görüşme ya da girişim yok. Beşiktaş yönetiminin Mario Gomez konusundaki fikrini ise Alman oyuncunun tavrı belirleyecek.

Eğer Gomez de, Quaresma gibi, "Ben hata yapmışım, Beşiktaş’ı da çok özledim" derse transfer edilecek, aksi taktirde ise Alman forvet için herhangi bir girişimde bulunulmayacak.

Fotomaç
4 Mariani harekatı
Mariani harekatı


İsviçre ekibi Lugano’nun orta saha oyuncusu Davide Mariani’nin Beşiktaş’a transfer olacağı iddia edildi.

İsviçre’den yayın yapan Tio İnternet Sitesi’nin haberine Lugano takımında gösterdiği üstün formala dikkat çeken oyuncu Avrupa kulüplerinin ilgisini çekiyor. Site, Beşiktaş’ın transferde öne çıktığını belirtirken oyuncunun kulübüyle 2 yıllık sözleşmesi olduğuna dikkat çekti. 25 yaşındaki oyuncu bu sezon 5 gol ve 6 asistlik bir performans gösterdi. Bonservis bedeli 500 bin euro olan oyuncunun Beşiktaş’a gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Fotomaç
5Çin’de Burak Yılmaz fırtınası
 Çin’de Burak Yılmaz fırtınası

Çin Süper Ligi 9. hafta maçında Beijing Guoan, deplasmanda Yanbian Funde’yi Burak Yılmaz’ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Çin Süper Ligi’nin 9. hafta maçında Burak Yılmaz’ın formasını giydiği Beijing Guoan, Yanbian Funde’ye konuk oldu.

Karşılaşmaya Milli yıldızımız Burak Yılmaz golleriyle adeta damga vurdu.
6
28. dakikada takımını 1-0 öne geçiren Burak, 53. dakikada attığı golle takımına 3 puanı kazandıran futbolcu oldu. Yanbian Funde’yi 2-1 mağlup eden Beijing Guoan, bu sezon 4. galibiyetini aldı ve 14 puana ulaştı.

Bu sezon 6. maçına çıkan Burak Yılmaz, 6 golünü atmış oldu.

Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’ın transfer gündeminde olduğu iddia ediliyordu.

Fanatik
7 Tuhaf ama gerçek! Beşiktaşlı taraftarlar için şok karar!
Tuhaf ama gerçek! Beşiktaşlı taraftarlar için şok karar!

Bursaspor-Beşiktaş maçını tribünden izlemek isteyen Bursa’da oturan bir siyah beyazlı taraftarın bunun için önce İstanbul’a gitmesi gerekecek. Sadece Bursalılar değil, diğer illerden maça gitmek isteyenler de İstanbul’dan kaldırılacak otobüslerle toplu halde Bursa’ya gidecek.

İki kulüp taraftarları arasında yaşanan gerilimden ötürü yıllardır uygulanan yasak kalktı, ancak yetkililer yine de tedbiri elden bırakmıyor. Bunun için de çok sıkı tedbirler devreye sokuldu.
8
İL GÜVENLİK KURULU ŞARTI

Bursaspor, Beşiktaş’a 2 bin 50 bilet ayırdı. İşte bu biletlerden birini Bursa’da yaşayan bir Beşiktaşlı alırsa, kendi kentindeki stada gidebilmesi için önce İstanbul’a gitmesi lazım. Bursa İl Güvenlik Kurulu’nun "Beşiktaş taraftarları İstanbul’dan toplu halde Bursa Stadı’na gidecek" şartı nedeniyle, maça gitmek isteyen kim olursa olsun önce İstanbul’a gelecek.
9
KONVOY HALİNDE GİDECEKLER

İstanbul İl Güvenlik Kurulu da bu karara iştirak etti. Böylece Bursaspor-Beşiktaş maçını Bursa ve çevre illerden gelenler dahil, Ankara, Eskişehir, Mersin ve Konya gibi tüm şehirlerden gelecek taraftarlar, İstanbul’da toplanacak. Taraftarlar, güvenlik kontrolünde konvoy halinde Bursa’ya gidecek.

