Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (13 Aralık 2017)

 FutbolArena - Siyah beyazlı ekipten son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (13 Aralık Çarşamba BJK haberleri) Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1Atiba’dan ilginç yorum!
 Atiba’dan ilginç yorum!

Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş’ta, takımın önemli isimlerinden Atiba, Kanada basınına açıklamalarda bulundu. Kanadalı oyuncu en güçlü takımlardan biriyle eşleştiklerini söylerken, "Adamım, gerçekten ne düşüneceğimi bilemiyorum. Daha önce bu kupayı birkaç kez kazanmış, Şampiyonlar Ligi’nin en zor takımlarından biriyle oynayacağız. Allianz Arena’da dünyanın en iyi oyuncularına karşı güzel bir tecrübe olacak" dedi.

Fotomaç
2 Bayern, Beşiktaş atkısını satışa çıkardı!
Bayern, Beşiktaş atkısını satışa çıkardı!

Bayern Münih shop, Şampiyonlar Ligi maçı için Bayern Münih-Beşiktaş atkısını satışa çıkardı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Beşiktaş’ın rakibi olan Bayern Münih’te ilk hazırlıklar başladı.

Bayern Münih’in ürünlerinin satıldığı Bayern Münih Fan Shop’ta Beşiktaş eşleşmesi için özel atkı çıkarıldı. Bayern Münih-Beşiktaş atkısı, internet sitesi üzerinden satışa çıkarılırken fiyatı 17.95 euro(81 TL) olarak belirlendi.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçını Almanya’da 20 Şubat 2018’de oynayacak. Rövanş ise 14 Mart 2018’de İstanbul’da oynanacak.

Fotomaç
3 Bayern’i İstanbul korkusu sardı
Bayern’i İstanbul korkusu sardı

Almanya ’nın en çok satan gazetelerinden Bild, "Beşiktaş Stadı’nda 141 desibel" başlığı altında, siyah-beyazlı taraftarlar takımı kamçılıyor.

Vodafone Park, rakip için cehennem gibi... Leipzigli Timo Werner, 32. dakikada başı döndüğü için oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. İstanbul’daki atmosfere dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı. Die Welt, kura şansına rağmen uyarı zillerinin çaldığını belirtirken, Süddeutche Zeitung ise "Bayern’in rakibinde Pepe, Quaresma ve Negredo gibi yıldızlar forma giyiyor. Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ı global bir marka haline getirmeyi hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Fotomaç
4 Real Pepe’yi sordu
Real Pepe’yi sordu

Ünlü menajer, Raphael Varane’ın sakatlığı nedeniyle stoperde sıkıntı yaşayan İspanyol devine, "Pepe Beşiktaş’ta mutlu. Hedefi Dünya Kupası’na gitmek. Bu teklife sıcak bakacağını düşünmüyorum" dedi. Los Galacticos, eski yıldızı için Jorge Mendes’in ağzını aradı. Ancak aldığı cevapla yıkıldı

İspanya La Liga’da kötü bir sezon geçiren ve lider Barcelona’nın 8 puan gerisinde 4. sıraya düşen Real Madrid, şimdi de stoperi Raphael Varane’ın sakatlık şokunu yaşıyor... Kulüp yetkilileri, bu gelişmenin ardından ünlü menajer Jorge Mendes’i arayarak, ara transfer dönemi için Pepe’nin durumunu sordu. Ancak aldığı cevap hiç de iç açıcı olmadı... Mendes’in, İspanyol kulübünün yetkililerine, "Teklifinizi kendisine iletirim ancak şu anda Beşiktaş’ta olmaktan çok mutlu. Ailesi de İstanbul’u seviyor. Pepe’nin hedefi Quaresma ile birlikte Dünya Kupası’na gitmek. Bu yüzden geri dönüşe sıcak bakacağını düşünmüyorum" yanıtını verdiği öğrenildi. Portekizli yıldızın Beşiktaş’a transfer olduğu dönemde siyah-beyazlılar adına görüşmelerde bulunan Menajer Ahmet Bulut da yaşanan gelişmeyi doğruladı. Bulut, "Real Madrid, Pepe ile temas kurdu. Ancak ne o Beşiktaş’ı ne de Beşiktaş onu bırakır" diye konuştu.

