İşte Oğuzhan Özyakup'un serbest kalma bedeli

  FutbolArena -  Beşiktaş’ta Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesindeki madde gündeme oturdu. 

1
Beşiktaş’ın A Milli Takım oyuncusu ve takım kaptanı Oğuzhan Özyakup’a Avrupa’dan birçok önemli teklif gelmişti.
2
Oğuzhan’ın Beşiktaş’la olan yeni sözleşmesinde serbest kalma maddesi olduğu ortaya çıktı.
3
Adı bir çok dev kulüple anılan Beşiktaş’ın kaptanı Oğuzhan Özyakup için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Oğuzhan yeni imzaladığı sözleşmeye 12 milyon Euro’luk serbest kalır maddesi koydurduğu iddia edildi.
4
Oğuzhan tarafından sözleşmeye koydurulduğu öğrenilen maddeye göre Avrupa’nın önde gelen 5 kulübü bu bedeli Beşiktaş’a ödeyerek yıldız futbolcuyu hemen kadrolarına katabilecek.
5
Başka bir deyişle Roma, Napoli, Sevilla, Atletico Madrid ve Monaco için Oğuzhan’ın bonservis bedeli 12 milyon euro olarak tespit edildi. Sözleşmedeki özel maddede Avrupa’dan başka bir kulübün isminin yer almadığı aktarıldı.
6

Buna göre Roma, Napoli, Sevilla, Atletico Madrid ve Monaco kulüpleri 12 milyon euro ödeyerek milli futbolcuyu transfer edebilecek ancak diğer kulüplerin böyle bir hakkı bulunmuyor. Transfer teklifi başka bir ekipten gelirse Oğuzhan’ın bonservis bedeli Beşiktaş tarafından belirlenecek.
7

Oğuzhan Özyakup (d. 23 Eylül 1992, Zaandam) Ozzy lakaplı Ofansif orta saha mevkinde forma giyen aslen Trabzon’lu Hollanda doğumlu Türk millî futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ta ve Türk Milli Takımı’nda forma giymektedir. Aynı zamanda takım kaptanlarından biridir. Hollanda’nın 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarında yer alan Oğuzhan, Hollanda 17 Yaş Altı Millî Takımıyla birlikte 2009 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda final oynamıştır.
8
A Millî takım tercihini Türkiye’den kullanan Oğuzhan Özyakup, 29 Şubat 2012 tarihinde Danimarka ve İrlanda ile oynanacak maçlar için Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılmıştır. İrlanda karşılaşmasının 61. dakikasında forma giymiş ve 1-0 biten maçın tek golünü 84. dakika da kaydetmiştir.

Futbolarena anasayfasından devam...