Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (10 Aralık 2017)

 FutbolArena - Beşiktaş camiasından son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (10 Aralık Pazar BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Güldüren karar!
Güldüren karar!

F.BAHÇE kongre üyeleri tarafından disiplin kuruluna verilen ve ihraç edilen Gökhan Gönül, dün resmi twitter hesabından gülen emojilerle birlikte Cenk Tosun ile kahkaha attığı bir resmini yayımlayarak, karara karşı tepkisini böyle gösterdi.

Fotomaç
2 La Liga’nın yıldızından Güneş’e övgü
La Liga’nın yıldızından Güneş’e övgü


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, Bursaspor’da çalıştığı dönemden eski talebesi Cedric Bakambu’dan iltifat yağdı. Fransız basınına röportaj veren Kongolu santrfor, "Kariyerinizdeki yükselişte kimlerin payı var?" sorusuna, "Yükseliş, Türkiye’de şu anki Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş ile çalışmakla başladı. Bursaspor’da kendisiyle çalıştığım sezon çok gol atmıştım. O beni çok değiştirdi. Bana çok şey öğretti. Buraya gelmemde büyük katkısı olduğu için kendisine teşekkür ederim.
3
ÖĞRETMEK İÇİN HEP ÇABALARDI

Güneş, bana başka bir futbol vizyonu getirdi. O hiçbir şeyi şansa bırakmazdı. Her maç öncesi videolar hazırlatır, uçakla yaptığımız yolculuklar sırasında bile bize bunları izletirdi. Bizleri sürekli geliştirmek isterdi. Bir şeyler öğretmek için çabalardı. Zayıf yönlerimizi gösterir ve bunun üstünde dururdu. Her fırsatta bizi geliştirmeye çalışırdı. Açıkçası bu durumdan biraz sıkılmıştım ama geriye dönüp baktığımda bunun doğru ve faydalı olduğunu görüyorum" cevabını verdi. Cedric Bakambu, şu anda Valencia’da başarılı bir performans sergileyen ve kendisini Villarreal’e getiren hocası Marcelinho’ya da teşekkür etti.
4
TÜRKİYE’DE ÖZGÜVENE KAVUŞTUM

Bakambu, Fransa Ligue 2’den, 1. Lig’e çıktıktan sonra neden Türkiye’yi seçtiğini ve bu deneyimin kendisine neler kazandırdığını da şöyle dile getirdi: Ben kendime küçük bir tokat attım. İşte bu yüzden Türkiye macerasına başladım. Güvenime yeniden kavuşmam ve hedef koymam gerekiyordu. Karımla birlikte Türkiye’de yalnız kalmak, sorumluluk almamı sağladı. Bu benim için çok şey fark ettirdi. Avrupa’ya 5 yıl sonra dönecektim ama erken oldu.

Fotomaç
5 Zengin oldular
Zengin oldular

Devler Ligi’nde son 16’ya kalan Beşiktaş, kasasına 45.7 milyon euro’luk müthiş bir rakamı koymuştu. Prim sistemine göre Şampiyonlar Ligi’nde galibiyete 50 bin TL, beraberliğe de 20 bin TL verilen Beşiktaş’ta, alınan 4 galibiyet ve 2 de beraberliğin getirisi adam başı 240 bin TL oldu. Yönetim grubu lider olarak bitirmenin karşılığını vermek için oyunculara 50’şer bin euro (Yaklaşık 230 bin TL) daha prim verme kararı aldı. Böylece toplamda 470 bin TL’lik bir prim ortaya çıktı.

Fotomaç
6 Beşiktaş çıkacağına PSG çıksın daha iyi!
Beşiktaş çıkacağına PSG çıksın daha iyi!

