Beşiktaş Gazete Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (23 Mayıs 2017)

FutbolArena - Şampiyonluğa bi adım uzaklıkta bulunan Beşiktaş’taki son gelişmeleri sizler için derledik. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (23 Mayıs Salı BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Antep’te 30 bin Kartal
Antep’te 30 bin Kartal
Siyah-beyazlılar günleri, saatleri hatta dakikaları sayıyor. G.Antep’i mağlup etmesi halinde bu sene de şampiyon olacak Beşiktaşlılar, Güneydoğu’ya akın ediyor. Uçaklarda, otobüslerde boş yer kalmadı.

Süper Lig’de geçen sezon şampiyonluğa ulaşırken "O sene bu sene, bundan sonra her sene" pankartı tribünlere asılmıştı... Şenol Güneş de Vodafone Arena’da şampiyonluğun kutlandığı gün oyuncularına "Fazla fotoğraf çektirmeyin. Seneye bir daha yaparsınız" demişti. O günlerin üzerinden 1 sene geçerken Kara Kartallar art arda 2. şampiyonluğuna sadece 90 dakika uzaklıkta. Başakşehir’in Trabzon’a takılmasıyla bitime 2 hafta kala puan farkı 4 ve Beşiktaş bu pazar Gaziantep’i deplasmanda devirirse 15. kez şampiyon olup, 3. yıldızı takacak.
2
Beşiktaşlılar da bu tarihi günde Gaziantep’te olmak için her yolu deniyor. Başkan Fikret Orman önceki gün Genel Kurul’da "Antep’te stadın büyük bölümünü istedik" demişti. Fikret Orman’ın bu talebinin Güneydoğu ekibinin yönetimi tarafından kabul gördüğü öğrenildi.

BİLETLERE HÜCUM

35 bin 500 kapasiteli Gaziantep Arena’da Beşiktaşlılara 30 bin bilet ayrılacağı belirtildi. Beşiktaş taraftarı da uçak ve otobüs biletlerine akın etti. Sadece Gaziantep değil yakın illerdeki havaalanlarına da akın var. 28 Mayıs 2017’de Gaziantep Arena adeta siyah-beyaza boyanacak. Olası galibiyette Beşiktaş bu deplasmanı Vodafone Arena’ya çevirerek şampiyonluğunu taraftarıyla birlikte kutlayacak.

Fotomaç
3 Liglerde sona gelindi... İşte Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipler
Liglerde sona gelindi... İşte Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipler
Spor Toto Süper Lig ikincisi, Şampiyonlar Ligi’nde mücadeleye üçüncü ön elemeden girecek. Avrupa’da liglerde sona iyice yaklaşılırken muhtemel rakipler de büyük ölçüde belli olmaya başladı.

Avrupa’da liglerde yavaş yavaş sona gelinirken önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek takımlar da yavaş yavaş belli oluyor. Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne gidecek iki takım kesinleşti: Beşiktaş ve Medipol Başakşehir... Şampiyonumuz doğrudan gruplara kalacak, lig ikincisi üçüncü ön eleme turundan başlayacak.

Ligde şampiyonluk yarışında son iki haftaya büyük avantajla giren Beşiktaş mutlu sona ulaşırsa Başakşehir üçüncü ön elemede seribaşı olamayacak. Beşiktaş ikinci olursa üçüncü ön elemeye seribaşı statüsünde girecek.
4
Beşiktaş ön elemeye giderse seribaşı olacağından muhtemel rakipleri Young Boys, Nice, Yunanistan ikincisi (PAOK, Panionios, AEK ve Panathinaikos’un oynadığı play-off turu birincisi)ve Steaua olacak. Listeye Club Brugge veya Çek Ligi ikincisi (Slavya Prag veya Vitoria Plzen) eklenecek.

Beşiktaş da, Başakşehir de ön elemelerde seribaşları çok sayıda sürpriz yaşamazsa grupların kura çekiminde dördüncü torbada görünüyor. Bu torbada Feyenoord ve RB Leipzig(UEFA, Salzburg ile RB Leipzig arasında sahiplik konusunda karar verecek)dışında ikinci ön elemeden başlayacak olan Celtic, Salzburg, Kopenhag görünüyor. Temsilcilerimiz, bu takımlarla eşleşemeyecek.

Fanatik
5 Büyük fark attı
Büyük fark attı
Kartal bu sezon tribüne gelen taraftar konusunda ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’yi solladı. Vodafone Arena’daki maçlarına ortalama 29 bin 959 kişi çekti. Cimbom 19 bin 368 taraftara oynarken, Kanarya 16 bin 791 seyircide kaldı. Beşiktaş ve Başakşehir evinde yenilmeyen iki takım. Siyah-beyazlılar, yeni evinde sadece kupada Fenerbahçe’ye boyun eğmişti.

