Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (4 Mart 2018)
FutbolArena - Beşiktaş’taki son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (4 Mart Pazar BJK haberleri) Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...
1 2. aras Larin!

Beşiktaş’ta herkes son günlerde şunu soruyor: Larin kim, nereden bulundu, neden alındı? 1 milyon 850 bin euro bonservis ödenen Kanadalı, 1 dakika süre almadığı gibi 5 maçta kadroya bile giremedi. PAF oyuncularının gerisinde olduğu dikkatleri çeken Larin için "Yeni Aras" yakıştırması yapılıyor.
Fotomaç
2 Son 6 maçta 1 galibiyet

BEŞİKTAŞ, dış sahadaki son 6 maçında sadece bir kez (Antalyaspor) kazanabildi. Dört karşılaşmada da beraberlik (Konya, Kayseri, Bursa, Yeni malatya) alan siyah-beyazlı ekip, 7 puan toplayabildi. Bu süreçte deplasmanda bir yenilgi (Sivas) yaşayan Beşiktaş’ın 6 maçtaki puan kaybı 11 oldu.
3

6 YILDIR YENİLMİYOR
TRABZON’da oynanan son 8 deplasman maçından 4 galibiyet çıkartan Beşiktaş bu süreçte rakibine 2 kez yenilirken 2 maç beraberlikle sonuçlandı.Son 7 sezonda oynanan 17 maçta Beşiktaş’ın 7 galibiyetine karşılık Trabzonspor 5 galibiyet alırken 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, bu 7 galibiyetin 4 tanesini dış sahada alırken Trabzonspor’da 5 galibiyetin 3 tanesini İstanbul’da kazandı.
Fotomaç
TRABZON’da oynanan son 8 deplasman maçından 4 galibiyet çıkartan Beşiktaş bu süreçte rakibine 2 kez yenilirken 2 maç beraberlikle sonuçlandı.Son 7 sezonda oynanan 17 maçta Beşiktaş’ın 7 galibiyetine karşılık Trabzonspor 5 galibiyet alırken 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, bu 7 galibiyetin 4 tanesini dış sahada alırken Trabzonspor’da 5 galibiyetin 3 tanesini İstanbul’da kazandı.
Fotomaç
4 ’Ben de vurdum’ niye demedin?

Ziraat Türkiye Kupası’nda yaşanan Souza-Quaresma geriliminin ardından flaş bir iddia ortaya atıldı
Kupa derbisinde Josef ile Ricardo Quaresma arasında yaşanan gerilim sonrası, Portekizli yıldız kırmızı kart görmüştü.
Q7’nin maçın ardından Josef’i telefonla aradığı iddia edildi.
Portekizli yıldızın, Josef’e, "Neden hakeme senin de bana vurduğunu söylemedin?" diyerek çıkıştığı ileri sürüldü.
Fotomaç
5 Carvalhal Beşiktaş taraftarını unutamıyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Swansea City’yi çalıştıran Carlos Carvalhal, Beşiktaş taraftarından övgüyle söz etti.
İngiliz basınına konuşan 52 yaşındaki Portekizli teknik adam, "inanılmaz" dediği siyah-beyazlı taraftarların enerjisini Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde hissettiğini kaydetti.
Carvalhal, bir maç anısını röportajda paylaşarak, "32 bin taraftar zıplayıp, şarkı söylüyordu. Ayağınızın altında zeminin sarsıntısını hissediyordunuz. Orada düşündüm, burada durmam için bana ödeme yapılıyor ama şu an burada olmak için her şeyimi verirdim." ifadelerini kullandı.
Carvalhal’ın çalıştırdığı Swansea City, Premier Lig’de 27 puanla 18. sırada yer alıyor.
Deneyimli teknik adam, 2011-2012 sezonunda Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yapmıştı.
Fotomaç
6 Kartal uzak diyarlarda uçamıyor

Beşiktaş, bu sezon deplasmandaki kötü performansıyla dikkat çekti. 12 kez rakiplerine konuk olan Kara Kartal, 4 kez kazandı. 5 maçtan da beraberlikle ayrılan Beşiktaş, dışarıda 17 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, deplasmandaki 3 maçta rakiplerine mağlup oldu.
Fotomaç
7 Lens’e tatlı sert

