Fikret Orman: 'Bu benim son seçimim'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, genel kurulda yaptığı konuşmada son kez seçime girdiğini açıkladı.

FutbolArena - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2018 yılı mali ve idari genel kurulunda açıklamalarda bulundu. 7 yıllık başkanlık sürecinde yapılan projeleri açıklayan Fikret Orman, son kez seçimlere girdiğini ve bunun göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmasını istedi.

"GENEL KURULLAR, BEŞİKTAŞ'IN DÜĞÜNÜDÜR"

"Genel kurullar Beşiktaş'ın düğünüdür. Bu yüzden Beşiktaş'a uygun bir genel kurul diliyorum. Dışarıya Beşiktaş'ı kötü göstermeyelim. Yarın seçimimiz var. Güzel bir seçim olmasını da diliyorum. Bu benim son seçimim olacak. 7 seneyi bir değerlendirelim. Tenkit yapılır ama ele güne kendimizi güldürmeden yapalım. Ramazan ayındayız, lütfen ortamı germeden saygı çerçevesinde bir genel kurul yapalım. Rakiplerimiz mallarını, mülklerini sattı. Buna rağmen bizden daha fazla borçları var. Diğer büyük rakibimiz de kampanyalar yapıyor. Yeni başkanları bağış olarak para verdi. Hala bizden yüzde 50 daha fazla borcu var. Biz kimseye gitmedik, tenezzül etmedik, kimseyi rahatsız etmedik. Şu an yeni başkanları bağış olarak ortaya büyük para koydu. Ama hala bizden daha fazla borçları var."

"BORCUMUZ 431 MİLYON DOLARDI"

"2012 yılında stadyumuzu yenilememiştik. İki rakibimizin stadı yapılmış durumdaydı. Altyapı tesislerimiz de kötü durumdaydı. 2012'de göreve geldiğimizde kavram karmaşası vardı. Net borcumuz 431 milyon 242 bin dolardı. 2012-2018 arasında Vodafone Park'a yapılan yatırımlar, Nevzat Demir Tesisleri'ne yapılan yatırımlar ortada. Mağaza sayımız 21'di, şu anda 105 oldu. Forma satışlarımızda biraz düşüş var ama tüm dünyada böyle. Mağaza ciromuz 11 milyon TL'den 112 milyon TL'ye geldi. UEFA sıralamasında 66. sıradaydık, şimdi 26. sıradayız."

"FUTBOL TAKIMINA 7 YIL İÇERİSİNDE 1 MİLYON 908 BİN TL HARCADIK"

"7 yıl içerisinde futbol takımının giderine 1 milyon 908 bin TL harcamışız. Genel yönetim giderine 651 bin TL harcamışız. Bu maaş değil, maç seyehat giderleri, danışmanlık, davalar olmuş. TFF giderleri gibi kalemleri kapsıyor. Vodafone Park'ta 3 yıl içerisinde 2 kez şampiyon olduk. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan yenilgisiz çıktık, Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynadık."

"JAPONYA'DA FORMA SATILMASI ÖNEMLİ DEĞİL"

"Japonya'da forma satılması önemli değil. 500-1000 forma satılsa ne olur satılmasa ne olur. Fakat Japonya'da Beşiktaş'ın tanınması daha önemli. Yurt dışı için birçok ülkede sosyal medya hesaplarımız var. Kapadokya'da balonumuzu yaptık. Seçimden sonra inşallah hangimiz kazanırsak Hürser Tekinoktay hocamla birlikte gidip açılışını yaparız."

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri