Gazetelerdeki Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Son Dakika Transfer Gelişmeleri (21 Mayıs 2017)

FutbolArena - Siyah beyazlı ekip şampiyonluğa yürüyor. Beşiktaş’taki son gelişmeleri sizler için derledik. Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (21 Mayıs Pazar BJK haberleri) Gün içerisinde Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Sabah BJK Haberleri Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1 Süper Lig’in 3 devi Kenan Karaman’ın peşinde
Süper Lig’in 3 devi Kenan Karaman’ın peşinde
Galatasaray ve Başakşehir’in de ilgilendiğini Kenan Karaman için harekete geçen Beşiktaş, Almanya’da Hannover forması giyen gurbetçi oyuncuyla yürütülen görüşmelere hız verdi.

Beşiktaş, Galatasaray ve Medipol Başakşehir’in de listesinde yer alan 23 yaşındaki Kenan Karaman ile menajerini İstanbul’a davet edecek. Hannover, Bundesliga’ya çıkamazsa yetenekli futbolcu bedelsiz alınabilecek. Aksi halde sözleşmesi 2018’e uzayacak olan genç oyuncu için bonservis ödenecek.
2
Transferde Avrupa’da top koşturan Türk oyuncularla yakından ilgilenen Beşiktaş, Hannover’de oynayan Kenan Karaman’la yaptığı görüşmelere hız verdi. Sezon başından bu yana 23 yaşındaki yetenekli oyuncunun menajeri ve kulübüyle temas halinde olan siyah-beyazlı yönetim, Galatasaray ve Medipol Başakşehir’in önüne geçmek için Kenan’a yakın markaj uygulamaya başladı.

Bundesliga 2 ekibi Hannover’de forma giyen ve kanatlar ile forvet bölgesinde görev yapan Kenan için temaslarını yoğunlaştıran Beşiktaş, Alman kulübünün Bundesliga’ya çıkamaması halinde gurbetçi oyuncuyu bedelsiz alabilecek. Hannover’in çok yaklaştığı Bundesliga’ya yükselmesi halinde ise Kenan’ın sözleşmesi bir yıl uzayacak. Beşiktaş bu durumda başarılı futbolcuyu bonservis bedeli ödeyerek renklerine bağlamayı planlıyor.
3
Ailesiyle görüşüldü

Kenan Karaman için Galatasaray ve Başakşehir’le yarışan Beşiktaş, genç oyuncunun ailesiyle de yakın temas kurdu. Almanya’da istediği teklifleri alamaması durumunda Türkiye’ye gelmeye sıcak bakan Kenan’ın hangi takıma gideceği konusunda ise karar vermediği ortaya çıktı.

Almanya’dan gelen bilgilere göre 23 yaşındaki futbolcunun ailesinin, Beşiktaş’a daha sıcak baktığı öğrenildi. Yeni sezonla ilgili kararını ligler bittikten sonra verecek olan yetenekli futbolcu ile bir görüşme yapacak olan Beşiktaş Yönetimi, Kenan ve ve menajerini İstanbul’a davet edecek.

Milliyet
4 Recep Adanır hayatını kaybetti
Recep Adanır hayatını kaybetti
Beşiktaş’ın "Baba" lakaplı efsane futbolcusu aynı zamanda gazetemiz yazarlarından Edip Adanır’ın babası Recep Adanır 88 yaşında hayatını kaybetti.

Beşiktaş tarihinin efsane isimlerinden "Baba" lakaplı efsane futbolcusu aynı zamanda gazetemiz yazarlarından Edip Adanır’ın babası Recep Adanır 88 yaşında hayatını kaybetti.

Baba Recep Adanır’ın cenazesi yarın İkindi Namazına müteakip Antalya Murat Paşa Camii’nden kaldırılarak,defnedilecektir.
5
Siyah-Beyazlılar’ın formasını 1950-59 yılları arasında terleten ve başarılı futbolunun yanında takımda üstlendiği ’büyüklük’ rolüyle ön plana çıkan Recep Adanır, ’Beşiktaş Efsaneleri’ kapsamında alınmıştı...

