Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (18 Aralık 2017)

 FutbolArena - Siyah beyazlı ekipten son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (18 Aralık Pazartesi BJK haberleri) Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Kartal’a Vida şoku!
Kartal’a Vida şoku!

Uzun süredir siyah-beyazlıların gündeminde yer alan Hırvat savunma oyuncusu Domagoj Vida’nın, kulübü Dinamo Kiev ile sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağladığı iddia edildi.

Hırvat basınında yer alan habere göre; Beşiktaş ile ön sözleşme imzaladığı belirtilen Vida’nın Dinamo Kiev’de kalmaya karar verdiği kaydedildi. 28 yaşındaki Hırvat savunma oyuncusunun kulüpte kalmak için istediği şartların sağlanması dolayısıyla, kariyerini Dinamo Kiev’de sürdüreceği vurgulandı.
2

VİDA’YI DİNAMO KİEV BAŞKANI İKNA ETTİ

Vida’nın, Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis ile görüşten sonra, yıl sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmaya karar verdiği ifade edildi.

Fotomaç
3 Havada, Karada Her yerde...Kara Kartal
Havada, Karada Her yerde...Kara Kartal


Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası, Süper Lig... Siyah-beyazlılar üç kulvarda da yüksekten uçuyor. Osmanlıspor’u 5 golle geçen Beşiktaş, şampiyonluk yarışında yakın takibini sürdürdü

Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği tarihi başarıyla Türkiye’nin gururu olan Beşiktaş, kupada ve ligde de yoluna emin adımlarla devam ediyor. Avrupa macerası sürerken ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakibi Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada Osmanlıspor’a patladı. Başkent ekibini Babel (3), Negredo ve Cenk’in golleriyle yenen Kara Kartal, rakibiyle puan farkını 2’ye indirdi
4

ZİRVEYLE PUAN FARKI 3...

Liderliğe yükselen Medipol Başakşehir ile aradaki 3 puanlık farkı da koruyan siyah-beyazlılar, puanını 30’a yükseltip maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti. Devler Ligi ve Türkiye Kupası’nda son 16’ya kalan Beşiktaş, üç kulvarda da hedefe emin adımlarla yürümeyi sürdürdü.

Fotomaç
5 Fabri yine işbaşında
Fabri yine işbaşında

Kartal’ın 1 numarası dün akşam da üstüne düşeni yaptı. Kalesinde güven veren tecrübeli file bekçisi, yaptığı kritik kurtarışlarla gecenin öne çıkan isimlerinden oldu. Önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Fabri, "Tüm kulvarlarda en iyisi için mücadelemiz sürecek" dedi.

Fotomaç
6 Medel duvar oldu
Medel duvar oldu

Beşiktaş’ın Şilili ön liberosu Gary Medel, dün Osmanlı karşısında takımın dinamosu oldu. Bu sezon ligde 5. kez ilk 11’de çıkan Medel, Osmanlı hücumlarında adeta duvar oldu. Başkent ekibinin ataklarını zamanında keserek, takımın hücum anlamında rahatlamasını sağlayan tecrübeli yıldız, maç sonunda büyük bir alkış aldı. Ligde 8 maçta yüzde 94 pas ortalaması yakaladı.

Fotomaç
7 Gökhan gönülleri fethetti
Gökhan gönülleri fethetti

Gökhan Gönül, Osmanlıspor maçında sergilediği hareketle alkış aldı. Milli sağ bek, hakem Halil Umut Meler’in verdiği kararı değiştirdi. Gönül, 45. dakikada yaşanan pozisyonda korner kararı veren hakem Halil Umut Meler’in yanına giderek topun kendisinden çıktığını söyledi. Hakem Meler de bunun üzerine kararı aut olarak değiştirdi. Gökhan’ın bu hareketi tribünlerden yoğun alkış aldı.

Fotomaç
8 Güneş’ten 3 değişiklik
Güneş’ten 3 değişiklik

Talisca, Negredo ve Gary Medel’i ilk 11’e monte etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen haftaki Kayserispor karşılaşmasına göre Osmanlıspor karşısında ilk 11’de 3 değişikliğe gitti. Cenk Tosun, Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup yedek soyunurken, bu oyuncuların yerine Anderson Talisca, Alvaro Negredo ve Gary Medel ilk 11’de görev aldı. Medel, Atiba ile savunmanın önünde görev yaparken, Talisca hücuma dönük orta sahada şans buldu. Vodafone Park’ta attığı gollerle dikkati çeken Negredo ise forvette yer aldı.10 yabancı oynadı

Fotomaç
9 Matador Negredo
Matador Negredo

İspanyol yıldız, Vodafone Park’taki şovunu sürdürüp, 7’inci golünü attı

Beşiktaş’ta bir kaç hafta öncesine kadar performansıyla tartışılan isimlerden olan Alvaro Negredo, bir açıldı pir açıldı! İlk resmi golünü 28 Ekim’deki Alanya maçında atan İspanyol ’Matador’u, kupadaki 9-0’lık Manisa maçında 4 golle şov yapmıştı. İki hafta önce Galatasaray’a da 1 gol atan Negredo, dün Osmanlıspor mücadelesinin 75’inci dakikasında da ağları sarstı. Resmi maçlardaki gol sayısını 7’ye yükselten yıldız futbolcu, bunların 6’sını Vodafone Park’ta kaydetti. Ayrıca Negredo, ligde ilk kez 90 dakika görev yaptı.

