Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (19 Haziran 2017)

FutbolArena - Siyah beyazlı takımdan son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (19 Haziran Pazartesi BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Benalouane bombası!
Benalouane bombası!
Marcelo’nun Lyon’a gitmesi an meselesi... Yerine Leicester City’den Younes Benalouane düşünülüyor. 1.85’lik tecrübeli ismin bonservis bedelinin düşük olması Kartal’ı cezbediyor.

Siyah-beyazlılar transfer dönemlerinde en çok stoper pozisyonunda güçlük çekiyor. Buraya gelen isimlerden sadece Marcelo’dan verim alındı. Onun da Lyon’a gitmesi an meselesi. Ersan Gülüm, Atınç Nukan, Alexis, Mitrovic gibi transferlerden beklenilen katkıyı göremeyen Kartal’ın eli Marcelo’nun da gidişiyle birlikte zayıflayacak. Teknik direktör Şenol Güneş bu bölgeye ’hazır’ oyuncu istedi. Scout ekibi Leicester City’de forma giyen 30 yaşındaki Yohan Benalouane’yi önerdi.
2
Saint Etienne’de yetişen Benalouane buradaki performansıyla İtalya’ya transfer oldu. Parma, Cesena, Atalanta formaları giydikten sora Leicester City’ye geçti. Ada’da direkt 11 oyuncusu olamasa da kendisini hep hazır tuttu.

Bonservis bedeli 1 milyon euro civarında olduğu için yönetim bu transfere sıcak bakıyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in de onay vermesi durumunda Beşiktaş disiplinli ve güçlü stoper için Premier Lig ekibi Leicester City’nin kapısını çalacak.

OYUN STİLİ
Forvete temaslı oynar.
Topla çıkmayı sever.
Fazla risk almaz.
3
ARTILARI
Sert ve yıpratıcı.
Top kapma uzmanı.
Pozisyon bilgisi yüksek.

EKSİLERİ
İsabetli pas oranı düşük.
Kolay sarı kart görüyor.

Fotomaç
4 Atiba’ya 5 verdiler
Atiba’ya 5 verdiler

Beşiktaş’ın orta sahasındaki yıldızı Atiba Hutchinson’a beklenen teklif geldi.

Vancouver, MLS yönetiminin de desteğiyle Kanadalı yıldız için Kartal’a 5 milyon dolar önerdi. Gelecek şubat ayında 35 yaşına basacak Atiba için yönetim kararı Şenol Güneş’e bıraktı. Deneyimli çalıştırıcı, Kartal’ın hem savunma hem de hücum anlayışında büyük rolü olan Atiba’yı bırakmak istemiyor. Yöneticilerde ise yerini dolduramama endişesi de var.

Fotomaç
5 Atınç Nukan 2 milyon euro
Atınç Nukan 2 milyon euro

Beşiktaş 5 milyon euro’ya RB Leipzig’e sattığı Atınç Nukan’ı geçen sezon kiralamıştı. Şenol Güneş gelişim vadettiği için kalmasından yana. Kartal yeniden kiralamak istiyor ancak Alman kulübü 2 milyon euro’luk bir bonservis talep etti. Beşiktaş ise 500 bin euro önerdi.

Fotomaç
6 ’’Burak Yılmaz kim?’’
’’Burak Yılmaz kim?’’

Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Beşiktaş’ın bayrağı, Büyükçekmece’deki Şampiyonlar Anıtı’nda göndere çekildi.

Etkinliğe katılan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi önemli açıklamalarda bulundu. Transferle ilgili konuşan Çebi, "İsim yok. Tarif şu; bir stoper alacağız. Onun da dışında başka transferimiz yok. Gidenler olursa yerine adam alacağız" şeklinde konuştu.