Beşiktaş’tan açıklama geldi...

"’Baba’ Recep Adanır’ın Vefatının Acısını Yaşıyoruz
6
1929 yılında Ankara’da dünyaya gelen, siyah-beyaz formamızla 1950’li yıllara damgasını vuran, Baba Hüsnü ve Baba Hakkı’dan sonra üçüncü ’Baba’ lakaplı efsanemiz olan Recep Adanır’ın vefatının derin üzüntüsü içindeyiz.

Emsalsiz futbolculuk yeteneklerininin yanı sıra, çok iyi bir kaptan olduğu için de Türk Futbolu’nda "Baba" lakabı ile anılan Recep Adanır, Antalya’da hayatını kaybetti...

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Camiamıza başsağlığı dileriz. "

Fanatik
7 Abouyazar!
Abouyazar!

Kamerunlu forvet coşuyor, Kara Kartal uçuyor Dün de 1 gol, 1 asistle oynadı, ayakta alkışlandı

Vincent Aboubakar... Sezon başında kaçırdığı gollerle konuşulan 25 yaşındaki oyuncu, golleriyle, asistleriyle Mario Gomez’i bile unutturdu. Dün Kasımpaşa galibiyetinin mimarlarından olan Abou 1 gol, 1 asistle oynadı. Yıldız forvet son 6 lig maçında 5 kez ağları sarsarken, 3 de asist yaptı. Sezon başı Porto’dan kiralık gelen Aboubakar şiir gibi futboluyla yönetime bir kez daha "Bonservisimi alın" mesajı verdi.

Fotomaç
8 Dudu transferi zora girdi
Dudu transferi zora girdi

Beşiktaş yönetiminin talip olduğu Brezilyalı oyuncu Dudu transferi zora girdi. 25 yaşındaki yıldız oyuncu için kulübü Palmerias 15 milyon Euro talep ediyor ve indirime gitmiyor. Siyahbeyazlı yönetim ise oyuncu için enf azla 5 milyon euro vereceğini ve daha fazla fiyat yükseltmeyeceğini açıkladı.

Fotomaç
9Beşiktaş’ın en güzel abisi
 Beşiktaş’ın en güzel abisi

Yıllar geçse de Ricardo Quaresma’nın sihir dolu ayaklarından hiçbir şey götüremiyor. 33 yaşındaki süper yıldız, Kasımpaşa’nın sol kanadını felç etti.

İlk yarıda yaptığı iki nefis ortayı Aboubakar atamadı. Penaltıdan takımını öne geçiren Portekizli, 2. devrede Babel’e müthiş bir orta kesti. Hollandalı’ya sadece dokunmak kaldı. Beşiktaşlılar, Vodafone Arena’dan "Bu adamı seyretmek büyük keyif" sözleriyle ayrıldı.

Fotomaç
10 Oğuzhan Özyakup: Baskı hissetmiyoruz
Oğuzhan Özyakup: Baskı hissetmiyoruz
Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Özyakup, baskı hissetmediklerini söyledi.

Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Özyakup, ’baskı hissediyor musunuz’ sorusuna, ’o tecrübeye sahibiz, hissetmiyoruz’ yanıtını verdi.

İşte Oğuzhan Özyakup’un maç sonu açıklamaları:
11
"İki takım da maça hızlı başladı. Basit bir gol yedik. Maçı domine ettik. Kazanmak için oynadık. Güzel maç oldu. Oyun tarzımız belli. Hep gol arıyoruz. Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Aboubakar ve Cenk iyi oyuncular. İkisiyle de oynamak keyifli. Tecrübeli bir takımız. Artık önümüze bakacağız.Baskı hissetmiyoruz, geçen sene de bu süreçleri yaşadık. O tecrübeye sahibiz. "