Fotomaç
10Gary değil ileri!
 Gary değil ileri!

İlk 11’de yer bulan Gary Medel %97 başarılı pas oranı yakalayıp, 6 ikili mücadele kazandı. 3 de rakip atak kesen tecrübeli futbolcuyu tribünler ayakta alkışladı.

Beşiktaş’a geldiği ilk dönemde istediği kadar forma şansı bulamadığı için sorun çıkaran Gary Medel, dün akşam Şenol Güneş’in sürpriz rotasyonuyla ilk 11’deki yerini aldı… Yıldız futbolcu, hocasının yüzünü kara çıkarmayarak takımın en iyi isimlerinden birisi oldu. 66 pasta 64 isabet sağlayarak yüzde 97 başarı oranı yakalayan, 9 ikili mücadelenin 6’sını kazanan ve rakibin 3 atağını kesen Medel’e taraftarlar alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Şilili oyuncu, orta sahada yaşanan rekabetle ilgili soruya, "Takım içinde sağlıklı bir mücadele var. Ben de forma giymek için en iyi şekilde çalışıyorum" cevabını verdi.

Sabah
11 Mkhitaryan bombası!
Mkhitaryan bombası!

Beşiktaş’ta Talisca’nın kiralık olan sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması, yönetimi harekete geçirdi. Daha önce siyah-beyazlıların Manchester United’dan Mata ile ilgilendiği iddia edilmişti. Kara Kartal’ın United’da kadroda düşünülmeyen Mkhitaryan’a kanca attığı öne sürüldü.
Transfer dönemi yaklaştıkça Beşiktaş’ın, kadrosuna katmak istediği yıldız isimler de artıyor.
Sezon sonunda Talisca’nın sözleşmesinin sona ereceği için orta sahaya mutlak bir takviye yapmak için harekete geçen siyah-beyazlılar, aradığı ismi İngiltere’de buldu.
12

Daha önce Juan Mata ile ilgili haberler de çıkmasına rağmen Kartal’da asıl hedefin Henrikh Mkhitaryan olduğu öne sürüldü. İngiliz devinin teknik direktörü Jose Mourinho, Mkhitaryan’ı artık kadrosunda düşünmediğini ve kendisine kulüp bulmasını söylediği iddiaları ortaya çıktı.
Bu iddiaların ardından fırsat transferi kollayan Beşiktaş’ta bu transfer için adım atılacağı iddia edildi.
28 yaşındaki futbolcu, Rusya’nın köklü takımlarından Shakhtar Donetsk’te yıldızını parlattı. Geçen sezon Alman ekibi Borussia Dortmund’dan Manchester United’a transfer olan yıldız oyuncu, istediği süreyi bir türlü alamadı. Daha çok forma şansı bulacağı bir takıma gitmek isteyen Mkhitaryan, ManU’da çıktığı 12 mücadelede 1 gol attı, 5 kez de asist yaptı.

Fotomaç
13 Q7’den isyankar çıkış!
Q7’den isyankar çıkış!

BEŞİKTAŞ’ın dün etkili isimleri arasında yer alan Ricardo Quaresma, Babel’in attığı ikinci golde asisti yaparken futboluyla büyük alkış aldı. Teknik direktör Şenol Güneş’in 69. dakikada kenara aldığı Q7, oyundan alınmasına kısa süreli isyan etti. Kolundaki bandajları söküp atan Portekizli yıldız, kenara geldiğinde ise hocasının elini sıktı.

Beşiktaş’ın attığı ikinci golden sonra Quaresma ile Negredo arasında küçük bir tartışma yaşandı. İkili bir süre pozisyonu konuştu. Araya giren Adriano, tartışmayı önledi.