Fotomaç
6 Durun daha bitmedi
Durun daha bitmedi

Genel Sekreter Ürkmezgil: "Yıllar önce formamız çıkar maçı alır dedik, Denizli karşılaşmasında şampiyonluğu kaçırdık.

Beşiktaş bitime 2 hafta kala Başakşehir’in 4 puan önünde ancak yönetim hala temkinli. Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil "Gaziantep küme düştü ama sahaya konu mankeni olarak çıkmayacak. Şampiyonluğa giden bir takımı yenmek isteyeceklerdir. Prestijleri için oynayacaklar. Şansımız çok büyük ama daha şampiyon olmadık" dedi. Ürkmezgil, geçmişten de örnek verdi. Deneyimli yönetici "Yıllar önce Denizlispor maçında şampiyonluğu kaybettik. Oysa ’formamız çıkar maçı alır’ diye düşünüyorduk. Son düdük çalmadan bitmez" diye konuştu. Ahmet Ürkmezgil, efsane başkan Süleyman Seba döneminde 3 sezon üst üste şampiyon olduklarını hatırlattı. Tekrarlamak istediklerini söyledi.

Fotomaç
7 Fortounis listede
Fortounis listede

Kartal gelecek sezonun kadrosuna iyi bir 10 numara katmayı planlıyor. Beşiktaş’ın talip olduğu isimlerden biri de Konstantinos Fortounis. 24 yaşındaki oyuncu için kulübü Olympiakos ile pazarlıkların sürdüğü belirtildi. Yüksek bonservisi sorun.

Fotomaç
8 Gerson’u verelim
Gerson’u verelim
Aboubakar ve Talisca’daki müthiş gelişim Avrupa devlerinin gözünü Beşiktaş’a çevirdi. Roma, 20’lik yıldızı Gerson’u Şenol Güneş Okulu’na yazdırmak istiyor!

Genç futbolcular, sönmüş yıldızlar, modası geçmiş oyuncular... Hangisi Şenol Güneş’in eline düştüyse ya büyük yıldız oldu, ya gol krallığına koştu ya da kariyerini yeniden cilaladı. Yerinde sayanlar için ise "Güneş’in tedrisatından geçip adam olamadıysa sorun futbolcudadır" dendi. Güneş’in insan kazanmadaki, oyuncuyu parlatmasındaki bu büyük başarısı Avrupa devlerinin de dikkatini çekiyor. Sevilla’nın ünlü sportif direktörü Ramon Rodriguez Verdejo (Monchi), Roma ile anlaştıktan sonra Beşiktaş ile dirsek temasına geçti. Amacı fazla şans veremeyecekleri genç yıldız adayı Gerson’u Kartal’a göndermek.
9

16.6 MİLYON EURO’YA ALDILAR

Roma sezon başında Fluminense’ye 16.6 milyon euro ödeyerek genç yıldız Gerson’u kadrosuna katmıştı. Ancak 20 yaşındaki oyuncu fazla şans bulamamıştı. Monchi, Şenol Güneş’in elinde Gerson’un gelişeceğini düşündüğü için Beşiktaş’a "Size 2 sene onu kiralayalım" teklifi getirdi. Scout ekibinden rapor bekleniyor. Son olarak Güneş’e sorulacak. Hoca ’evet’ derse kadroya katılacak.

Fotomaç
10 Luce’yi yakalıyor
Luce’yi yakalıyor

Beşiktaş, Gaziantepspor ve Osmanlı’yı devirirse Şenol Güneş, Luce’nin rekoruna ortak olacak. 100 gole de sadece 1 kaldı.

Siyah-beyazlılar teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde art arda ikinci şampiyonluğuna koşuyor. Tecrübeli hoca da her hafta rekor üzerine rekor kırarken şimdi gözünü Mircea Lucescu’nun galibiyet sayısına dikti. Rumen çalıştırıcı 2002-13 sezonunda 47 maçta 32 galibiyet elde etmişti. Siyahbeyazlıların bu sezon 52 maçta 30 galibiyeti bulunuyor. Kartal kalan 2 haftada 2’de 2 yaparsa Şenol Güneş, Luce’yi yakalayacak. Ayrıca Beşiktaş bu sezon 52 maçta 99 gol kaydetti. Kalan 180 dakikada 1 gol gelirse uzun zaman sonra bir sezonda 100 gole de ulaşmış olacak. Beşiktaş camiası da Şenol Güneş ile daha nice zaferler kazanacaklarından emin. Taraftar her maçta onun adını haykırıyor.

