Gazetelerde Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (27 Kasım 2017)

 FutbolArena - Beşiktaş camiasından son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (27 Kasım Pazartesi BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Fellaini’de ilk sırada
Fellaini’de ilk sırada


Beşiktaş sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Belçikalı ön libero için bastırıyor. PSG ve İnter’in de talip olduğu söylense de en ciddi teklif Kara Kartal’dan

Siyah-beyazlılar kadrolarını takviye etmek için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş’ta liste başında gelen isim Marouane Fellaini... Atiba’nın 35’ine merdiven dayaması nedeniyle bu bölgeye mutlak takviye düşünen Kartal, Manchester United ile pazarlıklarını sürdürüyor. Kırmızı Şeytanların hocası Jose Mourinho sezon başında Cimbom’un da istediği 30 yaşındaki futbolcu için "Galatasaray’ın beni transfer etmesi, Fellaini’yi almasından daha kolay" demişti. Ancak Portekizli teknik direktör de son 2 röportajında tecrübeli ön libero ile yolların kısa süre içinde ayrılabileceğini kaydetti.
2
ÖN PROTOKOL HAZIR

Marouane Fellaini’ye PSG ve İnter’in de talip olduğu belirtilse de şu ana kadar en ciddi yaklaşmanın Beşiktaş’tan geldiği kaydedildi. Avrupa’daki futbol kulislerinde de Belçikalı futbolcunun siyah-beyazlılara daha yakın olduğu ifade ediliyor. Beşiktaş, Manchester United’ı makul bir fiyata ikna edebilirse Fellaini’yi devre arasında renklerine bağlayacak. Aksi halde gelecek sezon için ön protokol yapacak.
3

%54 Beşiktaş

Fellaini’nin adı İnter ve Milan ile birlikte anılınca tecrübeli futbolcunun geleceğiyle ilgili bir anket düzenlendi. İtalyan sitelerinde yer alan ankette Belçikalı futbolcunun bir sonraki durağının neresi olacağı soruldu. Katılanların yüzde 54’ü Beşiktaş şıkkını işaretlerken, yüzde 30’u İtalya’ya gelebileceğni belirtti. Yüzde 13’lük bölüm Premier Lig’de kalmalı derken, yüzde 3 ise PSG’ye gidebileceğini işaretledi.

Fotomaç
4 Beşiktaş’tan G.Saray hamlesi
Beşiktaş’tan G.Saray hamlesi


Malatya ile berabere kalarak lider G.Saray’la puan farkı 6’ya çıkan Beşiktaş’ta moraller bozuk değil. İdareciler, dev maç öncesi Teknik Direktör Güneş’in farkını ortaya koyacağına inanıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde üst turu garantiledikten sonra ligde Malatya deplasmanına giden Kara Kartal, zorlu maçtan 0-0’la ayrılınca 2 puan bırakmış oldu. Karşılaşma sonrası lider G.Saray’ın Alanya’yı 2-0 yenmesiyle aradaki puan farkı 6’ya çıktı. Takımın Süper Lig’deki karşılaşmalarda konsantrasyon eksikliği yaşadığı yeniden gündeme geldi. Ancak Siyah-Beyazlı idareciler, kaybedilen 2 puana rağmen, G.Saray derbisi öncesi takıma güveniyor. Yöneticiler, Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma öncesi galibiyetten emin olduklarını ifade ediyor. Özellikle Teknik Direktör Şenol Güneş’in tecrübesini zorlu müsabakada konuşturacağı ve farkın 6’dan 3’e düşeceğine inanılıyor.
5
HAFTA İÇİNDE YEMEK YENİLECEK

Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman’ın önderliğinde idarecilerin hafta içerisinde takımla bir araya gelerek, motivasyon konuşması yapacağı öğrenildi. Yenilecek yemekte, lig şampiyonluğunun önemi bir kez daha anlatılacak. Başarı için takımın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiği yeniden hatırlatılacak. Öte yandan Başkan Fikret Orman’ın, Şenol Güneş ve takım kaptanlarıyla bir araya gelerek, özel bir görüşme gerçekleştireceği de kaydedildi. Başkan Orman’ın; Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Anderson Talisca’ya da transfer söylentilerine kulaklarını tıkamalarını özellikle nasihat edeceği bildirildi.