Çin Süper Ligi’nin Beijing Guoan ekibinde formaya giyen milli futbolcu Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’a transfer olacağı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Çebi, "Burak Yılmaz kim? Ben tanımıyorum, bilmiyorum" şeklinde ilginç bir cevap verdi. Çebi’nin yaptığı bu açıklama sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Fotomaç
7 ’’Kadro aynı kalsın’’
’’Kadro aynı kalsın’’
Deneyimli çalıştırıcı 2 yıldır şampiyon yaptığı takımın iskeletinin korunmaması nedeniyle sıkıntılı. Marcelo ve Aboubakar’ın durumları Güneş’i endişelendiriyor.

Beşiktaş’ı art arda 2 yıl zafere ulaştıran Şenol Güneş’in tek isteği takımın bozulmamasıydı. Ancak ilk yılın ardından gol kralı Mario Gomes, orta sahanın organizatörü Jose Sosa ve kanattaki fırtına Gökhan Töre gibi futbolcularla yollar ayrılmıştı. Yeni bir iskelet kuran deneyimli hoca geçtiğimiz sezon Kartal’ı yine göklere çıkarırken şimdi bir kez daha aynı dertle karşı karşıya. Takımın ’savunma lideri’ Marcelo, büyük ihtimalle Lyon yolcusu. Geçen sezon kiralık oynayan Vincent Aboubakar’ın Porto- Lorient hattındaki sözleşme sorunu da bir türlü çözülemedi. Anderson Talisca’nın durumu da düşünüldüğünde Güneş bir kez daha yeni bir kadro kurmak zorunda kalabilir. Tecrübeli çalıştırıcı "Transferden önce takımdakiler kalsın. Şampiyon takım her sezon yeni baştan kadro yapmaz" diyor.

Fotomaç
8 Ve Tolgay kaldı
Ve Tolgay kaldı
G.Saray, Trabzon ve Avrupa kulüplerinin kıskacındaki Tolgay Arslan "Kalıyorum" dedi. Başarılı orta saha oyuncusu 2018’de biten sözleşmesini 2 yıl daha uzatıyor.

Beşiktaş’ta özellikle sezonun sonunda şans bulduğu haftalarda harika bir futbol sergileyen Tolgay Arslan, transferin de gözdesiydi. Süper Lig’den Galatasaray ve Trabzonpor’un istediği 26 yaşındaki futbolcuya yurt dışından da teklifler geliyordu. Ancak Şenol Güneş’in "Mutlaka bizimle kalsın. Orta sahada onun gibi bir jokere her zaman çok ihtiyacım var. İki ayağını da çok iyi kullanıyor. Aynı zamanda çok önemli bir futbol aklı var" dediği başarılı orta saha oyuncusu da kararını verdi "Kariyerime Beşiktaş’ta devam edeceğim" dedi.
9
ATİBA İLE FORMAYI PAYLAŞACAK

Kartal’da Şenol Güneş önümüzdeki sezondan itibaren Tolgay Arslan’a daha çok şans vermeyi planlıyor. 34 yaşına gelen Atiba Hutchinson’ı daha verimli kullanmak için deneyimli hoca Tolgay’ın çok önemli olduğunu düşünüyor. Böylece hem Atiba daha çok dinlenecek hem de geçen sezonun sonunda onun yerini dolduran Tolgay daha çok forma bulacak. Oğuzhan Özyakup’un sakat veya cezalı olduğu karşılaşmalarda da başarılı isim 1 numaralı opsiyon olacak. Beşiktaş taraftarı da forma bulduğunda takıma büyük katkı veren Tolgay’ın devam kararına sevindi.

Fotomaç
10 İspanyol boğası Llorente
İspanyol boğası Llorente
Aboubakar’da işler yolunda gitmeyince Kartal B Planı için düğmeye bastı. Swansea City’nin 32 yaşındaki dev golcüsü ile temas kuruldu.