Fanatik
12 Pek yakında!
Pek yakında!
Siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa engelini de güle oynaya geçti. Şimdi gözler rakipte... Eğer Başakşehir bugün puan kaybederse Kartal, 15. şampiyonluğunu Gaziantep’te ilan edebilecek

Beşiktaş şampiyonluk yürüyüşünü emin adımlarla sürdürüyor. Siyah-beyazlı ekip, zorlu Kasımpaşa engelini 4-1’le geçti ve artık gün saymaya başladı. Kartal’ı dün galibiyete taşıyan goller Aboubakar, Quaresma, Talisca ve Ryan Babel’den gelirken konuk ekibin tek sayısını Eduok ise kaydetti. Beşiktaş böylece son 3 maçında 8 puan kaybettiği rakibi karşısındaki kötü istatistiğine dün akşam son vermiş oldu.
13

Puanını 71’e çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla bitime 2 hafta kala en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı. Başakşehir, bugün Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Eğer puan kaybederse, Beşiktaş haftaya Gaziantep’i yendiği taktirde şampiyonluğunu ilan edecek. Son hafta Vodafone Arena’da oynanacak Osmanlı maçı da düğün derneğe dönecek.

Fotomaç
14 Rekor kırdı
Rekor kırdı

Fabri, Kasımpaşa maçında da ilk 11’de başlayarak kariyeri adına önemli bir rekora imza attı. Kasımpaşa maçıyla birlikte bu sezon 42. kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıkan Fabri kariyerinde en çok maç oynadığı sezonu geride bırakmayı başardı.

Fotomaç
15 Beşiktaş’ta Atiba şoku!
Beşiktaş’ta Atiba şoku!
Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Atiba Hutchinson, ağrıları geçmediği için Kasımpaşa maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Spor Toto Süper Lig’de son 3 haftaya Başakşehir’in 2 puan önünde giren Beşiktaş’a, bu akşam oynanacak Kasımpaşa maçı öncesi Atiba Hutchinson’dan kötü haber geldi.

29. haftada oynanan Başakşehir maçında sakatlanan ve o günden bu yana bu yana bir türlü istediği düzeye gelemeyen Kanadalı oyuncu, bugünkü Kasımpaşa mücadelesinde de forma giyemeyecek. Teknik direktör Şenol Güneş, maça saatler kala aldığı kararla Atiba’yı maç kadrosuna dahil etmezken, tecrübeli ismin yerine Tolgay Arslan’ı ilk 11’de sahaya sürecek.

Fanatik
16 Marcelo: Zor maç olacağını biliyorduk
Marcelo: Zor maç olacağını biliyorduk
Beşiktaş’ın başarılı stoperi Marcelo, 4-1 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Marcelo’nun maç sonu açıklamaları şöyle;

Zor bir maç olacağını biliyorduk. Kaliteli oyuncuları var. Kendi oyunumuzu oynadık. Bundan sonra böyle devam etmek istiyoruz. Ailemin desteği benim için çok önemli. Onlar olmasa ben de olmazdım.

Fanatik
17 Ahmet Nur Çebi’den flaş Oğuzhan açıklaması
Ahmet Nur Çebi’den flaş Oğuzhan açıklaması
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 4-1 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu. Çebi, Oğuzhan’ın sözleşmesiyle ilgili olarak ’O bizim çocuğumuz istediğimiz zaman imzalarız’ dedi.

Beşiktaş ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, maçın ardından çarpıcıaçıklamalarda bulundu. Çebi’nin açıklamaları şöyle;

Şampiyonluk şarkıları söylemek için erken. Daha lig bitmedi. Bu maçın keyfi güzel ama şampiyonluk başka bir şey. Şampiyon olmadan, forma siparişi veremezsiniz. Mühim olan başarıdır, yendiğiniz sürece başarılısınızdır. Aboubakar bugün mükemmeldi. Oğuzhan’la henüz sözleşme imzalamadık ama o bizim çocuğumuz. İstediği zaman oturur sözleşme imzalarız. Arzu ettiği takdirde Şenol hocamızla devam edeceğiz. Onun da bizimle devam etmek istediğini düşünüyorum. Seneye inşallah, Talisca ve Caner ile beraber olacağız.