Chelsea’nin kaptanı Cahill, son 16 turu için "Takım ve hoca Beşiktaş’ı istiyor ama ben Barça ya da PSG’yi isterim" dedi

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakiplerinden biri olan Chelsea’da kaptan Cahill kura hakkında konuştu. İngiliz futbolcu "Takım arkadaşlarım ve hocam kurada Beşiktaş’ın çıkmasını istiyor ama ben Barcelona ya da PSG’yi tercih ederim" dedi. Tecrübeli futbolcu, "Ya Beşiktaş ya Barcelona ya da PSG ile eşleşeceğiz. Açıkçası takım arkadaşlarım ve hocam Beşiktaş’ın çıkmasını istiyor. Ben ise böyle düşünmüyorum. Barcelona veya PSG’yi tercih ederim. İlerlemek istiyorsak bir ara bu takımlarla oynayacağız. Şimdi veya sonra fark etmez. Beşiktaş da son derece tehlikeli bir rakip. Zaten lider çıktılar" dedi. Cahill sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş’ın harika bir taraftar desteği var."

Fotomaç
7 Beşiktaş’tan 10 Aralık 2016 Her Şey Siyah paylaşımı
Beşiktaş’tan

Beşiktaş, 10 Aralık 2016’da Süper Lig’in 14’üncü haftasında Vodafone Park’da oynadığı Bursaspor mücadelesi sonrası meydana gelen terör saldırısının yıl dönümünde şehitleri andı.

Beşiktaş Kulübü, resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen Emniyet Müdürü Kongre Üyemiz Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası personelimiz Tunç Uncu ile birlikte tüm şehitlerimizi vefatlarının birinci yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadeleri yer aldı.

8

Başta Babel olmak üzere kulübün paylaştığı görseli sosyal medyada yayınlayan futbolcular, geçen sezon yaşanan olayda hayatını kaybeden şehitleri andı.

Beşiktaş Stadı dışında yaşanan terör eyleminin yıldönümü nedeniyle bugün Vodafone Park Kartal Yuvası önünde lokma dağıtılacak ve dua okunacak. Lokma dağıtımı ve duaya 2. Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticiler de katılacak.

Fotomaç
9 Beşiktaş, Kayserispor maçına hazır
Beşiktaş, Kayserispor maçına hazır

Beşiktaş, Süper Lig’in 15. haftasında yarın Kayserispor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda siyah-beyazlı ekibin kondisyon ve taktik çalışması yaptığı belirtildi.
Beşiktaş kafilesi öğleden sonra uçakla Kayseri’ye giderek kampa girecek.
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Fotomaç
10 Beşiktaş, Kayseri’ye gitti
Beşiktaş, Kayseri’ye gitti

Süper Lig’in 15. haftasında yarın Kayserispor’a konuk olacak Beşiktaş, Kayseri’ye gitti.

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre siyah-beyazlı takım, karşılaşma için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla Kayseri’ye hareket etti.
Teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor maçı kadrosuna tüm futbolcuları dahil etti.
Kafilede Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ile yönetim kurulu üyesi Hüseyin Mican da yer aldı.

Fotomaç
11 B planı Paqueta
B planı Paqueta

Anderson Talisca’nın bonservisini Benfica’dan almak isteyen Beşiktaş, Flamengo’nun 20’lik yıldızını da listeye dahil etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Benfica’nın satın alma bedelini 25 milyon euro olarak belirlediği Anderson Talisca için "Bu paraları veremeyiz, gerekirse 1 yıl bekler bedava alırız" açıklamasını yaparak Brezilyalı oyuncu için stratejilerini açıklamıştı. Başkan Orman, Talisca’nın olmaması ihtimaline karşı alternatif planlarını hazırlamış durumda. Bu isimlerden birinin Flamengo’nun 20 yaşındaki 10 numarası Lucas Paqueta olduğu iddia edildi.