Sabah
5 İlginç diyalog: Biz seni yedirmeyiz dedikçe...
İlginç diyalog: Biz seni yedirmeyiz dedikçe...
Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda dün gece oynanan Grandmedical Manisaspor-Beşiktaş maçında 6 maçlık cezasının ardından sahalara dönen Caner Erkin’in uzatma dakikalarında yaptığı hareket çok konuşuldu.

Sarı kartı bulunmasına rağmen rakibine arkadan tekme atan milli futbolcu, kırmızı kart görmekten kurtuldu. Beşiktaşlı taraftarların birçoğu ise sosyal medyada Caner’e bu hareketinden dolayı tepki gösterdi.

Bir taraftar sitesi Caner Erkin’e hareketinin ardından şu uyarılarda bulundu:
"Biz seni yedirmeyiz dedikçe, sen saha içerisinde HIRS adı altında hem rakibe hem takım arkadaşlarına çok fazla şekilde agresif tavırlar sergiliyorsun. Sana pas hatası yapan arkadaşına ya el kol hareketi yapıyor ya da söyleniyorsun. Son pozisyonda yerde rakip oyuncuya tekme sallıyorsun. Şunu bil ki biz ne Galatasaray ne de Fenerbahçeliyiz… Biz "üzerimde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim" diyen ve kırmızı kart görmek pahasına doğru söyleyen Vedat Okyar’ın takımı BEŞİKTAŞlıyız.
6
’AGRESİF HAREKETLERDEN KAÇIN’

Beşiktaş taraftarının hoşuna gitmeyen ve Beşiktaşlılık duruşuna yakışmayan bu fazla agresif hareketlerden kaçınmanı, bu konuda gerekirse destek almanı tavsiye ederiz. Bu forma tüm takım taraftarlarının tepki gösterdiği davranışlarda bulunan bir Emre Bölezoğlu, Volkan Demirel tarzında futbolcuyu kaldırmaz ki 6 maçlık bir cezadan çıkmışsın daha dikkatli olman gerekiyor.

Hiçbir bireye ya da şahsiyete değil…
Lütfen seni bu formayı terlettiğin için bağrına basan insanları diğer renkli takım taraftarlarına karşı mahçup etme…
BEŞİKTAŞlılık duruşuna yakışır ve yaraşır şekilde mücadele et…
Sinirlerine hakim ol…
Hırsına yenik düşüp takımını yalnız bırakma…
3 kulvarda yarışan BEŞİKTAŞ’ımızın iyi bir Caner Erkin’e ihtiyacı var."
7

CANER ERKİN’DEN CEVAP GELDİ

Caner Erkin Instagram hesabından taraftar sitesinin uyarılarına şu yanıtı verdi: "İyi dileklerin için teşekkürler, tavsiyelerin için de siz de lütfen biraz beni anlamaya çalışın. Ben Beşiktaş’ın iyiliği için mücadele ediyorum bazen hırsıma yenik düşüyorum. Her şey düzelecek ve çok güzel olacak. Yeter ki siz benim arkamda olun. Ben Beşiktaş taraftarımız ve camia için bütün mücadelemi vermeye hazırım."

Fotomaç
8 Stefan Kuntz’dan Beşiktaş değerlendirmesi
Stefan Kuntz’dan Beşiktaş değerlendirmesi

Beşiktaş ve Alman Milli Takımı’nın eski yıldız ismi Stefan Kuntz, Almanya’nın Münih kentinde yayın yapan yerel Abendzeitung gazetesine Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih - Beşiktaş eşleşmesini değerlendirdi.

Şuan Almanya U21 takımında antrenörlük yapan Kuntz, Beşiktaş’ın çok da kolay lokma olmadığını belirtti. Beşiktaş’ın Vodafone Park’a geçmesi ile birlikte daha istikrarlı bir takım haline geldiğini belirten 55 yaşındaki eski futbolcu, "Beşiktaş istikrarlı bir şekilde büyüyen bir kulüp. Nisan 2016’dan beri yeni stadyumlarında oynuyorlar. Oradaki atmosfer inanılmaz. Futbolcular açısından çok etkili" dedi.
9

Bayern Münih’in daha güçlü takımlar yerine Beşiktaş ile eşleşmesi ile ilgili olarak Kuntz, "Barcelona ya da Manchester City’ye göre Beşiktaş daha kolay bir kura oldu. Ama Türkler tahmin edilmesi zor, öngörülemeyen insanlar. Bu da karşılaşmanın ne olacağını tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Coşkuları performanslarını da en üst düzeye çıkarıyor" diye konuştu.

