Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (8 Ağustos 2017)

FutbolArena - Beşiktaş camiasından son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (8 Ağustos Salı BJK haberleri)  Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Holiganlara hapis
Holiganlara hapis
Süper Kupa Finali’nde ortaya çıkan görüntülerin faturası kesilecek. İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasında yaşananlar için harekete geçti. İlk olarak olaylarla ilgili müfettiş heyeti görevlendirildi. Bakanlık, 6222 Sayılı Kanunu’ndaki tüm işlemlerin yapılacağını belirtirken, Samsun’daki holiganlar için madde çok net: 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası.

Samsun’da önceki gün Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçına holiganlar damgasını vurmuştu. Tribünlerden yanıcı ve yakıcı madde atan taraftarların yanı sıra onlarca kişi sahaya dalmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, olayların takipçisi olacaklarını açıklarken, İçişleri Bakanlığı da dün flaş bir karara imza attı. Bakanlık, Süper Kupa maçında yaşananlarla ilgili müfettiş heyeti görevlendirdi. Bakanlık başlatılan süreç ve yapılacaklarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
2
81 İL DE TOPLANTI

"Bakanlığımızca müfettiş heyeti görevlendirilmiş olup; olay hassasiyetle soruşturulacaktır. 6222 Sayılı ’Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi’ne dair kanun uyarınca, 81 İl Valiliği’nce, 9 Ağustos Çarşamba (yarın), Valilerimiz başkanlığında, ’İl Spor Güvenlik Kurulları’ toplanarak, önceki tedbirlere ilaveten gerekli ek tedbirlerin alınması karara bağlanacaktır. Sahaya giren taraftarlar ile müsabakaların düzenlendiği alana, 6222 Sayılı Kanunu’nun 12. maddesinde belirtilen, ’Sahalara sokulması yasak olan maddeleri’ sokanlar derhal tespit edilerek, kişiler hakkında, aynı kanunun 13. maddesi uyarınca, gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır."
3
İŞTE 13. MADDE

Bakanlık, gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanacağını açıkladığı 6222 Sayılı Kanunu’nun 13. maddesi şöyle: 4 Suç oluşturan maddeleri spor alanlarına sokan kişi, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 4 Kesici, delici, ezici alet veya maddeleri seyircilere temin etmek amacıyla spor alanına sokan veya spor alanında seyircilere temin eden kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 4 Yasaklı maddeleri spor alanında kullanan kişi, bu suretle müsabaka düzeninin bozulması halinde, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
4
İKİ SAYFALIK HASAR TESPİTİ

Süper Kupa Finali’nin oynandığı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oluşan hasara yönelik çalışma başlatıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, stadyumu inşa eden firma sorumluları ve Samsunspor Kulübü’nün yöneticilerinin 2 sayfalık hasar tespit tutanağı düzenlediği belirtildi. 145 milyon TL’ye mal olan statta çok sayıda koltuğun söküldüğü, korkulukların kırıldığı ve lavabolara zarar verildiği açıklandı.
5
OLAYA KARIŞANLAR 400 KAMERADA

Samsun’da taraftarların neden olduğu olaylar polis tarafından incelenmeye başladı. Güvenlik güçleri, 400 kamera görüntüsünü inceleyip, olaylara karışan isimleri belirliyor.

POLİS VE JANDARMA DESTEKLEYECEK

İçişleri Bakanlığı, önceki akşam Samsun’da yaşanan olayların ardından güvenlik konusunda hızlıca kararlar aldı. Bakanlık, 6222 Sayılı Kanunu’nun 6. maddesi uyarınca, statlar başta olmak üzere, tüm spor müsabakalarında, özel güvenlik tarafından alınan güvenlik tedbirlerine ilaveten, polis ve jandarma ekiplerinden de takviye yapılacak.

Fotomaç
6 Başsavcılıktan Süper Kupa açıklaması
Başsavcılıktan Süper Kupa açıklaması

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finaliyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 06.08.2017 tarihinde Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumunda, Beşiktaş ile Konyaspor kulübü arasında oynanmasına karar verilen Türkcell Süper Kupa 2017 futbol karşılaşması sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak kamu malına zarar verme, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’na Muhalefet, Görevi İhmal ve Kamu görevlilerine direnme suçları kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince resen soruşturma başlatılmıştır’ dendi.

Fanatik
7 Medel an meselesi
Medel an meselesi

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, bir an önce stopere takviye yapmak istiyor.

