Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (2 Aralık 2017)

 FutbolArena - Beşiktaş camiasından son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (2 Aralık Cumartesi BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Bu derbi 1 Milyar TL
Bu derbi 1 Milyar TL

Süper Lig’in 14. haftasında sezonun en pahalı iki takımı karşılaşıyor

Yılın son derbisi olma özelliğini taşıyan derbi aynı zamanda ligin en pahalı iki takımının karşılaşması olacak. 533.6 milyon lira değerindeki Beşiktaş ile 498.1 milyon liralık G.Saray’ın mücadelesi toplam 1 milyar 31 milyon 700 bin lirayı bulacak. İki takımdaki futbolcular kıyaslandığında ise en değerli isim olarak siyah-beyazlıların Brezilyalısı Talisca öne çıkıyor. Sambacı 60.7 milyon TL değeriyle sahanın en pahalı ismi olacak. Aslan’da da 51.4 milyon liralık Muslera takımının en değerlisi.

Fotomaç
2Matador Negredo
 Matador Negredo

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Alvaro Negredo, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Türkiye’de birçok insanın kendisine ilgi gösterdiğini aktaran Negredo, transfer olmasıyla matador kıyafetiyle fotoğraflarının çekilmeye başlandığını aktararak şunları söyledi: "Gelir gelmez Matador kıyafetiyle fotoğraflar çekilmeye başlandı. Esprili bir lakap oldu, öyle kaldı. Hoşuma gidiyor."
3

STAT HEYECAN VERİCİ

Negredo, siyah-beyazlı taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek şöyle devam etti: "Beşiktaş taraftarına bizi iyi günde de, kötü günde de destekledikleri için teşekkür ediyorum. O an takımınız için çalışmanız lazım, işinizi ortaya koymanız lazım. Bir taraftan da bir sürü ses ve gürültü, harika taraftarımız bizleri heyecanlandırıyor

Fotomaç
4 Yeni evinde ilk peşinde
Yeni evinde ilk peşinde

SİYAH-beyazlılar, iç sahada başarılı performans göstermesine rağmen şu ana dek Vodafone Park’ta taraftarlarına derbi galibiyeti izlettiremedi. Bu stadın hizmete girmesinin ardından 3 derbi mücadelesine çıkan Beşiktaş, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Lig derbilerinde G.Saray ile 2-2, F.Bahçe ile 1-1 berabere kalan siyah- beyazlılar, Türkiye Kupası’nda ise sarı-lacivertli rakibine 1-0 mağlup oldu.

Fotomaç
5 Bir İstanbul masalı!
Bir İstanbul masalı!


Bugün BÜYÜK gün! Beşiktaş ile G.Saray tarihinde 342. kez kozlarını paylaşacak Saat 19.30’da başlayacak yılın son derbisinde iki devin de parolası aynı: ZAFER

Ve beklenen gün geldi. Süper Lig’in en favori iki takımı Beşiktaş ile Galatasaray, sezonun 14. haftasında bugün Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak. Saat 19.30’da başlayacak zorlu kapışmayı Fırat Aydınus yönetecek. Beşiktaş’ın kazanıp yarışa ortak olmak istediği mücadelede Galatasaray ise puan farkını açmak için sahaya çıkacak. Ev sahibi ekipte cezalı olan Caner, sarı-kırmızılarda ise sakatlıkları bulanan Tolga Ciğerci ve Latovlevici forma giyemeyecek.
6
120’ye 108 Aslan önde

Beşiktaş ile Galatasaray, 342. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 93 yıllık rekabette, geride kalan 341 maçın 120’sini Galatasaray, 108’ini Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 480 golüne, siyah-beyazlılar 448 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde yapılan 118 karşılaşmada ise Galatasaray 43, Beşiktaş 33 kez sahadan galip ayrıldı.
7

Güneş-Tudor: 2-1

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Galatasaray’ın hocası Igor Tudor, bugüne kadar 3 kez rakip oldu. Söz konusu karşılaşmalarda 2’ye 1 Güneş’in üstünlüğü bulunuyor. Tudor bunların 2’sine Karabük’ü çalıştırdığı dönemlerde çıktı ve tek galibiyeti Karadeniz ekibinde ile aldı.
8

Penaltıya dikkat

İki takımın son yıllardaki maçlarına penaltılar damga vuruyor. Ligde yapılan son 29 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı. Rekabetteki son 29 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.
9
26 maçta 5 kırmızı

Rekabetteki son 26 lig maçında hakemler 5 kez kırmızı kart kullandı. İki takım arasında Süper Lig’de yapılan son 26 derbide hakemler Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo’ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi. Bu süre içinde hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 132 sarı kart gösterdi. Beşiktaş’tan 68, Galatasaray’dan ise 64 futbolcuya sarı kart çıkarıldı.