Bayern Münih’i İstanbul’da müthiş bir atmosferin beklediğini belirten Stefan Kuntz, Türk taraftarlar ile ilgili olarak, "Türk futbolu ile alakalı söyleyeceğim ilk şey her maçtan önce futbolcuları tribünlere çağırırlar. Her gol ve şut sonrası tezahüratlar olur. Taraftarlar futbol delisidir. Özellikle takımı için her şeyini veren futbolcuları çok severler. Türkler, Almanlara göre daha ateşli ve duygusaldır. Elbette bu destek ve coşku Bayern için bir baskı unsuru olacaktır. Ama iç sahada alınacak bir galibiyetle işleri kolaylaşabilir" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
10 Beşiktaş’ın yıldızı geliyor!
Beşiktaş’ın yıldızı geliyor!


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin ekibi Shanghai Shenhua ile sözleşmesi 30 Haziran 2018’de bitecek olan Demba Ba’yı ocak ayında getirmek için harekete geçti. Bonservis sorunu çözüldüğü anda Senegalli yeniden yuvaya dönecek.

Akşam’ın haberine göre; Beşiktaş’a geldiği günden bu yana camianın çok sevdiği Demba Ba için yeniden girişimlere başlandı. Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Fikret Orman’ın Senegalli santrforu getirmek için kulübü Shanghai Shenhua ile bizzat görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in geçen sene kiralanmasına rağmen sadece iki karşılaşmada faydalandığı Demba Ba’ya az süre vermesine rağmen çok memnun kaldığı ve yeniden kadroda görmek istediği kaydedildi. Siyah-Beyazlı idareciler, olası bir Cenk Tosun transferinde de Demba Ba’nın İspanyol golcü Alvaro Negredo ile bu açığı kapatacağı görüşünde birleşti.
11
BEDELSİZ ALMAK İÇİN UĞRAŞILIYOR

Başkan Fikret Orman’ın Senegalli yıldızı bonservis bedeli ödemeden getirmek istediği için bu transferde zorluk yaşadığı kaydedildi. Çin temsilcisinin Beşiktaş’a 13 milyon euro ödeyerek kadroya kattığı Ba’dan ayağı kırıldıktan sonra hiç faydalanamadığı ve bu nedenle en azından zarardan kâr etmek istediği bildirildi. Başkan Fikret Orman’ın, "Sezon sonuna kadar zaten onu kullanmayacaksınız. Kontratı bittikten sonra da Beşiktaş’a gelecek. Bu nedenle bize yardımcı olun. Bu işi böylece halledelim" diyerek Çin ekibinin temsilcilerini ikna etmeye çalıştığı belirtildi.
12

ÖZEL HOCAYLA HAZIR OLACAK

Şu an Çin Süper Ligi’nin tatil olması nedeniyle kulübünde çalışmalar yapmayan Ba’nın özel bir antrenör tutarak hazırlandığı kaydedildi. 32 yaşındaki Senegalli forvetin, Beşiktaş’a ocak ayında katılma ihtimalini göz önünde bulundurarak çalıştığı, maç temposu olmasa da yeni bir sezona başlayacak kadar kuvvetli olduğu bildirildi. Siyah-Beyazlı idareciler, Ba için, "Yarın forma giyse oynayacak gibi hazır gözüküyor" ifadelerini kullanıyor.

Fotomaç
13Tosic’ten rotasyon itirafı!
 Tosic’ten rotasyon itirafı!

Beşiktaş’ın Sırp stoperi Dusko Tosic, Süper Lig’deki puan kayıplarını rotasyona bağlarken, Avrupa’ya öncelik verdikleri itirafında bulundu.

Ülkesinin basınına konuşan siyah-beyazlı futbolcu, "Süper Lig’de bu sezon çok puan kaybettik çünkü Teknik Direktör Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde kadroda rotasyona gitti. Ancak buna da değdi. Çünkü şimdi Avrupa’da son 16, belki sonrasında çeyrek final oynayacağız" ifadelerini kullandı.
14
Beşiktaş’ın Sırp savunmacısı Dusko Tosic içinde bulunulan sezona ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de adeta iki farklı takım kimliğinde olmalarına ilişkin tespitler yapan Tosic, ligde beklentilerin altında kalmalarını rotasyona bağlarken, Avrupa’ya öncelik verdikleri itirafında bulundu.