Ligin ilk yarısında da Bursalılar, yoğun önlemler altında İstanbul’a gelmişti.

Hürriyet
10 Şenol Güneş: Gerçek lideri gösterin
Şenol Güneş: Gerçek lideri gösterin

Başakşehir’in Gençlerbirliği’ni 2-1 yenip maç fazlasıyla ligin zirvesini alması sonrasında Şenol Güneş’ten oyuncularına: "Ligde üst üste ikinci şampiyonluğu erkenden yaşamak yerine peş peşe kayıplar yaşayıp zor yolu seçtik. Önümüzde kritik bir Bursaspor maçı var. Bu karşılaşmaya çıkıp 90 dakika boyunca yapacağımız üst düzey mücadeleyle kazanıp gerçek liderin kim olduğunu herkese göstereceğiz"

Süper Lig’de son 2 haftada çıktığı maçlarda önce Başakşehir’e 3-1 kaybeden ve sonrasında da Fenerbahçe’yle 1-1 berabere kalan Siyah-Beyazlılar, Abdullah Avcı’nın öğrencileriyle olan puan farkını koruyamamıştı. 30 haftanın sonunda farkın 2’ye kadar düşmesinin ardından dün Gençlerbirliği’ni 2-1’lik skorla geçen Başakşehir, maç fazlasıyla ligin zirvesine oturdu.
11
Bu durumun ardından Bursaspor mücadelesi öncesinde oyuncular üzerinde oluşması olası bir motivasyon kaybını engellemek isteyen teknik direktör Şenol Güneş, harekete geçti. Başarılı çalıştırıcı, dün akşamki idman öncesinde yaptığı konuşmayla oyuncularına özgüven aşıladı.

’Kolayı değil zor olanı seçtik’

Güneş, lig yarışında avantajlı olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, "Ligde üst üste ikinci şampiyonluğu erkenden yaşamak yerine peş peşe kayıplar yaşayıp zor yolu seçtik. Önümüzde kritik bir Bursaspor maçı var. Bu karşılaşmaya çıkıp 90 dakika boyunca yapacağımız üst düzey mücadeleyle kazanıp gerçek liderin kim olduğunu herkese göstereceğiz" ifadelerini kullandı ve oyuncularına hedefi gösterdi.

Fanatik
12 Beşiktaş, Bursaspor’a konuk oluyor
Beşiktaş, Bursaspor’a konuk oluyor

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde yarın 96. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında, Bursaspor’un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi’nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 95 lig maçından 43’ünü Beşiktaş, 16’sını Bursaspor kazandı, 36 maç da berabere sonuçlandı.
Rekabetteki son 7 maçı kazanan siyah-beyazlıların ligdeki 129 golüne, yeşil-beyazlılar 85 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.
13
Beşiktaş, son 13 maçtan birini yitirdi

Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 13 maçtan 11’ini kazandı, birinde berabere kaldı, sadece birini yitirdi.
Siyah-beyazlılar, 2010-2011 sezonunda İstanbul’daki maçı 1-0 kazandı, Bursa’da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti. Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Bursa’da 2-1, İstanbul’da 3-1 galip geldi. 2012-2013’te İstanbul’daki randevu 3-3 bitti, Bursa’da ev sahibi ekip 3-0 kazandı. 2013-2014’te Beşiktaş, deplasmanda 3-0, evinde 1-0 galip geldi. 2014-2015’te Beşiktaş, Bursa’da 1-0, İstanbul’da da 3-2’lik skorlarla gülen taraf oldu. Geçen sezonki müsabakaları siyah-beyazlılar Bursa’da 1-0, İstanbul’da da 3-2’lik skorlarla kazandı. Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş, evindeki maçta 2-1’lik skorla 3 puanı hanesine yazdırdı.
14
Bursa’daki maçlar