12

Başkan Orman’ın Brezilya seferi sırasında Flamengo’lu yöneticilerle Paqueta için görüştüğü ve olası transferde Beşiktaş’a öncelik tanınması için söz aldığı bildirildi. Beşiktaş’ın Talisca’nın bonservisini almaması durumunda Paqueta’yı transfer ederek 10 numara açığını kapatacağı belirtildi. Fox Sport Brezilya, genç oyuncunun taliplileri arasında sadece Beşiktaş’ın değil F.Bahçe’nin de olduğu haberine yer verdi.

Fotomaç
13 FIFA’dan Beşiktaş paylaşımı
FIFA’dan Beşiktaş paylaşımı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu’nu namağlup lider olarak tamamladı. FIFA, sosyal medya ve resmi internet sitesi üzerinden Beşiktaş’ın bu başarısını dile getirdi. Beşiktaş’ın 21 yıl sonra Avrupa’nın 5 büyük ligi dışında Şampiyonlar Ligi grup aşamasında deplasmanda oynadığı 3 maçı da kazanan kulüp olduğunu belirtti. Daha önce 1996 yılında bu başarıyı Jari Litmanen ile Patrick Kluivert’ın oynadığı Ajax ve Jardel öncülüğündeki Porto’nun yakaladığı aktarıldı.

Fotomaç
14Beşiktaş’ın rakibi belli oluyor
 Beşiktaş’ın rakibi belli oluyor

Beşiktaş’ın mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16, UEFA Avrupa Ligi’nde ise son 32 turu kura çekimi yarın yapılacak.

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00’te başlayacak.
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak.
15
Siyah-beyazlılar gibi gruplarını ilk sırada bitiren Barcelona (İspanya), Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham (İngiltere), Paris Saint-Germain (Fransa) ve Roma (İtalya) da seribaşı kulüpler arasında yer alacak.

Basel (İsviçre), Bayern Münih (Almanya), Chelsea (İngiltere), Juventus (İtalya), Porto (Portekiz), Real Madrid, Sevilla (İspanya) ve Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ise aynı ülke veya gruptan takımların eşleşemeyeceği kura çekimine, ikinci torbadan girecek.

16

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 13-14 ile 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ile 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında oynayacak.

Türk temsilcisinin bulunmadığı UEFA Avrupa Ligi’nde ise son 32 turu eşleşmeleri TSİ 15.00’te belirlenecek. Son 32 turu karşılaşmaları, 15 ve 22 Şubat 2018’de yapılacak.

Fotomaç
17Avrupa Kartalı Kayseri semalarında
 Avrupa Kartalı Kayseri semalarında

Sırasıyla Manisaspor, G.Saray ve Leipzig’i deviren siyah-beyazlılar; Kayseri’yi de mağlup ederek zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor

BEŞİKTAŞ, Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Kayserispor’la karşılaşıyor. Siyah-beyazlılar, üst üste 3 resmi karşılaşmayı kazanarak formda bir görüntü ortaya koydu. Galibiyet serisine Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor’u 9-0 gibi farklı skorla yenerek başlayan Kara Kartallar, ardından çıktığı iki önemli karşılaşmayı da kazandı. Süper Lig’deki derbi mücadelesinde G.Saray’a evinde 3-0 üstünlük kuran Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Almanya temsilcisi Leipzig’i deplasmanda 2-1 mağlup etti. Kartal, ligin bu sezonki flaş ekiplerinden Kayserispor’u da evinde yıkmayı hedefliyor.
18
Caner cezalı, Necip sakat

Siyah beyazlı takımda cezası devam eden Caner Erkin ve sakat olan Necip Uysal dışında eksik futbolcu bulunmuyor. PFDK’nın 6 maçlık cezası biten Caner, Başakşehir maçında 4. sarı kartını gördüğü için bu maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta ayrıca üçer sarı kartı olan Pepe ile Babel, ceza sınırında bulunuyor. Her iki oyuncu, Kayserispor karşılaşmasında da kart görürse, 16. Haftada Vodafone Park’ta oynanacak Osmanlıspor maçında cezalı duruma düşecek.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...