Sırbistan’ın tek günlük spor gazetesi olan Zurnal’e konuşan Tosic, "Süper Lig’de bu sezon çok puan kaybettik çünkü Teknik Direktör Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde rotasyona gitti. Ancak buna da değdi. Çünkü şimdi Şampiyonlar Ligi’nde son 16, belki sonrasında çeyrek final oynayacağız. Ligde de puanları toplamaya başlıyoruz. Bahara kadar şampiyonluk yarışı yolunda ligde kontrolü ele geçiririz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ın son 2 sezonda elde ettiği şampiyonluklarda ve Avrupa’daki başarılarda çok büyük pay sahibi olan Dusko Tosic her geçen sezon daha iyi duruma geldiğini de dile getirdi.
15
"HER ŞEY İYİ GİDİYOR"

Teknik Direktör Şenol Güneş’in en fazla forma verdiği isimlerden olan 32 yaşındaki futbolcu, "2016’da şampiyon olduk, geçen sezon da bu unvanımızı koruduk. Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruptan çıkmayı da başardık. Sırbistan Milli Takımı’nda kadroya çağrıldım, forma giydim. Her şey benim açımdan 2017’nin 2016’dan iyi geçtiğini gösteriyor. Dolayısıyla 2018’in bunlardan da iyi geçmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.
16

"GOL ATACAĞIM’ DEDİM, ATTIM"

Bu sezon Süper Lig’de üç kez rakip fileleri havalandıran Dusko Tosic, Galatasaray derbisinde attığı şık gole özel bir parantez açtı. Dev maçta gol öncesi hislerine göre davrandığını ifade eden siyah-beyazlı futbolcu, "İleri çıkarken arkadaşlarıma gol atacağımı söyledim ve golümü atmayı başardım" dedi.

Beşiktaş’ta 3. sezonunu geçiren Dusko Tosic 82’si ilk 11’de olmak üzere 84 resmi maçta forma giyerken 5 gol attı. 18 kez sarı kart gören Sırp futbolcu 2 kez de kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Fotomaç
17 Tosic’e Celtic talip
Tosic’e Celtic talip

Beşiktaş’ın Sırp savunma oyuncusu Dusko Tosic’e, Celtic’in talip olduğu iddia edildi. Ocak ayında resmen gerçekleşecek olan Domagoj Vida’nın transferi sonrasında ne olacağı merak edilen Tosic’i, İskoçya şampiyonu Celtic istedi. Leipzig’te forma giyen Marvin Compper’i de isteyen Celtic’in menajer Brendan Rodgers’ın, bu transfer için 3 milyon euro’luk bir bütçe hazırladığı ve devre arasında Beşiktaş’ı sunacağı belirtildi.

Fotomaç
18 En iyi 7 numara kim?
En iyi 7 numara kim?

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi twitter hesabından, Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlı oyuncuları paylaşmaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda bu kez favori 7 numaralı oyuncu soruldu. Yapılan paylaşımda, "Sizin favori 7 numaranız hangisi" ifadeleri yer aldı. Yapılan bu paylaşımda Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Quaresma’nın yanı sıra Cristiano Ronaldo, Franck Ribery ve Juan Cuadrado yer aldı.

Fotomaç
19 Almanya’ya taraftar götürülmeyecek
Almanya’ya taraftar götürülmeyecek

BEŞİKTAŞ, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya’nın Bayern Münih takımıyla 20 Şubat 2018’de deplasmanda yapacakları maça taraftar götürülmeyeceğini bildirdi. Kulübün sitesinde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca paylaşılan mesajda, taraftarlara bu yönde bir organizasyon yapılmaması yönünde uyarı yapıldı, şu ifadeler kullanıldı: "Taraftarlarımızın herhangi bir organizasyon yapmamasını rica ederiz. Yönetim kurulumuzun aldığı kararla deplasman maçlarımıza taraftarlarımız götürülmeyecek. Gurbetçi vatandaşlarımızın da ceza alma ihtimalimizi düşünerek Allianz Arena’ya gitmemelerini rica ederiz."

Fotomaç.

Futbolarena anasayfasından devam...