Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (23 Haziran 2017)

FutbolArena - Beşiktaş’tan son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (23 Haziran Cuma BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 İşte Beşiktaş’ın kare ası
İşte Beşiktaş’ın kare ası
Aboubakar konusunda eli kolu bağlı bekleyen Beşiktaş yönetimi, oyuncu da satamadığı için transferde kiralık formülünü masaya koymaya hazırlanıyor. Kamerunlu yıldızın Avrupa’da taliplerinin artması ve konuşulan rakamların 10 milyon euro seviyesinde olması siyah-beyazlıları Aboubakar’ın yerine oyuncu bakmaya zorlayan en büyük etken. Teknik direktör Şenol Güneş her ne kadar kiralık futbolcu transferine karşı çıksa da FFP kuralları Demokles’in Kılıcı gibi tepesinde duran siyah-beyazlı yönetim değerlendirmelere başladı. Güneş ve yönetimin belirlediği listede öne çıkan 4 golcü var.

Kiralanması muhtemel 4 golcüyü masaya yatırdık ve işte ortaya çıkan sonuçlar:
2
-Guido Carrillo: Şenol Güneş’in pivot santrfor tiplemesine uyuyor. Monaco okulundan yetişmesi büyük şans. Bir numaralı aday. 31 maçta 9 gol attı.
-Alexandar Mitrovic: Bir başka pivot santrfor adayı. Newcastle forvet arıyor. Alır almaz, genç Sırp’ı ya satacak, ya kiraya verecek. Kiraya verilirse Beşiktaş ilk sırada bekliyor. 29 maçta 6 gol kaydetti.
-Raul Jimenez: Başkan Fikret Orman, Aboubakar için görüşmeye gittiğinde, Porto başkanına Jimenez resti çekmişti. Benfica, Talisca gibi parlatması için Meksikalı golcüyü de gönderebilir. 32 maçta 11 golle ağları sarstı.
-Fernando Llorente: Menajeri ile yapılan görüşmelerde ilk izlenim olumlu. Swansea’nin Chelsea’den Tammy’i kiralaması, Llorente’nin transfer ihtimalini kuvvetlendiriyor. 35 maçta 15 golle fileleri havalandırdı.

Fotomaç
3 Beck’in yerine Corchia
Beck’in yerine Corchia

Beşiktaş yönetimi, Alman sağ bekin ayrılması durumunda 26 yaşındaki Fransız yıldız Sebastien Corchia’yı bitirecek.

Gelecek sezon çalışmalarını sürdüren Beşiktaş için Fransa’dan sürpriz bir iddia geldi. Bundesliga ekiplerinden Hamburg ile anılan Andreas Beck’in alternatifi olarak Beşiktaş’ın Ligue 1 ekiplerinden Lille’de oynayan Sebastien Corchia ile ilgilendiği ortaya çıktı. Fransa’dan L’Equipe, Beşiktaş’ın Lille’in sağ bek oyuncusu Sebastian Corchia ile ilgilendiğini iddia etti. Oyuncuya Beşiktaş ile beraber İngiltere’den Watford takımının da talip olduğu belirtildi. 26 yaşındaki oyuncu ile Marsilya, Lille, Watford ve Beşiktaş yakından ilgileniyor.

4

GÖNÜL’E ALTERNATİF

Sebastien Corchia, Beşiktaş’a gelmesi halinde Gökhan Gönül’ün alternatifi olacak. Haberde Monaco’nun da Djibril Sidibe’nin ayrılması halinde bu yarışa ortak olacağına yer verildi. 2014 yılından bu yana Lille forması giyen Sebastien Corchia istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. 26 yaşındaki oyuncu bu sezon Lille formasıyla 42 resmi maçta 2 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Fotomaç

5 Marcelo Lyon’da gibi
Marcelo Lyon’da gibi

Dünyaca ünlü stoper Pepe için transfer harekatı başlatan Beşiktaş’ın, Marcelo için Lyon Kulübü ile anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Beşiktaş’ın 10 milyon euro’dan aşağı inmemesi üzerine geri adım atan Fransız Kulübü’nün yeni bir teklifle siyah-beyazlıların kapısını çaldığı öğrenildi. Pepe’yi bonservissiz kadrosuna katmaya hazırlanan Kartal’ın, transfer için bütçeye ihtiyacı olduğu için Lyon’un yeni teklifine olumlu yanıt verdiği dile getirildi. Marcelo transferinin 1-2 gün içinde netlik kazanması bekleniyor.