Akşam
6Oğuzhan’a çifte kıskaç
 Oğuzhan’a çifte kıskaç

Beşiktaş’ta son dönemdeki performans düşüklüğü nedeniyle formasını Tolgay’a kaptıran Oğuzhan’a iki dev kulüp talip... Adı Milan ile anılan Ozi’ye İtalyan takımından henüz bir resmi teklif gelmedi. Diğer kulüp ise Fransız devi Marsilya... Sezon başı 29 milyon euro’ya aldığı Payet’ten istediğini alamayan Marsilya, ocak ayında Oğuzhan’ı alıp takımı onun üzerine kurmak istiyor.

Fotomaç
7 Pepe, Aslan’a karşı sahada
Pepe, Aslan’a karşı sahada

Yeni Malatya ile oynanan maç öncesi ısınırken sakatlanan Pepe’den müjdeli haber geldi. Tecrübeli stoperin probleminin ciddi olmadığı öğrenildi. Pepe, bu hafta sonu Vodafone Park’ta Galatasaray ile oynanacak mücadelede ilk 11’deki yerini alacak. Teknik direktör Şenol Güneş de bu tip büyük maçları çok iyi oynayan Pepe’nin dönüşüne sevindi. Partneri yine Dusko Tosic olacak.

Fotomaç
8 Cenk Tosun’a 10 milyon euro + Sırp forvet!
Cenk Tosun’a 10 milyon euro + Sırp forvet!

Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun’u uzun süredir takip eden İngiltere’nin köklü kulüpleri tekliflerini de detaylandırmaya başladı.

Crystale Palace daha önce 12 milyon Euro önerirken, Newcastle Kulübü’nün teklifi de ortaya çıktı. Newcastle’ın Cenk için Beşiktaş’a 10 milyon Euro ve 23 yaşındaki Sırp santrfor Aleksandar Mitroviç teklif etti.
9

Teknik direktör Şenol Güneş ise bu futbolcunun Cenk’ten doğacak boşluğu dolduramayacağını belirterek bu teklifi veto etti. Güneş’in yönetime, "Cenk’i ancak büyük paralar verilirse, kulübün menfaati için gözden çıkarabilirim. Aksi takdirde olmaz. Ayrıca gitmesi halinde en az O’nun ayarında bir golcü isterim. Ancak bu gerçekleşirse transferine onay verebilirim" dediği bildirildi.

Beşiktaş Yönetimi de Cenk’i 20 milyon Euro’dan aşağı bir rakama vermek istemezken; başta alt yapı sorumlusu Gökhan Keskin olmak üzere çeşitli ülkelere temsilcilerin gönderildiği ve santrfor arayışlarına girişildiği ileri sürüldü.

Fotomaç
10 Beşiktaş’ta savunma küçüldü
Beşiktaş’ta savunma küçüldü


Tosic ve Medel yoktu... 34’lük büyük tecrübe Pepe de son dakikada kadrodan çıktı. 11’de başlayan Necip de sakatlanınca savunmadaki görev 20 yaşındaki Fatih’e kaldı.

Cezalı Tosic, Medel ve Caner Erkin’den yoksun kadrosuyla, Malatya’ya giden Beşiktaş’ta Pepe’nin maç öncesi sakatlanması teknik direktör Şenol Güneş’in planlarını bozdu. Isınma esnasında adelesinde gerilme hisseden Portekizli yıldız, kulübeye çekildi. Mitrovic ve Necip Uysal ikilisi defans göbeğinde bu sezon ilk kez forma giyerken ikinci yarıda kritik kademelere giren Necip’in de sakatlanıp çıkması Kartal’ı mecburi değişikliğe zorladı. Şenol Güneş, maçın son 16 dakikasında Necip oyundan çıktıktan sonra 20 yaşındaki Fatih Aksoy’a şans verdi. 34 yaşındaki Pepe’nin görevini Fatih üstlenince, Beşiktaş’ın savunması 14 yaş küçülmüş oldu.
11
MUTLU BAŞLADI KEYİFSİZ BİTTİ

Maç öncesi Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Malatya’da kaftan giyip kılıç kuşandı. Yönetimdeki arkadaşlarıyla Battalgazi ilçesindeki tarihi yerleri gezen Orman’ın maç sonu ise skordan dolayı bir hayli üzgün olduğu görüldü.

Sabah
12 Beşiktaş, Kupa’da moral arıyor
Beşiktaş, Kupa’da moral arıyor

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında yarın TFF 1. Lig ekiplerinden Grandmedical Manisaspor karşısında avantaj arayacak.

Siyah-beyazlı ekip, 5. turun ilk mücadelesinde Grandmedical Manisaspor’u konuk edecek. İki takım arasındaki karşılaşma, saat 14.30’da Vodafone Park’ta oynanacak. Maçı, hakem Bahattin Şimşek yönetecek.
13
Süper Lig’de son 2 haftada puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, rakibini mağlup ederek 14. haftada Galatasaray ile yapacağı karşılaşma için moral arayacak.
Vodafone Park’ta son 5 maçta galibiyet alamayan siyah-beyazlı takım, rakibine üstünlük kurarak bu kötü seriyi de sonlandırmaya çalışacak.