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, bir an önce stopere takviye yapmak istiyor. Bu doğrultuda Domagoj Vida, Thomas Vermaelen, Gary Medel ve Mascherano gibi önemli isimlerle temasa geçen Siyah-Beyazlılar’ın, bu 4 isimden birinde artık sona yaklaştığı ortaya çıktı.
8


’Anlaşma yakında tamamlanacak’

Şili Gazetesi El Mercurio’ya konuştuğu öğrenilen Beşiktaş’ın yöneticisi Erdal Torunoğulları, İnter’den ayrılması an meselesi olan ve hem stoper hem de defansif orta saha olarak oynayabilen Medel’in transferinde sona yaklaştıklarını söyledi. Torunoğulları, 30 yaşındaki oyuncu için "Umuyorum anlaşma yakında tamamlanacak. Medel’in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fanatik
9 Lens ilk idmanına çıktı
Lens ilk idmanına çıktı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Pazar günü Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından bu sabah yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman denge kuvvet ve kondisyon çalışmasıydı.

Beşiktaş’la dün resmi sözleşme imzayalan yeni transfer Jeremain Lens de antrenmanda yer aldı.
10

Antrenman takım halinde salonda yapılan ısınma ve streching çalışması ile başladı. İstasyonlardan oluşan parkurda değişmeli olarak denge ve kuvvet çalışması yapıldı. Antrenman streching çalışması ile sona erdi.

Beşiktaş, hazırlıklarına akşam saat 18.00’de basına açık yapacağı antrenmanla devam edecek.

Fanatik
11 Beşiktaş Medel’i bitiriyor!
Beşiktaş Medel’i bitiriyor!

Son olarak Jeremain Lens’i kadrosuna katan Kara Kartal, bir yıldız transferi daha bitirmek üzere... Gary Medel Beşiktaş forması giymeye çok yakın.

Pepe, Negredo, Lens gibi yıldızları kadrosuna katarak gücüne güç katan son şampiyon Beşiktaş, rotayı şimdi de Gary Medel’e çevirdi.
12
İtalya’da çıkan haberlere göre Medel’in İtalya macerası bu hafta sona erecek. İnter’den ayrılacak olan yıldız futbolcu Beşiktaş’a transfer olmaya çok yakın.

Beşiktaş’ın bu transferi bir hafta içinde bitireceği iddia edildi. Arjantin ve Meksika’dan da teklifler alan Medel’in Avrupa’da kalmak istediği ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı tercih ettiği öğrenildi.

Fanatik
13 Şenol Güneş’ten radikal karar!
Şenol Güneş’ten radikal karar!

Şenol Güneş, Konya yenilgisinin uyarı olduğunu ifade etti. Cenk ile Negredo’nun uyumundan memnun kalan deneyimli hocanın, Vodafone Park’ta iki golcüyü birlikte oynatacağı belirtildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Atiker Konya’ya2-1 yenildikleri Turkcell Süper Kupa maçının kendileri için önemli bir uyarı olduğunu vurguladı.

14
Yapılan hataları maçın hemen ardından oyuncularına anlatan deneyimli hocanın, "Savunmada bize yakışmayacak hatalar oldu. Hücumda da yeteri kadar üretkenlik sağlayamadık. Bu konuda hafta içinde daha fazla çalışmamız gerekiyor" diye konuştuğu aktarıldı.Şenol Güneş’in, Cenk Tosun ile yeni transfer Alvaro Negredo’nun yakaladığı uyumdan memnun kaldığı belirtildi. Aboubakar sonrası hücumda yeni bir yapılanmaya giden Güneş, Cenk’in attığı gole ayrıca önem veriyor. Deneyimli teknik adam özellikle Vodafone Park’ta oynanacak iç saha maçlarında uyum sürecinin kısa süre içinde atlatılması durumunda Cenk-Negredo ikilisini birlikte oynatmayı planlıyor.

Şenol Güneş’in maçta kaydettiği notlar arasında Caner Erkin’in de önemli bir yer tuttuğu öğrenildi. İyi bir kamp dönemi geçiren Caner’in özellikle hücum aksiyonlarında iyi işler çıkarması kendisine ilk 11 yolunu açtı. Teknik heyetin, Cenk Tosun’un golünde büyük pay sahibi olan ve etkili bindirmeler yapan milli futbolcuya ilerleyen dönemlerde hem sol bek hem de sol kanatta görev vermeyi düşündüğü ifade edildi.

Fanatik
15 Beşiktaş’tan Atınç Nukan açıklaması!
Beşiktaş’tan Atınç Nukan açıklaması!

Beşiktaş Kulübü, Atınç Nukan’ın sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu.

Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Futbolcumuz Atınç Nukan Almanya’da sol dizinden başarılı bir operasyon geçirdi. Sol diz ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu olan Atınç’a geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Fanatik
16 Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’dan Fikret Orman’a sert cevap!
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’dan Fikret Orman’a sert cevap!