Fotomaç
6 Rodrigo Moledo hazır kıta
Rodrigo Moledo hazır kıta

Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, alternatiflerinden biri olan Panathinaikos’un Brezilyalı stoperi Rodrigo Moledo’yla prensip anlaşmasına vardı.

Tecrübeli stoperin menajeri Veloz’la her konuda anlaşan, siyah beyazlılar Panathinaikos’a da teklifini sundu. Yunan kulübü, en değerli oyuncularından bir tanesi olarak gördüğü 29 yaşındaki savunmacı için 3 milyon euro transfer bedeli talep ederken; Beşiktaş ise UEFA Finansal Fair-Play kurallarıyla ilgili sorun yaşayan Komşu ekibini 1.5 milyon euro’ya ikna etti.

Fotomaç
7 Talisca bilmecesi!
Talisca bilmecesi!

Talisca’nın tatil için gittiği ülkesinde söylediği, "M.United’a forma giymek isterim" sözleri sonrasında ortaya çıkan "Ada’ya gidiyor" iddialarına cevap geldi. Talisca’nın menajeri Jesse Carvalho, Record gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu iddianın nereden ortaya çıktığı hakkında bir fikrim yok. Hiç kimse benimle bir görüşme gerçekleştirmedi" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
8 Beşiktaş’ın Musa Çağıran ısrarı
Beşiktaş’ın Musa Çağıran ısrarı
Atiba Hutchinson’dan sonra Beşiktaş’ın orta sahadaki gücünü korumak isteyen siyah-beyazlı yönetim, Musa Çağıran’ı en kısa sürede renklerine bağlamak istiyor.

Siyah-beyazlı yönetim kurulu, Osmanlıspor forması giyen başarılı futbolcu için başlattığı girişimlere hız verdi.

Musa Çağıran için bir süredir Osmanlıspor ile görüşen Beşiktaşlı yöneticiler transferi mutlu sonla bitirmek adına bazı oyuncuları takasta kullanmayı planlıyor. Başkent ekibinin yeni teknik direktörü belli olduktan sonra Musa Çağıran konusundaki kararını vereceği belirtildi.

24 yaşındaki oyuncunun satışına onay çıkarsa Beşiktaş’ın öncelikli olacağı da öğrenildi

Milliyet
9 Beşiktaş’ta kanat transferi iptal oldu
Beşiktaş’ta kanat transferi iptal oldu
Transferde öncelikle takımdaki oyunculara gelecek teklifleri bekleyen ve buna göre planlama yapan Beşiktaş, kanat oyuncusu almaktan vazgeçti. Kaleci için yapılan çalışmaların da durdurulduğu belirlendi.

Daha önce Ricardo Quaresma’nın Çin’e gitme ihtimali nedeniyle kanat oyuncularıyla ilgilenen siyah-beyazlı yönetim, Portekizli oyuncunun gitmek istememesi nedeniyle bu düşüncesini rafa kaldırdı.
10

Kaleci Fabri’ye gelmesi muhtemel teklifleri de düşünerek İngiliz kaleci Joe Heart için nabız yoklayan Beşiktaş’ın bu yüksek maliyetli hamleden de vazgeçtiği öğrenildi.

Kartal’ın stoper, orta saha, 10 numara ve forvet hattına dört transfer yapmayı planladığı aktarıldı.

Milliyet
11 Beşiktaş’ın Orkan Çınar’da geri sayım
Beşiktaş’ın Orkan Çınar’da geri sayım
Gaziantepspor’un yetenekli oyuncusu Orkan Çınar’ı kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş dün kırmızı-siyahlılar ile masaya oturdu.

Genç futbolcu için nabız yoklayan siyah-beyazlı yönetimin, Orkan’la el sıkıştığı ortaya çıkarken, bonservis konusunda da Gaziantepspor ile anlaşmaya yakın olduğu bildirildi.

Bu transferde çok önemli mesafe alan Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında peşinat konusundaki görüşmelerin sürdüğü ve kısa süre içinde bu pürüzün de ortadan kalkmasının beklendiği kaydedildi.