Dolmabahçe’deki lig maçlarında Trabzonspor (2-2), Medipol Başakşehir (1-1) ve Teleset Mobilya Akhisarspor (0-0) ile berabere kalan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Monaco ve Porto karşılaşmalarından da 1-1’lik skorlarla ayrıldı.
14
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, ligde ve Avrupa’da fazla süre vermediği oyuncuları yarınki kupa mücadelesinde görevlendirmesi bekleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası’nda geçen sezon evinde Fenerbahçe ile yaptığı ve 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada yaşanan saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlı ekip, bu nedenle Grandmedical Manisaspor karşısında taraftarlarından yoksun mücadele edecek.
Beşiktaş ile Grandmedical Manisaspor arasındaki 5. tur rövanş maçı ise Manisa’da oynanacak.

Fotomaç
15 Derbinin favorisi Aydınus
Derbinin favorisi Aydınus
Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Lig’de ilk yarının son derbi maçında büyük olasılıkla Fırat Aydınus görev yapacak.

Ligin 13. haftasında görev verilmeyen ve dinlendirilen Aydınus’un üst sıraları etkileyecek derbide düdük çalmasına kesin gözüyle bakılırken, çok düşük bir olasılık da olsa plasenin Halis Özkahya olduğu öğrenildi.

44 yaşındaki İstanbul bölgesi hakemi olan Fırat Aydınus, kariyerinde 389 maç yönetti. 2004’ten bu yana yönettiği Beşiktaş-Galatasaray maçlarında ise Beşiktaş 1, Galatasaray ise 4 galibiyet aldı. 1 maç ise berabere bitti.
16

BEŞİKTAŞ KARNESİ

Aydınus’un yönettiği 16 maçta Beşiktaş, 5 kez sahadan galip ayrılırken 3 kez rakipleriyle yenişemedi. Beşiktaş 8 karşılaşmadan ise mağlup taraf olarak ayrıldı.
17
GALATASARAY KARNESİ

Aydınus yönetiminde 15 kez derbi maça çıkan sarı-kırmızılılar, 6 kez sahadan galip ayrılırken, 4 kez 1 puana razı oldu. Galatasaray 5 maçtan ise puan çıkaramadı.

Fotomaç
18 Maganda kurbanı Ahmet, kartalın kanatları altında
Maganda kurbanı Ahmet, kartalın kanatları altında

Beşiktaş, Sultangazi’de yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşun ile 17 yaşında ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün sonra yaşam mücadelesini yitiren lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un son dileği ’Kara kartallı mezarı’ yaptırdı.

Failin yakalanmamasına tepki gösteren gözü yaşlı anne Zeynep Çavuş, "Yüreğim yanıyor, gözlerim yaşlı. Bu ne benim yanan yüreğime ne de toprağın altında yatan oğluma reva" derken, yaptırılan mezar için "Emre artık sonsuzluk uykusunda çok sevdiği kartalın kanatları altında uyuyor" dedi.
19
Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunun ensesine isabet etmesi sonucu omuriliği zedelenerek felç olan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, ailesinin kıt olanakları ile 2 yıl 11 gün sürdürülen tedavi ve yaşam mücadelesini 13 Ağustos 2017’de yitirdi. Koyu Beşiktaş taraftarı olan, hastane odasında bile maçları izleyen, Kulüp Başkanı Fikret Orman ile birlikte çok sayıda tanınmış ismin sürekli ziyaret ederek moral vermeye çalıştığı liseli Ahmet Emre’nin vefat etmeden 10 gün kadar önce yerel gazeteci babası Bülent Çavuş’a, "Ölürsem bana siyah-beyaz mezar taşı yaptır" dediği ortaya çıktı. Bunun sosyal medyada duyulması ardından Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, vasiyet gibi bu isteği Başkan Fikret Orman ve yönetim kuruluna iletti. Yönetim Kurulu’nda daha önce benzeri olmayan bir uygulama ile Ahmet Emre Çavuş’a ön ve arkasında ’Kara Kartal’ logosu bulunan özel mezar yaptırılması kararlaştırıldı. Ailenin önerilen taşlar arasında seçim yapılması ardından mezarcı Ali Uçar’ın 10 günü atölyede olmak üzere yaklaşık 20 günlük çalışması ile mezar tamamlandı.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...