Talisca, Messi'yi geçti! Adım adım yeni adresi...

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın normal sürede 2-1 mağlup ettiği Olimpik Lyon maçında takımının gollerine imza atan Anderson Talisca’nın performansı dikkat çekiyor.

1
Beşiktaş’ta UEFA Avrupa Ligi’nde 120 dakika süren Olympique Lyon maçında 2 gol birden atan Anderson Talisca, ülkesinde de büyük beğeni topluyor.
2
Milliyet’in haberine göre; Bu sezon siyah-beyazlı formayla 13 gole ulaşıp, kariyer rekoru kıran Talisca, sadece Avrupa’da değil Brezilya’da da izleniyor.
3
22 yaşında olan ve gelecek açısından büyük beklenti duyulan genç oyuncunun milli takım seviyesine ulaşması öne çıktı.
4
ESPN’de de Talisca’nın performansına övgü yapılarak, "Brezilya Milli Takım potansiyeli yok mu sizce de?" denildi.
5
Öte yandan Brezilya Milli Takım ve futbolcularının istatistiklerini toplayan ’Selecao Stats’, O.Lyon maçı özelinde Talisca hakkında geniş kapsamlı bir analiz ortaya koydu.
6
22 yaşındaki oyuncu için yapılan yorumda; "Bu sezon tahmin edilemez ve durdurulamaz bir şekilde oynuyor. Beşiktaş için en belirleyici anlarda sahne alıyor. Talisca sürekli yükselişte bir oyuncu. 10 numara ve gizli 9 numara gibi oynuyor. Liverpool’lu Firmino’ya tarzı benziyor. Olympique Lyon maçında da şanssızdı. 2 gol attı, bir penaltı kaydetti. Ama yetmedi, zaten hayal kırıklığı yüzünden belli oldu" ifadeleri kullanıldı.
7
Anderson Talisca, bu sezon Avrupa kupalarında da etkili oldu. Brezilyalı futbolcu, kariyerinin en iyi sezonunu yaşarken, Beşiktaş’a Avrupa Ligi’nde 6 gollük (4 asist ve 2 gol) katkı verdi. Bu açıdan bakıldığında Talisca, turnuvanın en iyi futbolcusu olarak öne çıktı. OPTA’nın çıkardığı istatistiklerde de Talisca, Avrupa kupalarında çıktığı 9 maçta 38 şut çekerek en iyiler listesine girdi. Genç yıldız, Messi ve Paul Pogba’yı geçerken, Cristiano Ronaldo’nun arkasından geldi.

Futbolarena anasayfasından devam...