Şenol Güneş, F.Bahçe derbisinde kaçırdığı net pozisyon sonrası oyundan aldığı Lens ile bir görüşme yaptı. Tecrübeli teknik adam Hollandalı futbolcuya, "Anlıyorum, kendini göstermek istiyorsun. Ama sen zaten kendini kanıtlamış bir oyuncusun. Bunlara ihtiyacın yok. Sana olan güvenimizi bonservisini alarak gösterdik" sözlerini kullandı.
Fotomaç
8 Negredo rövanş için mesaj verdi, Fikret Orman beğendi

Beşiktaş’ın İspanyol golcüsü Negredo, Fenerbahçe ile oynanacak rövanş mücadelesi için açıklama yaptı.
Tecrübeli golcü, sosyal medya hesabı instagram’dan kendisine ait sevinç fotoğrafını paylaşıp "İkinci etapta sonuna kadar savaşacağız" notunu düştü.
9

Başkan Fikret Orman da bu gönderiyi beğenler arasındaydı.
İşte Negredo’nun yaptığı paylaşım:
Fotomaç
İşte Negredo’nun yaptığı paylaşım:
Fotomaç
10 Beşiktaş’tan açıklama! Quaresma, Talisca, Caner...

Beşiktaş Kulübü, bir açıklama yayımlayarak derbide kırmızı kart görerek oyundan atılan ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ricardo Quaresma’ya adil bir ceza verilmesi için TFF’ye seslendi.
Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle:
Türkiye’nin en köklü kulübü Beşiktaş, FIFA ve UEFA’nın "adil oyun" kurallarına da her zaman koşulsuz desteğiyle öncü bir kulüptür.
Futbolun iyi ve güzel yanlarını ortaya çıkarmak Türk Futbol Camiasının tüm aktörlerinin görevidir.
11

Taraftarından basınına, kulüplerden Türkiye Futbol Federasyonu’na kadar Türk Futbolu’nun gelişmesi ancak herkesin iyiyi örnek alması ve adaletli olmasıyla sağlanabilir.
Ancak maalesef ki; Fenerbahçe ile oynadığımız ve arzu etmediğimiz gelişmelerin yaşandığı son karşılaşmanın ardından gerek PFDK’ya yapılan sevklerde, gerekse kamuoyunda yapılan yorumlarda adil olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Sahadaki futbolcular yanlış yapabilir, karşılığında cezalar verilebilir. Ancak adil olunmaz ise, birbirine benzer durumlarda farklı kararlar alınır ise bu sadece cezadan etkilenen kurumun değil, Türk Futbolu’nun zararına bir gelişmedir.
12

Bugün Quaresma’ya yönelik yapılan eleştirilerde haklılık payı vardır, ancak bu haklılık payı linç girişimi ile karıştırılmamalıdır.
Quaresma’ya karşı sergilenen linç halinin, arka planda Fenerbahçeli futbolcuların hatalarını gölgeleme tavrına dönüşmesi de dikkatlerden kaçmayacak kadar belirgindir.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilgili kurullarının cezalarda orantılı ve adil olma gerçeğinden uzaklaşması halinde, futbolumuza vereceği hasarlar tarif edilemez...
Quaresma’ya karşı sergilenen linç halinin, arka planda Fenerbahçeli futbolcuların hatalarını gölgeleme tavrına dönüşmesi de dikkatlerden kaçmayacak kadar belirgindir.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilgili kurullarının cezalarda orantılı ve adil olma gerçeğinden uzaklaşması halinde, futbolumuza vereceği hasarlar tarif edilemez...
13

Kimi kulüplerin Beşiktaşlı kimliğine sahip oldukları gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelik ön yargılı söylemleri ne kadar haksızlık ise, ’Beşiktaş’ı korumuyoruz, bakın ekstra cezalar veriyoruz" şeklinde anlaşılabilecek yaklaşımların da adil oyun kurallarına bağlılığı zedeleyeceği unutulmamalıdır.
Tarafsızlık algısı yaymak için cezaları normalin üzerinde vermek bir çözüm yolu değildir.
Suç var ise elbette ki ceza da vardır. Ancak abartılı cezalar adaleti zedeler, önyargıları büyütür ve başka mağduriyetler yaratır.
Tarafsızlık algısı yaymak için cezaları normalin üzerinde vermek bir çözüm yolu değildir.
Suç var ise elbette ki ceza da vardır. Ancak abartılı cezalar adaleti zedeler, önyargıları büyütür ve başka mağduriyetler yaratır.
14