Fotomaç
10 74 günlük hasreti var
74 günlük hasreti var

Beşiktaş, derbide 3 puana ulaşırsa, lig maçlarında Vodafone Park’taki 74 günlük galibiyet hasretini de sonlandıracak. Evindeki son 3 maçta beraberlik alan Beşiktaş, Dolmabahçe’deki son galibiyetini 18 Eylül’de Konya’yı 2-0 yenerek elde etti. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmanın ardından Trabzon(2-2), Başakşehir (1-1) ve Akhisar (0-0) maçlarından beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, bu 3 karşılaşmada 3 gol atabildi.

Fotomaç
11 Kartal gol gol gol
Kartal gol gol gol

Beşiktaş, Vodafone Park’ta 19.30’da konuk edeceği ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek hem üç puanı kapmak, hem de puan farkını üçe düşürmek istiyor

Avrupa Kartal’ı, bugün Süper Lig’de lider G.Saray’ı konuk ediyor. Vodafone Park’ta saat 19.30’da başlayacak yılın son derbisini hakem Fırat Aydınus yönetecek. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yapacağı karşılaşmayı kazanarak, rakibiyle puan farkını düşürmeyi amaçlıyor. Ligde bu sezon istediği sonuçları almakta zorlanan Beşiktaş, 29 puanlı sarı-kırmızılı ekibi yendiği takdirde 26 puana yükselecek ve şampiyonluk iddiasını sürdürecek. Bu sezon ligde istikrarsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş, ligin son 2 haftasında 4 puan yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, bu iki karşılaşmada gol de atamazken, 13 haftada 6 galibiyet elde etti.
12
YILDIZLAR DÖNÜYOR

Beşiktaş’ta sarı kart cezaları biten Tosic ve Medel, teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde derbi karşılaşmasında görev alabilecek. Akhisar maçında dördüncü sarı kartlarını gören Tosic ve Medel, cezaları nedeniyle Yeni Malatyaspor mücadelesinde görev alamadı. Ayrıca geçen haftaki lig maçı öncesindeki ısınma çalışmaları sırasında sakatlık yaşayan ve ilk 11’den çıkarılan Pepe de derbide oynayabilecek. Beşiktaş’ta sadece cezası süren Caner Erkin forma giyemeyecek. Öte yandan derbi öncesi Babel sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde bu sezon F.Bahçe, Trabzon ve Akhisar karşılaşmalarında sarı kart gören Hollandalı, bugün de aynı durumla karşılaşırsa Kayseri mücadelesinde cezalı duruma düşecek.
13
iLK DERBi HEYECANLARI

Beşiktaş’ta 5 futbolcu, siyahbeyazlı forma ile ilk kez G.Saray’a karşı mücadele edecek. Siyah-beyazlıların sezon başında kadrosuna kattığı futbolculardan Pepe, Negredo, Medel, Lens ve Orkan şans bulmaları halinde Beşiktaş forması ile G.Saray’a karşı ilk defa ter dökecek. Pepe, her ne kadar siyah-beyazlı forma ile ilk kez sarı-kırmızılıların karşısına çıkacak olsa da aslında Galatasaray’ı yakından tanıyor. Real Madrid’de oynadığı dönemde 4’ü Şampiyonlar Ligi, 1’i de hazırlık maçı olmak üzere Aslan’a karşı toplamda 5 maçta mücadele eden 34 yaşındaki stoper, bu karşılaşmaların hepsinde gülen taraf oldu.

Fotomaç
14 2022’de bırakacağım
2022’de bırakacağım

"Gelindiği gibi, gidilmesini de bilmek lazım. Zaman içerisinde bu görevi bırakacağım. 2019’da değil ama 2022’de bırakacağım" Derbiden galibiyet bekliyorum, puanlar bekliyorum. İnşallah eve mutlu gideriz. Allah, Fırat Aydınus’a hakem şansı versin"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, A Spor’da katıldığı canlı yayında Hakan Gündoğar’ın sorularını tüm samimiyetiyle yanıtladı. Orman, geldiği günden bu yana birçok önemli işe imza attıklarını ama göreve geldikleri gibi gitmesini de bildiklerini belirterek, "Gelindiği gibi gidilmesini de bilmek lazım. Biz, yönetimimiz içinde aynı futbol takımı gibi yöneticilerin görevlerinde rotasyonlar yapıyoruz. Onlar da, farklı konularla alakalı bilgi sahibi oluyorlar. Benimle çalıştıkları için aramızda her zaman güven var. Zaman içerisinde bende bu görevi bırakacağım. 2019’da değil ama 2022’de bırakacağım" ifadesini kullandı.
15
EVE MUTLU DÖNELİM