Bursaspor ile Beşiktaş arasında Bursa’da yapılan lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından siyah-beyazlı ekibin 3 farklı üstünlüğü bulunuyor.
İki takım arasında Bursa’da yapılan 46 maçta Beşiktaş 15, Bursaspor 12 galibiyet aldı, 19 müsabaka da berabere sonuçlandı.
Bursaspor evinde 46 gol atıp, kalesinde 45 gol gördü.
Bu arada, taraflar arasında 1992-1993 sezonunda Bursa’da oynanması gereken karşılaşma, ev sahibi takımın cezası nedeniyle Ankara’da yapıldı ve Beşiktaş 3-0 galip geldi. 2010-2011 sezonunda ise Bursa’da yapılması gereken müsabaka, ev sahibi takım taraftarlarının stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle oynanamazken, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş’ı 3-0 hükmen galip ilan etti.
15
Bursaspor’un tarihi galibiyeti

Beşiktaş, lig tarihinde şimdiye dek en farklı skorlu yenilgisini Bursaspor karşısında aldı.
1980-1981 sezonunda, 7 Eylül 1980 tarihinde Bursa’da yapılan maçı 5-0 kazanan Bursaspor, Beşiktaş’a tarihi hezimeti yaşattı.
16
Beşiktaş’ın farklı galibiyetleri

Beşiktaş ise Bursaspor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyetlerini 4 farklı sonuçlarla aldı.
Siyah-beyazlılar, İnönü Stadı’ndaki maçlarda 28 Nisan 2000 tarihinde 5-1, 28 Kasım 1987 tarihinde ise 4-0 galip geldi.
17
Rekabetten ilginç notlar

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan ilk 14 lig maçından tam 12 tanesi berabere sonuçlandı.
İki takım arasında 1967-1968 ile 1973-1974 sezonları arasındaki ilk 14 lig maçında taraflar birer galibiyet alabildi, diğerlerinde skor olarak birbirlerine üstünlük kuramadı. Bursaspor, 9 Kasım 1997’de evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, üst üste 14 lig maçında Beşiktaş’ı yenemedi. Yeşil-beyazlı ekip bu süre içinde sadece 4 beraberlik alırken, 10 kez mağlup oldu, galibiyet hasretine 13 Mayıs 2007’de evinde 3-0’lık sonuçla son verdi.
Beşiktaş ise Bursaspor’a karşı lig tarihinde ilk galibiyetini ancak rekabetteki 9. randevuda alabildi. İki takım arasındaki ilk 8 maçtan 7’si berabere bitti, birini Bursaspor kazandı, siyah-beyazlılar, rakibi karşısında ancak 9. buluşmada galip gelebildi.

Fotomaç
18 Oğuzhan’a özel görev
Oğuzhan’a özel görev

Cezalı Talisca’nın yokluğunda Kara Kartal’ın hücum organizasyonlarını yönetecek.

Beşiktaş, Süper Lig’in belki de kalan haftalardaki en kritik maçı olan Bursaspor karşılaşmasına hazır. PFDK’nın verdiği 1 maçlık ceza nedeniyle yarın akşam forma giyemeyecek Anderson Talisca’nın yokluğunda Oğuzhan Özyakup siyah-beyazlıların hücumunu kurgulayacak isim olacak. Şenol Güneş, hücumdaki planlarını Oğuzhan’ın yaratacağı pozisyonlardan üretmeye çalışacak.
19

Siyah-beyazlılar, Bursaspor deplasmanında erken bulacağı golle maçı çözmeye çalışacak. Antrenmanlarda yapılan toplantılarda Oğuzhan Özyakup ile özel olarak ilgilenen deneyimli çalıştırıcı, her fırsatta kaptanına "Sana güveniyorum. Kaptan olarak takımı yönlendirmen ve pas alış verişini iyi sağlaman lazım. Bunları da yapabilecek kalitedesin. Bu kritik virajı kazasız dönmeye mecburuz" diyerek destek veriyor.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...