Fotomaç
11 Mandzukic Bekle dedi
Mandzukic

Siyah-beyazlılar, gelecek sezon Mario Mandzukic’i alarak transferde bombayı patlatmayı düşünüyor. İtalyan basınına göre Kartal bu transfer için 7 milyon euro’luk bir bonservis bedeli belirledi. Ancak Hırvat forvet, Juventus’un Real Madrid’le oynayacağı Şampiyonlar Ligi finali öncesi hiçbir transfer görüşmesi yapmayacağını belirtti. Kara Kartal, 3 Haziran’daki dev finali bekliyor.

Fotomaç
12 Porto onu satıyor
Porto onu satıyor

Beşiktaş’a Portekiz’den güzel haber geldi...

Kartal’da kiralık oynayan Vincent Aboubakar’ın önümüzdeki sezon Porto’da forma giyme şansı çok az. Avrupa’nın birçok kulübünde kiralık oyuncuları olan Porto bu sezon onları göndermek istiyor. İçlerinden biri de Aboubakar. Kartal sezon biter bitmez Portekiz kulübü ile masaya oturup bonservis pazarlıklarına başlayacak.

Fotomaç
13 Zago’nun hayali
Zago’nun hayali

Beşiktaş’ın eski stoperi Zago, UOL’a konuştu. Zago "Avrupa’da daha çok Brezilyalı hocanın görev yapması lazım. Ben de bunlardan biri olmak isterim. Bir gün Beşiktaş’ı çalıştırmak hayalim. Türkiye birkaç büyük futbol ülkesinden biri. Orada futbol tutkuyla seviliyor" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
14 Beşiktaş, Gaziantepspor hazırlıklarına başladı
Beşiktaş, Gaziantepspor hazırlıklarına başladı
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında 28 Mayıs Pazar günü Gaziantepspor’la deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana izinli olan Demba Ba, Ersan Gülüm ve Tolga Zengin katılmazken, Quaresma, Hutchinson, Talisca salonda çalıştı.
15
İdmana istasyon çalışmalarıyla başlayan Beşiktaşlı futbolcular daha sonra sekiz gruba ayrılarak üçerli minyatür kale maç yaptı.

Bu çalışmanın ardından Kasımpaşa maçına ilk on birde başlayan oyuncular antrenmanı sonlandırırken, diğer futbolcular çift kale maç oynadı.

Antrenmanı siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman ve ikinci başkan Ahmet Nur Çebi de izledi. Beşiktaş, Gaziantepspor maçının hazırlıklarına bugün 11.00’de yapacağı idmanla devam edecek.

AA
16 Talisca’dan transfer açıklaması
Talisca’dan transfer açıklaması
Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Kasımpaşa mücadelesi sonrasında yaptığı açıklamayla Başkan Fikret Orman’a bir kez daha mesaj gönderdi. Sambacı, "Ben burada kalmak istiyorum ve bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. Ancak son sözü Başkan söyleyecek" dedi.

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Siyah-Beyazlı formayla ortaya koyduğu başarılı performansla yıldızını parlatmaya devam ediyor. Son olarak önceki akşam Kasımpaşa’yla Vodafone Arena’da oynadıkları karşılaşmada gollerine devam eden 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon 11’i ligde olmak üzere toplamda 15 sayıya ulaştı.

Bu gollere ek olarak 6 da asisti bulunan yıldız oyuncu, hücum hattındaki etkili görüntüsüyle takımın bu alanda en başarılı isimleri arasında yer aldı. Bu formuyla, 2014-15 sezonunda Benfica’daki 44 maçta 11 gollük performansını geride bırakarak kariyer rekoru kıran genç futbolcu, yeni sezonda da yoluna Beşiktaş’ta devam etmek istiyor.
17 ’Burada çok mutluyum’
’Burada çok mutluyum’
Sezon başında Benfica’dan 1+1 yıllık kiralanan ve sözleşmesinde 25 milyon Euro’luk satın alma maddesi bulunan Talisca, Kasımpaşa mücadelesinin ardından yaptığı açıklamada gelecek dönemde de Siyah-Beyazlı formayı giymek istediğini söyledi.

Talisca, "Benfica’da çok sıkıntılı bir süreç yaşamıştım ancak şimdi Beşiktaş’ta çok mutluyum. Şu anda sadece lig şampiyonluğuna odaklı durumdayım. Ancak sezon bittiğinde kupayı kaldırmamızın sonrasında Başkan Fikret Orman’la geleceğimi konuşacağım. Ben burada kalmak istiyorum ve bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. Ancak son sözü Başkan söyleyecek" ifadelerini kullandı.