Mağduriyet var ise adalet mekanizması doğru işlememiş demektir.
Talisca’ya yapılan haksızlık herkesin malumudur. Caner konusu hala hafızalardadır.
Dünya futbolunda eşi benzeri görülmemiş (bundan sonra da bir daha görülemeyecek) bir şekilde Caner’e verilen cezadan sonra benzer ve daha ağır eylemlere aynı şekilde ceza verilmemiş olması TFF ve ilgili kurullarının kamuoyu nezdinde daha çok eleştirilmesine sebebiyet vermektedir.
15

Quaresma’ya olması gerekenden daha ağır bir ceza verme girişiminin, Türk Futbolu’na olumlu değil, olumsuz sonuçları olacaktır.
Futbol Ailesinin tüm paydaşlarının aklı selim davranması, iyiyi ve güzeli öne çıkartıp, adil oyun kurallarına bağlılığı sergilemesi, adaletli olması ve kötü sonuçlar verecek abartılı davranışlardan kaçınması herkesin yararınadır.
Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.
Fotomaç
Futbol Ailesinin tüm paydaşlarının aklı selim davranması, iyiyi ve güzeli öne çıkartıp, adil oyun kurallarına bağlılığı sergilemesi, adaletli olması ve kötü sonuçlar verecek abartılı davranışlardan kaçınması herkesin yararınadır.
Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.
Fotomaç
16 Beşiktaş, Trabzon deplasmanında kaybetmiyor

Fenerbahçe ile biri lig diğeri kupa olmak üzere 5 günde 2 derbi birden oynayan Beşiktaş, art arda zorlu maçlara çıkmaya Trabzonspor deplasmanında da devam edecek.
Şampiyonluk yarışında kazanılacak her puanın altın değerinde olduğu haftalarda Fenerbahçe’yi 3-1 ile geçen Siyah Beyazlıların şimdiki hedefi, deplasmanda karşılaşacağı Trabzonsopr’u da yenerek ligde yoluna emin adımlarla devam etmek. Önce Bayern Münih, ardından üst üste iki Fenerbahçe maçı ve ara vermeden gelen Trabzonspor maçının mental açıdan oyuncuları nasıl etkileyeceği ancak pazartesi akşamı belli olacak.
17

BEŞİKTAŞ, TRABZON’DA DAHA ÇOK KAZANIYOR
Bu sezon özellikle deplasman maçlarında büyük sıkıntılar çeken ve deplasmandan galibiyet çıkartamayan Siyah Beyazlıların bu yoğun ve çetin periyotta Trabzonspor deplasmanından galibiyet çıkarıp çıkaramayacağı ise merakla beklenen bir durum. Ancak istatistiklere bakıldığında Beşiktaş’ın Trabzon’da galibiyete daha yakın taraf olması, bu merakı bir nebze gideriyor. İki takım arasında son yıllarda oynanan maçlara bakıldığında Beşiktaş’ın, Trabzonspor deplasmanında yenilmediği ve hatta galibiyet sayısının iç saha karşılaşmalarına göre daha fazla olduğu görülüyor.
Fotomaç
Bu sezon özellikle deplasman maçlarında büyük sıkıntılar çeken ve deplasmandan galibiyet çıkartamayan Siyah Beyazlıların bu yoğun ve çetin periyotta Trabzonspor deplasmanından galibiyet çıkarıp çıkaramayacağı ise merakla beklenen bir durum. Ancak istatistiklere bakıldığında Beşiktaş’ın Trabzon’da galibiyete daha yakın taraf olması, bu merakı bir nebze gideriyor. İki takım arasında son yıllarda oynanan maçlara bakıldığında Beşiktaş’ın, Trabzonspor deplasmanında yenilmediği ve hatta galibiyet sayısının iç saha karşılaşmalarına göre daha fazla olduğu görülüyor.
Fotomaç