Siyah-beyazlılar bir transfer dönemine daha sıkıntılı girdi. Kiralık gençleri alıp parlatan Beşiktaş, bu oyuncuların değeri artınca bonservislerini alma ihtimali kalmıyor. Porto’dan geçen sezon kadroya katılan Vincent Aboubakar bunun son örneği... Kamerunlu forvet için ilk temaslardan bir sonuç çıkmayınca Beşiktaş, B Planı için düğmeye bastı. Hedefdeki isim Swansea City’nin forvet Fernando Llorente. İspanyol golcünün kontratı önümüzdeki sezon sona eriyor. Yaşı 32 olduğu için Ada ekibine ciddi bir teklif gitmiş değil. Beşiktaş da ’fırsat transferi’ olarak 1.95’lik golcünün peşine düştü. Oyuncunun menajeriyle yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Kartal, Fernando Llorente’den net bir şekilde "Evet" cevabını alırsa kendisine 6 milyon euro bonservis bedeli biçen kulübü Swansea City ile masaya oturacak.
11

ŞENOL GÜNEŞ’İN SEVDİĞİ TARZ

Fernando Llorente, tıpkı Mario Gomez gibi bir pivot forvet. Şenol Güneş’in oyun sistemine bire bir uyan İspanyol golcü 1.95’lik boyuyla hava toplarında rakiplerine büyük üstünlük kuruyor. Ayaklarına da hakim olan tecrübeli oyuncu top saklama özelliğiyle de takımın savunma ve orta sahasını hücuma yaklaştırıyor. Llorente geçtiğimiz sezon Swansea City formasıyla 33 maça çıktı. 15 gol atarken, 1 de asist yaptı. Swansea kümede kalmaya çalışan bir takım. Şenol Güneş’e göre aynı Llorente sürekli hücumu düşünen Beşiktaş’ta çok daha etkili olabilir.

Fotomaç
12Beşiktaş’tan Brezilya seferi! 20 yaşındaki 10 numara Thiago Maia
 Beşiktaş’tan Brezilya seferi! 20 yaşındaki 10 numara Thiago Maia
Beşiktaş, 10 numara transferi için gözüne 20 yaşındaki Maia’yı kestirdi. Santos ise 3 milyon Euro talep ediyor.

Forvet arkası bölgesi için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Santos’ta forma giyen 20 yaşındaki Thiago Maia ile ilgileniyor.

Daha önce de siyah-beyazlıların gündemine gelen oyuncunun bonservis bedelinin 3 milyon Euro civarında olduğu düşünülüyor. Geleceğe yatırım olarak görülen genç oyuncunun bonservis bedelinin aşağıya çekilmesi için çalışmalar başladı. Kulüp ikna edilirse Maia imzayı atacak.

Sabah
13 Beşiktaş piyasa değerinde de zirvede
Beşiktaş piyasa değerinde de zirvede
Futbol piyasa değerlerini ölçen Transfermarkt verilerine göre Türkiye’nin en değerli takımı Beşiktaş oldu. Güncellenen kadro değerlerine göre Beşiktaş 105.7 milyon Euro’luk kadrosuyla zirvede yer alırken, Kartal’ı 101.4 milyon Euro’yla Fenerbahçe takip etti. Galatasaray ise 81.7 milyon Euro’ya geriledi.

Spor Toto Süper Lig’i zirvede tamamlayarak üst üste 2. şampiyonluğuna uzanan Beşiktaş, ligin maddi anlamda da en değerli takımı oldu.

Futbol piyasa değerlerini ölçen Transfermarkt verilerine göre, siyah-beyazlı takım Süper Lig’in en pahalı ekibi oldu. Geçtiğimiz sezonun kadrosu üzerinden yapılan güncel değerlemede, Beşiktaş’ın piyasa değeri 105.7 milyon Euro olarak belirlendi. Geçen sezonu bu anlamda zirvede tamamlayan Fenerbahçe ise 101.4 milyon Euro’luk piyasa değeriyle 2. sıraya geriledi.