Fotomaç
14 Babel’den gol şov
Babel’den gol şov

Osmanlı karşısında 52 dakikada futbol resitali sunan 30 yaşındaki sol açık, Başkent ekibini tek başına yıktı. Resitaline kafa golüyle başlayan Babel, göğsüyle 2., ayağıyla da 3. golünü atarak kariyerinde ilkleri yaşadı

Beşiktaş’ın bu sezon önemli hücum opsiyonlarından biri durumuna gelen Ryan Babel, Osmanlıspor karşısında futbol kariyerinin en önemli anlarından birini yaşadı. Başkent ekibi önünde 52 dakikada 3 gole imza atan Hollandalı sol açık, kulüp kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı. Gol perdesini kafa vuruşuyla açan Babel, devre bitmeden Quaresma’nın müthiş asistinde göğsüyle 2. golü ağlara gönderdi. Durmak bilmeyen tecrübeli yıldız, ikinci yarıda da futbol kariyerinde bir rekora imza attı.
15

KARCE’NİN ELİNİ YAKTI!

Tosic’in pasında sağdan hareketlenen Babel, yanındaki savunma oyuncusuna rağmen çaprazdan içeri girdi. Girer girmez ayağından, Karcemarskas’ın da tutmak isteyip adeta ellerini yakan bir füze çıkaran Beşiktaş’ın yıldızı, futbol kariyerinde ilk kez hat-trick mutluluğunu yaşadı. Süper Lig’de Kasımpaşa’da oynadığı dönemle birlikte 26. golünü atan Babel, Beşiktaş formasıyla ise bu sezon 21. karşılaşmasında 9. defa golle buluştu. Ligdeki gol sayısını 7’ye yükselten Hollandalı, 8 golü bulunan Cenk Tosun’dan sonra takımın en golcü ismi oldu.
16
’Makinenin dişlileri çalışıyor’

Beşiktaş’ta Osmanlı maçının kahramanı Ryan Babel, attığı 3 golü ve performansını değerlendirdi. Hollandalı yıldız, "Vodafone Park’ta 100. golü atmak harika bir duygu. Daha önemlisi 3 puanı almaktı. Buna çok ihtiyacımız vardı. Makinenin dişlileri dönmeye başladı. Gelecek hafta da umarım güzel bir sonuç alırız. Gerçektenharika bir takımdayım. Tüm arkadaşlarım bana ellerinden gelen kolaylığı sağlıyor. Ben de böylelikle yapmak istediklerimi daha rahat yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
17 B.Münih-Beşiktaş eşleşmesinin tur atlayanı!
B.Münih-Beşiktaş eşleşmesinin tur atlayanı!

Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu’ndaki eşleşmelerinin belli olmasının ardından İngiltere’de bir internet sitesi süper bilgisayara sonuçları merakla beklenen maçların skorlarını tahmin ettirdi.

Bayern Münih-Beşiktaş eşleşmesini de tahmin eden süper bilgisayar, Alman ekibinin turu geçeceğini tahmin etti. Bayern Münih’in sahasında 20 Şubat’ta oynanılacak olan ilk maçı 3-0 Alman ekibinin kazanacağını tahmin eden süper bilgisayar, Vodafone Park’ta oynanılacak olan 2’inci maçta ise takımların 1-1 berabere kalacağını tahmin etti. Süper bilgisayar toplamda 4-1’lik skor ile Bayern Münih’in Beşiktaş’ı eleyeceği tahmininde bulundu.
Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu’ndaki en önemli eşleşmelerden olan Real Madrid-PSG maçı için ise süper bilgisayar Real Madrid’in 2-1 ve 2-2’lik skor ile Fransız temsilcisi PSG’yi eleyeceğini tahmin etti.
18
Süper bilgisayar’ın Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu tahminleri şu şekilde:

Bayern Munich 4 - 1 Besiktas
1’inci maç: Bayern 3 - 0 Besiktas
2’inci maç: Besiktas 1 - 1 Bayern
Juventus 2 - 2 Tottenham
1’inci maç: Juventus 2 - 1 Tottenham
2’inci maç:Tottenham 1 - 0 Juventus
Basel 1 - 5 Manchester City
1’inci maç: Basel 1 - 2 Manchester City
2’inci maç: Manchester City 3 - 0 Basel
Porto 2 - 4 Liverpool
19
1’inci maç: Porto 1 - 2 Liverpool
2’inci maç: Liverpool 2 - 1 Porto
Sevilla 1 - 2 Manchester United
1’inci maç: Sevilla 0 - 1 Manchester United
2’inci maç: Manchester United 1 - 1 Sevilla
Real Madrid 4 - 3 Paris Saint-Germain
1’inci maç: Real Madrid 2 - 1 PSG
2’inci maç: PSG 2 - 2 Real Madrid
AS Roma 1 - 3 Shaktar Donetsk
1’inci maç: Shakhtar 1-0 Roma
2’inci maç: Roma 1-2 Shakhtar
Chelsea 3 - 3 Barcelona - Barcelona Penaltılarla turu geçer
1’inci maç: Chelsea 2 - 1 Barcelona
2’inci maç: Barcelona 2 - 1 Chelsea

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...