Milliyet
12 Flaş! Beşiktaş Tolgay’ın sözleşmesini uzattı
Flaş! Beşiktaş Tolgay’ın sözleşmesini uzattı
Beşiktaş, 26 yaşındaki orta saha ile yeni sözleşme imzaladı. Tolgay Arslan’ı Inter ve Napoli istedi. Siyah-beyazlılar ise 8.5 milyon Euro bonservis talep ederken İtalyanlar bu rakama çıkamadı. Bunun üzerine kulübüyle kontrat tazeleyen başarılı oyuncunun 1.6 milyon Euro olan yıllık garanti ücreti 1.8 milyon Euro’ya yükseltildi.

Tolgay Arslan’ın Beşiktaş ile sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecekti. Ancak Kara Kartal, 26 yaşındaki futbolcuyla yeni mukavele imzaladı.

Başarılı orta sahaya Serie A ekiplerinden Inter ve Napoli talip oldu. Inter siyah-beyazlılara resmi teklif yapıp 4.5 milyon Euro önerdi. Napoli ise bir menajer aracılıyla kulübün kapısını çaldı ve 3.5 milyon Euro teklif etti. Buna karşın Beşiktaş ise 8.5 milyon Euro bonservis bedeli talep ederken İtalyan ekipleri bu rakama çıkamadı.
13
HİÇ DURMUYOR

Bunun üzerine de Kartal, Tolgay’ın mukavelesini tazeledi. Yönetim, özellikle geride kalan sezonun son bölümünde birbirinden başarılı maçlar çıkartan Tolgay ile 4 yıllık yeni bir kontrat imzaladı. Bu mukaveleyle Tolgay’ın 1.6 milyon Euro olan yıllık ücreti 1.8 milyon Euro’ya çıkartıldı.

Öte yandan Tolgay yeni sezona da çok hırslı bir şekilde hazırlanıyor. Tatilde boş durmayan ve bireysel antrenörü eşliğinde yaptığı kuvvet çalışmalarının görüntülerini Instagram hesabından yayınlayan başarılı oyuncu, gelecek sezon takımın direkt ilk 11 oyuncusu olmak istiyor.

Şampiy10
14 Beşiktaş’ta transfer listesinin başında Giroud var!
Beşiktaş’ta transfer listesinin başında Giroud var!
Aboubakar için henüz somut bir adım atamayan siyah-beyazlılar transferde rotayı 30 yaşındaki dünyaca ünlü yıldıza çevirdi. İngiliz ekibinde ilk 11’deki yerini kaybeden Giroud’nun, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılan bir takımın formasını giymeye çok sıcak baktığı ifade edildi.

Forvet hattında Vincent Aboubakar ile yola devam etmek isteyen ancak Kamerunlu golcüyü kadrosunda tutmak adına şimdiye kadar yürütülen çalışmalardan somut hiçbir sonuç alamayan Beşiktaş’ın planlarında değişikliğe gitmeye hazırlandığı ifade edildi.
15
İtalyan forvet Mario Balotelli’yi listesinde tutmaya devam eden siyah-beyazlılar ismi daha önce de gündeme gelen Arsenal’in Fransız golcüsü Olivier Giroud’ya rotayı çevirdi.

Aboubakar için ayrılan bütçenin yetersiz kalması nedeniyle bonservisi elinde olan yıldız golcülere veya büyük kulüplerde şans bulması az olan isimlere yönelen Beşiktaş Yönetimi, Giroud’u gözüne kestirdi. Kartal, Arsenal ile iki sene daha sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki yetenekli oyuncuyu kiralık olarak renklerine bağlamayı düşünüyor. Siyah-beyazlılar bu bağlamda İngiliz ekibinin transfer hamlelerini de yakından takip ediyor
16

Balotelli de listede

Milan’dan Carlos Bacca, Swansea City’den Fernando Llorente ve bonservisi elinde olan Mario Balotelli gibi isimleri de yakından takip eden siyah-beyazlılar, Aboubakar için anlaşma sağlanamaması halinde liste başına Grioud’yu alacak.