Fanatik
14 Mario Balotelli, Nice’e imzayı atıyor
Mario Balotelli, Nice’e imzayı atıyor
Futbol dünyasının sorunlu çocuğu ve Beşiktaş’la adı anılan Mario Balotelli’nin yarın Nice’le sözleşme yenilemesi bekleniyor.

Maro Balotelli, kulübü Nice’te kalıyor. Beşiktaş’la da bir süredir adı geçen İtalyan forvetin yarın kulübü Nice ile sözleşme yenileyeceği bildirildi.

Nice Gazetesi, Nice-Matin’de yer alan habere göre, yıldız oyuncunun menajeri Mino Raiola, 26 yaşındaki oyuncunun kulübüyle sözleşme yenileme konusunda hiçbir sorun yaşamadığını söyledi ve çok kısa sürede kontratın yenileneceğini belirtti.

Milan ve Liverpool’da gösterdiği hayal kırıklığının ardından Fransa’da Nice formasıyla adeta yeniden doğan Balotelli, geçen sezon çıktığı 28 maçta 17 gol 1 asistlik performans belirledi.

Fanatik
15 Fikret Orman’dan Marcelo açıklaması: Satılması gerek
Fikret Orman’dan Marcelo açıklaması: Satılması gerek
Defansın sigortalarından olan ve iyi bir sezon geçiren Brezilyalı oyuncuyu ısrarla isteyen Lyon’un, teklifini 8 milyon Euro’ya yükseltmesi, başkan Fikret Orman ve yönetimin yüzünü güldürdü.

Habertürk’e açıklamalar yapan Fikret Orman şunları söyledi:

Biz Marcelo’yu 1 milyon Euro bedelle satın almıştık, Lyon’un bize şimdi teklif ettiği ücret çok cazip. 8 milyon Euro iyi bir rakam, 8 milyon Euro iyi bir rakam. Benim düşüncem bu paraya Marcelo’nun satılması yönünde. Yönetim kurulu ile yapacağımız toplantıda bu konuyu konuşup karara bağlayacağız.
16
’MARCELO GİTMEK İSTEMİYOR’

Kulübün elini rahatlatmak ve yeni transferler yapabilmek için Marcelo’nun satılması gerektiğini de belirten Orman şu ifadeleri kullandı:

Ben satılmasından yanayım ancak Marcelo kalmak istiyor. Çocuk da burada mutlu. Her şey yolunda gidiyor, Şampiyonlar Ligi oynayacak. Zaten Beşiktaş’a gelen, gitmek istemiyor. Bu konuyu kendisiyle bir kez daha görüşeceğiz. Tabii ki hocanın da tavrı önemli, hocamız da satışına soğuk bakıyor. Zorla da bir şey yapamayız.
17 Edin Visca’dan ayrılık sinyali
Edin Visca’dan ayrılık sinyali
Medipol Başakşehir’in Bosna Hersekli futbolcusu Visca: "Hayatımda ve kariyerimde yenilik için zamanın geldiğini düşünüyorum" derken Türkiye’deki büyük kulüplere mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

Medipol Başakşehir’in Bosna Hersekli futbolcusu Edin Visca, bu yaz takımdan ayrılabileceğini söyledi. Visca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki transfer iddialarını değerlendirdi.

’Yenilik zamanı geldi’

Medipol Başakşehir’de altı sezonun ardından yeni bir meydan okuma arayışı için zamanın geldiğini belirten Visca, "Her ne kadar Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansı elde etmiş ve Başakşehir’de harika günler geçirmiş olsam da hayatımda ve kariyerimde yenilik için zamanın geldiğini düşünüyorum." dedi.
18

3 büyüklere mesaj

Kariyerine hangi takımda devam etmek istediği konusunda ise Visca, "Bazı isteklerim var ancak şimdilik bu sır olarak kalsın. Ama şunu söyleyebilirim ki Türkiye’nin en büyük takımlarına transfer olmaya asla itiraz etmem." diye konuştu. Visca, menajerlerine güveninin tam olduğunu belirterek, "Onlar benim için her zaman en iyisini yaptı. Dolayısıyla kimle anlaşırlarsa anlaşsınlar yanlış yapmayacaklardır." ifadesini kullandı.

