Beşiktaş'tan Mustafa Pektemek kararı
FutbolArena - Beşiktaş, Mustafa Pektemek’i geçtiğimiz sezon Medipol Başakşehir’e kiralamıştı.
1

Geride kalan sezonda Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı yapan Medipol Başakşehir, siyah-beyazlı takımdan kiraladığı Mustafa Pektemek’ten ciddi katkı aldı.
2

Öyle ki Kartal’da geçirdiği 5 sezonda yaşadığı sakatlıklar sebebiyle yalnızca 117 maça çıkıp 20 gol, 10 asistle oynayan Mustafa, turuncu-lacivertli ekipte geçen tek sezonunda ise 43 resmi karşılaşmada sahaya çıkıp 9 gol, 5 asistle mücadele etti.
3

Pektemek’in Beşiktaş’taki sözleşmesine göre geçen sezon yıllık ücreti 1.6 milyon Euro’ydu.
4

Bunun yarısını siyah-beyazlılar, yarısını da Başakşehir ödedi. 28 yaşındaki oyuncunun bu sezon ise yıllık garanti ücreti 1.7 milyon Euro olacak.
5

Golcü oyuncudan memnun olan Başakşehir, Kartal’ın kapısını yine çaldı ve "850 bin Euro’yu biz ödeyelim, Mustafa Pektemek 1 yıl daha bizde oynasın" teklifini sundu.
6

Ancak bu öneriye Beşiktaş sıcak bakmadı. Sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecek olan Mustafa’nın maliyetinden bu yaz döneminde kurtulmak isteyen siyah-beyazlı yönetim, "Mustafa’yı ya bonservisiyle alın ya da yıllık ücretinin tamamını karşılayın" yanıtını verdi.