Arsenal’de geride kalan sezon ilk 11’de fazla şans bulamayan ve yeni sezon planlamasında yedek kalması beklenen Fransız golcünün, Şampiyonlar Ligi’nde doğrudan oynayan bir takımda forma giymeye sıcak baktığı vurgulandı. Premier Ligi 5. sırada bitiren Arsenal uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi vizesi alamamıştı.
17

Giroud ne yaptı?

Arsenal, Olivier Giroud’yu 2012’de 13 milyon euro karşılığında Montpellier’den kadrosuna katmıştı. İngiliz ekibinin formasını 226 maçta giyen Giroud 98 gole imza attı. Deneyimli oyuncu 2016-17’de 40 maçta 16 gol kaydetti.

Olivier Giroud, Fransa Milli Takımı forması altında 61 karşılaşmaya çıkarken rakip filelere 27 gol gönderdi.

Skorer
18 Tolgay Arslan için emsal karar!
Tolgay Arslan için emsal karar!
2014’te İspanya A Milli Futbol Takımı’yla maça çıkan Munir El Haddadi’nin Fas Milli Takımı’nda oynamasına izin çıktı.

FIFA, kurallar gereği bir ülkenin A milli takımında oynayan futbolcunun, başka ülke milli takımında oynamasına izin vermiyordu. Daha önce alt kategorilerde iki kez Almanya ve Türkiye milli takımları arasında değişiklik yaptığı için Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda forma giyemeyen Tolgay Arslan’a emsal olabilecek bir karar ortaya çıktı.

FIFA, Barcelona altyapısından yetişen ve 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Makedonya ile oynanan karşılaşmada İspanya A Milli Takımı formasını giyen Munir El Haddadi’nin Fas’ta oynayabilmesi için karar verdi.
19

1 Eylül 1995’te Faslı bir anne ve babanın çocuğu olarak İspanya’da dünyaya gelen El Haddadi, İspanya’nın Avrupa 21 Yaş Altı Turnuvası kadrosunda yer almamıştı. Genç futbolcu bu tercih sonrasında FIFA’ya başvuruda bulunmuş ve Fas Milli Takımı’nda oynayabilmek için izin istemişti. İspanyol basınında FIFA’nın El Haddadi’ye izin verdiğini ve kararın yakın zamanda duyurulacağı iddia edildi.

Tolgay Arslan da birkaç ay önce yaptığı açıklamada "Ümit milli takımda iki kere değişiklik yapmıştım. Bu kuralı bilmiyordum, eski menajerim de bilmiyordu. Orada bir hata yaptık ama şimdi yine deneyeceğiz. FIFA’da değişiklikler oldu. İnşallah önümüzdeki aylarda her şeyi deneyeceğiz." demişti.

Habertürk
20Son dakika... Carlos Bacca’dan transfer açıklaması!
 Son dakika... Carlos Bacca’dan transfer açıklaması!
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın transferinde gündeminde yer alan Milan’lı futbolcu Carlos Bacca, Kolombiya basınına geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Carlos Bacca’nın Milan’daki geleceği, İtalya’da en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Kolombiyalı golcünün takımdan ayrılacağına dair iddialar gücünü korurken, deneyimli futbolcuyu transfer etmek isteyen takımlar arasında eski kulübü Sevilla, Bafetimbi Gomis’i Galatasaray’a kaptıran Marsilya ve Türkiye’den Beşiktaş ile Fenerbahçe yer alıyor.
21

2 yıldır Milano’da forma giyen ve Serie A’da çıktığı 70 maçta 31 gol kaydeden Carlos Bacca, sonunda sessizliğini bozdu.

Kolombiya’da El Heraldo gazetesine konuşan 30 yaşındaki futbolcu, ’’Açıkça söylemek gerekirse, geçen sezonum çok iyi geçmedi. Ancak bu durum beni gelecek sezon için daha çok motive ediyor. Transfer iddialarının çıkması normal. Ben sessiz kalmayı tercih ediyorum. Milan’da mutluyum. Hala 3 yıl daha kontratım var’’ dedi.

Bacca takımdan ayrılacağına dair çıkan iddialara ise ’’Kesinlikle Milan’da kalacağım. Dediğim gibi 3 yıl kontratım var ve 5 Temmuz’da takımımla antrenmanlara çıkacağım’’ diye konuştu.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...