Süper Kupa Finali’nde yaşanan olaylar sonrası Fikret Orman, sert bir şekilde tepki göstermiş ve "Beşiktaş’a ceza verilirse dünyayı ayağa kaldırırım ifadelerini kullanmıştı. Canlı yayına bağlanan Konyaspor başkanı Ahmet Şan ise Orman’ın bu açıklamalarına karşılık olarak, "Dünyayı ayağa kaldıracağız gibi sözlerle bu olaylar çözülmez." yanıtını verdi.

Süper Kupa Finali’nde Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası şampiyonu iki ekip Beşiktaş ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Konya ekibi 2-1’lik skorla kazandı ve kupayı evine götüren taraf oldu. Maça damga vuran olay ise iki takım taraftarlarının neden olduğu olaylardı.
17
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Orman, eğer Beşiktaş’a ceza verilirse dünyayı ayağa kaldıracağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından TRT Spor’da yayınlanan Transfer Günlüğü programına bağlanan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Orman’a yanıt verdi.
18

İşte Ahmet Şan’ın açıklamaları;

"Beşiktaş otobüslerinde kesici aletler çıktı, basına yansıdı. Konya otobüslerinde çıkmadı diye sevinmiştik. Biz kendi taraftarlarımızı en ağır şekilde cezalandıracağız. Başta kendi taraftarlarımız olmak üzere suça karışanlar ceza almalı."
19

"Fikret Başkan çok başarılı bir kulübün başkanı. Ama biz "Dünyayı ayağa kaldıracağız" gibi laflar söyleyemiyoruz. Dünyayı ayağa kaldıracağız gibi sözlerle bu olaylar çözülmez. Taraftarlarımızın sahaya girmesini onaylamıyoruz. Ama geçtiğimiz sezon da final maçlarında bu oldu. Sevinç abartılıyor. Taraftar grubu sorumlularıyla konuştum. Bıçakla sahaya giren taraftarı kimse tanımıyor."

Fanatik
20 Beşiktaş - Benfica arasında Talisca savaşı
Beşiktaş - Benfica arasında Talisca savaşı

Brezilyalı oyuncu resti çekti, "Benfica’ya dönmeyeceğim" dedi. Beşiktaş, oyuncunun lisansını çıkartmak için bastırıyor. Portekiz ekibi ise 2 milyon Euro’nun hâlâ yatırılmadığını belirtip, tıpkı Kartal gibi soluğu FIFA’da almaya hazırlanıyor

Süper Kupa finali öncesi Anderson Talisca’nın lisansının çıkmamasıyla birlikte Beşiktaş ve Benfica arasında başlayan gergin ortam, iyice kızışmaya başladı. Siyah-Beyazlılar, Portekiz’den gerekli olan evrakların kendisine ulaşmaması sebebiyle, Talisca’nın lisansını henüz çıkaramadı. Bu sebepten de FIFA’ya başvuran Siyah- Beyazlılar, bir an önce olumlu sonuç çıkması için girişimlerini hızlandırdı.
21
Talep geri çevrilmiş

Bu sırada da Brezilyalı oyuncu, bonservisini elinde bulunduran Benfica ile masaya oturdu. Beşiktaş tarafının da dahil olduğu toplanntıda Talisca, "Benfica’ya kesinlikle geri dönmeyeceğim. 2019’da da sözleşmem bitiyor ve bu tarihe kadar Beşiktaş’ta kalmak istiyorum" dedi. Yıldız futbolcu, kulübüne adeta resti çekerken, Portekiz gazetesi Record, bu konuyla ilgili bir haber yayınladı. Record, Beşiktaş’ın, lisans için gerekli başvurusunu FIFA’ya yaptığını ama istenilen işlemleri tam olarak yerine getiremediği için bu talebinin geri çevrildiğini vurguladı. Benfica cephesi, yatırılması gereken 2 milyon Euro’nun kendilerine hala ulaşmadığını, ayrıca Talisca’nın kiralık anlaşmasının geçerli olması için gerekli olan belgelerin de Kara Kartal tarafından gönderilmediğini belirtti. Ayrıca Kırmızı-Beyazlılar’ın da, tıpkı Kara Kartal gibi FIFA’nın yolunu tutacağı öğrenildi.
22
’Come to evrak yazıyorlarmış!’

Başkan Fikret Orman, Talisca ile ilgili olarak, "Bize iki senelik kiralanmış bir oyuncu. Kendisi de şu an kampımızda bulunuyor. Talisca ile ilgili sorunumuz yok. Benfica 2 milyon Euro’nun ödenmediğini söylüyor. Ama para ayrı bir şey anlaşma farklı bir şey. Şimdi evrakları vermiyorlar, bekliyoruz. Beşiktaş taraftarları çok renkli. Benfica’ya ’Come to evrak’ (Evrakları gönder) yazıyorlarmış. FIFA’ya başvurur, lisansını alırız" yorumunu yaptı.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...