Başkan Orman, bugün oynanacak G.Saray maçıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Derbiden galibiyet bekliyorum, puanlar bekliyorum. Eminim ki Galatasaray Başkanı da aynı niyetler içerisindedir. Galatasaray ve taraftarları bizim misafirimiz. Zor bir müsabaka olacak, Fırat Aydınus’a da Allah hakem şansı versin. Yüksek tansiyonlu birçok maçı Vodafone Park’ta oynadık, umarım hatıralarda kalacak güzel bir maç olur. Umarım izleyen herkese keyifli bir maç olur. İnşallah güzel bir sonuç alırız. Güzel bir gün olsun. İnşallah evimize mutlu bir şekilde gideriz."
16

CENK OCAK’TA GİTMEZ

Orman, İngiltere’ye yaptığı seyahatin Cenk Tosun’un transferiyle ilgili olup olmadığı sorusuna, "Cenk’i gönderme gibi niyetimiz yok. Zaten ben oyuncu satmak için bir yere gitmem, almak için giderim. İsteyen varsa bize gelir! Devre arasında bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Cenk için bana ciddi bir teklif gelmedi. İstenmesinden rahatsız olmuyorum. İnşallah bu özgüvenlerle Cenk de goller atar. Oyuncularımız bizim evlatlarımız. Olcay, Trabzon’a gitti ama hala ailemizin bir parçası olarak görüyorum. Beck ve Marcelo da öyle" yanıtını verdi.
17

BİRAZ SABIR GEREKLİ

Başkan Orman; Talisca, Lens, Medel ve Negredo için de şu açıklamayı yaptı: "Talisca’nın bizden sonra 1 senelik sözleşmesi kalıyor. 1 yıllık sözleşmesi kalan futbolculara büyük paralar veremeyiz. Genel itibari ile çalışkan bir futbolcu ama bazı maçlarından memnun kalmıyorum. Benfica Başkanı arkadaşımız, oturup konuşacağız. İnşallah çözeriz, olmazsa da olmaz. Lens üzerine yorum yapılabilecek bir oyuncu değil. Kariyeri belli, Lens ile alakalı kafamda soru işareti yok. Medel uyum sağladı. Negredo’yu çok seviyorum, o da uyum sağladı.

18
ORMAN’DAN iNCiLER

Lig’de düşüşte olduğumuz söyleniyor. Real Madrid de Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmasına rağmen, ligde çok iyi değil. Bunlar normal.
Ligde dengeler çok yakın. Her takım her takımı yenebilir.
Şam piyonlar Ligi Kupasını getireceğiz gibi popüler abartılar yapmamak lazım. İyi bir kura çekersek çeyrek finali istiyoruz. Brugge çıkınca iyi bir kura çektik diye sevindim ama elendik. Geçebileceğimiz kimse o gelsin.
Beş iktaş maçlarını futbol açısından seyredemiyorum, bizim maçlarda beni stres alıyor. Kızdığım futbolcular da oluyor, bazı şeyleri Beşiktaş’a yakıştırmıyorum. Düzeltmek için gayretliyiz.
Ben diktatör şeklinde kulüp yönetmiyorum. Herkesin görevi belli.
19
İletişimin işine çok karışmam, beni onlar yönlendirir. Hoca ile aramızda kuvvetler ayrılığı var. Ümraniye’ye boy göstermeye gidiyorum.
Oyunc ularla çok yakın ve uzak ilişkilerdeyimdir. Ben camianın 1 numarası olarak hem samimi hem mesafeli olmalıyım. Biz arkadan iş çevirmeyiz, işimize saygı duyarız. Kendi gündemimiz haricinde bir şey ile uğraşmayız.
Hocanın işlerine çok karışmayız. Slaven hocaya da, Samet hocaya da aynı şekilde yaklaştım. Şenol Güneş ile aramızda hiçbir zaman problem olmaz. Allah da işimizi rast getiriyor. Yoksa o noktadan bu noktaya gelemezdik.
Tamer (Tuna) ile gurur duyuyorum. Onda benim de emeğim vardır. Çok daha iyi işler yapacak. Rıza hocayı da severim. Şifo Mehmet’in yaptıkları hoşuma gidiyor. Bayram, Ümraniye’de inanılmaz işler yapıyor. Hepsini destekliyorum.
Benim için transferde çok para harcıyorlar, stadı yapmadılar, sponsor bulamadı diyemiyorlar.. Söylenen tek şey borç. Benimle alakalı kişisel yapılan dedikodulara kızıyorum ama gerçek Beşiktaşlılar bunları yemiyor!..

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...