Bosna Hersek’in Zeljeznicar takımından 2011’de Medipol Başakşehir’e transfer olan Visca’nın 2020 yılına kadar kulüple sözleşmesi bulunuyor. Orta sahanın sağında oynayan Visca, 2016-2017 sezonunda 43 resmi maçta forma giydi ve 10 gol attı.

Fanatik
19 Deniz Türüç’ten transfer açıklaması
Deniz Türüç’ten transfer açıklaması
Beşiktaş’la anlaştığı iddia edilen Deniz Türüç, Lig Radyo’da Mixed Zone programında Ömer Necati Albayrak’a çok özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş’la anlaştığı iddia edilen Deniz Türüç, Lig Radyo’da Mixed Zone programında Ömer Necati Albayrak’a çok özel açıklamalar yaptı. Söze sezonu değerlendirerek başlayan başarılı oyuncu, "Bizim adımıza çok iyi bitti sezon. Kötü bir dönem geçirdik, ucuz atlattık. Kayserispor olarak Süper Lig’de kalmamız çok önemliydi. İnşallah bir daha böyle bir şanssızlık yaşamayız" dedi.
20
Süper Lig’de oynanan futbolun sert olduğuna vurgu yapan Deniz, "Bir gutbetçi olarak Süper Lig’e gelmek kolay değil. Çünlü Türkiye ligi Hollanda’ya göre oldukça çok sert. Yarı sahayı geçtiğinde rahat bırakmıyorlar. Ben fiziksel olarak güçlü olsam da daha akıllı oynamaya çalışıyorum. Ara paslarımı kullanıyorum, skora yakın oynamaya çalışıyorum. Frikikler için özel çalışıyorum. Messi farklı bir kalite ama Ronalda çalışarak yeteneklerini çalışarak ortaya çıkardı. Ben de frikiklere kornerlere aynı şekilde çalışıyorum ayrı olarak. Kendimi bu şekilde geliştiriyorum. 11 gol, 11 asist yaptım. Beni çok mutlu eden bir performans. Ama takımın performansı daha önemli. Umarım Kayserispor bir daha aynı sıkıntıyı yaşamaz" ifadelerini kullandı.

Milli takımda oynamanın verdiği mutluluğun paha biçilemez olduğunu vurgulayan Deniz Türüç, sözlerine şöyle devam etti: "Her Türk futbolcu için en önemli hedeftir milli takım. Ay-Yıldızlı bayrağı kalbinde taşımak gururdur. Benim de hedefim buydu. Ama gelmek değil kalmak önemli. Hedef oraya gelmekti, şimdi ise kalmak. Umarım bunu da gerçekleştiririm. Çünkü ben bunu çok istiyorum."
21

"Açıkçası transfer konularına girmek doğru olmaz benim adıma. Gururla Kayserispor’un oyuncusuyum. Futbolda iyi bir performas gösterince Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon hepsi olabilir, hepsine gidebilirsiniz. Futbolda bu böyle. Benim için önemli olan çalışmaya devam etmek gerisi menacerlerimin bileceği iş. Benim hedeflerim var, adım adım gitmek istiyorum. 2 sene önce Kayserispor’u tercih ettim ve bundan yana hiç pişman değilim. İnşallah uzun yıllar da giyerim ama hedefim tabii ki 4 büyüklerden bir tanesinin formasını giyip sonra Avrupa’ya gitmek. Her oyuncunun hedefleri var. Ben de bunu hedefliyorum. Daha gencim ve bu hedeflerime ulaşacağıma kesinlikle inanıyorum."

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...