Fanatik
18 Babel’in ikinci baharı
Babel’in ikinci baharı
Süper Lig’de şampiyonluğa koşan Beşiktaş’ta Ryan Babel performansıyla öne çıkıyor.

Süper Lig’de şampiyonluğa koşan Beşiktaş’ta Ryan Babel performansıyla öne çıkıyor. Devre arası transferlerinden olan Hollandalı yıldız, Kasımpaşa maçında attığı şık golle adından söz ettirdi.

19
Babel’in kariyeri açısından da 2016-17 sezonu yeni bir sayfa oldu. Sezona İspanya’da Deportivo La Coruna ile başlayan tecrübeli futbolcu, çok önemli bir çıkış yakaladı. La Liga’nın ilk yarısında 11 maçta attığı 4 gol ve 1 asistle parlayan Babel, Deportivo tribününlerinin sevgilisi haline gelmişti. Kulüpten ayrılması da büyük üzüntü yaratan30 yaşındaki yıldız kariyerinde yüksek bir adım atmak için geldiği Beşiktaş’ta da parladı.

Yetenekli futbolcu 16 lig maçında oynarken, Avrupa Ligi’nde de 6 maçta 3 golle adını fazlasıyla hatırlattı. Ligde de 4 golü olan Hollandalı, Avrupa kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu istiyor. Babel, Ajax’ta daha önce 2 kez lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Milliyet
20 Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesinde flaş madde!
Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesinde flaş madde!
Beşiktaş, gelecek sezon sözleşmesi sona erecek olan Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesini uzatıyor.

Beşiktaş’ta 5. senesini geçiren milli oyuncu Oğuzhan Özyakupile 5 yıllık daha sözleşme imzalanacak.

Haber 1903’ün haberine göre; Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesinde ise çeşitli maddeler yer alacak. Bunlardan en dikkat çekenlerden bir tanesi ise siyah beyazlı oyuncunun serbest kalma maddesi olacak.

Oğuzhan Özyakup’un istediği bazı Avrupa kulüpleri için sözleşmesine özel olarak serbest kalma maddesi koydurduğu belirtildi.

Fanatik
21 Beşiktaş’ta Şenol Güneş kararı!
Beşiktaş’ta Şenol Güneş kararı!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman pazar günü şampiyonluğu resmen ilan etmeyi planladıkları Gaziantepspor maçından sonra Şenol Güneş’le bir araya gelerek 1 senelik opsiyonu kullanmak istediklerini bildirecek. Ayrılığı düşünmeyen deneyimli hoca 3 yıllık yeni sözleşmeye de çok sıcak bakıyor.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın başında üst üste ikinci şampiyonluğuna koşan Teknik Direktör Şenol Güneş ile pazar günü oynanacak Gaziantepspor maçından sonra bir araya gelecek.

Gaziantepspor’u yenmesi halinde, Medipol Başakşehir-Adanaspor maçının skoru ne olursa üçüncü yıldızı formasına takacak olan Kartal’da, Başkan Orman, Şenol Güneş’in mevcut sözleşmesindeki 1 yıllık uzatma opsiyonunu devreye sokacak.
22

Güneş ile 2015’te 2+1 yıllık sözleşme yapan ve 1 senelik opsiyonun son uzatma tarihini de 31 Mayıs olarak belirleyen yönetim bu süre dolmadan opsiyon hakkını kullanacak. Son günlerde ortaya atılan, "Şenol Güneş ayrılabilir" dedikodusundan rahatsız olan siyah-beyazlı yöneticilerin, "Bu kadar başarılı bir teknik direktörü bırakmak herhalde büyük saflık gerektirir. Madem hocamızla bir sene daha opsiyonumuz var niye yeni maceralara girelim. Gaziantepspor maçından sonra hemen bu konuyu çözmeliyiz. 31 Mayıs geçmeden Şenol Güneş ile yola devam etme kararını netleştirmeliyiz. Hatta mümkünse yeni bir sözleşme yaparak 3-5 sene sürebilecek bir anlaşma da yapabiliriz" ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

Kulüpten sızan bilgilere göre Şenol Güneş’in de Beşiktaş ile yola devam etmeye hatta yeni bir sözleşme imzalamaya çok sıcak baktığı ortaya çıktı. Şu an sadece şampiyonluk yarışına odaklandığı için yönetimle kendi geleceği hakkında konuşmayan deneyimli teknik adam, Gaziantepspor maçından sonra Başkan Fikret Orman’la yeni sezonla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapacak.

Skorer

Futbolarena anasayfasından devam...