Fanatik
18 Quaresma: Şampiyon olmak istiyoruz
Quaresma: Şampiyon olmak istiyoruz
Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı 4-1 mağlup ettiği mücadelede 1 gol ve 1 asşst yaparak yıldızlaşan Quaresma, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa maçında oynadığı futbolla maçın yıldızı olan Portekizli süper star Ricardo Quaresma, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Quaresma’nın açıklamaları şöyle,

Özel maçlar bunlar. İpi sıkı tutmalıyız. Arkadaşlarıma önderlik yapmak istedim. İki maçımız kaldı. İki maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Ayaklarımız yere basmalı. Ekip olarak kazanacağız.

Fanatik
19 Inter’den Caner Erkin açıklaması!
Inter’den Caner Erkin açıklaması!
İtalyan kulübünün sportif direktörü Piero Ausilio; Beşiktaşlı yetkililere, "Biz, Caner’le sözleşme yaparken, 1 milyon Euro imza parası ödedik. Oyuncuyu alacaksanız, bu parayı gözden çıkaracaksınız" dedi

Beşiktaş, Caner Erkin’in bonservisine sahip olmak için Inter’le yapılan kiralık sözleşmesine konulan 1 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmak zorunda. Ancak tecrübeli sol bekin aşil tendonunun kopması nedeniyle uzun süre kendisinden yararlanamayan Beşiktaş, bu parayı ödemek istemiyor. Gerekçe olarak da oyuncunun 2.4 milyon Euro olan yıllık ücretini ödemesini gösteriyor… Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken, Inter opsiyon bedeli olan 1 milyon Euro’da ısrarını sürdürüyor. Bunun nedenini İtalyan kulübünün sportif direktörü Piero Ausilio, Beşiktaşlı yöneticilere şu sözlerle açıkladı:
20
SİZDEN EKSTRA BİR TALEBİMİZ YOK

"Biz Caner Erkin’i transfer ederken, menajerine dolayısıyla da kendisine imza parası adı altında 1 milyon Euro verdik. Beşiktaş’tan ekstra bir talebimiz yok. Biz ödediğimiz parayı istiyoruz. Bunu kim ve nasıl öder bilemeyiz ancak oyuncunun bonservisini almak istiyorsanız 1 milyon Euro’yu gözden çıkarmak zorundasınız."

CANER NE YAPTI?

9 MAÇ
8 İLK 11
0 GOL
1 ASİST

Fanatik
21 Maestro yine sahnede
Maestro yine sahnede

Siyah-beyazlıların orta sahada hücumlarını şekillendiren ’orkestra şefi’ Oğuzhan Özyakup dün yine harika bir maç çıkardı. İlk golde Vincent Aboubakar’la yaptığı verkaçlar, 3. golde topuğuyla atağı başlatması muhteşemdi. Kaptan, büyük futboluyla yine takdiri aldı.

Fotomaç
22 Bu sezon da bizim
Bu sezon da bizim
Kasımpaşaspor zaferi sonrası Kartal’ın hocası Şenol Güneş mutluydu. Deneyimli çalıştırıcı "Telafisi yoktu. 3 puanı almamız gerekiyordu. Biz de onu aldık" dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kalan iki maçı da kazanarak ligi bitireceğiz" dedi. Siyah-beyazlı hoca, "İlk yarıda sadece taç atışında hata yaptık, onda da golü yedik. Fakat, pozisyon olarak çok üstündük. İkinci yarıda farkı artırdık, fakat skor açılınca oyundan düştük. Daha fazla pas yapmamız, gol atmamız, pozisyon bulmamız lazımdı. Herkes kafasına göre oynayınca sıkıntılar ortaya çıktı. 4-1’den ötürü böyle bir sıkıntı çıktı. 3 puanlık maçtı, alınması gerekiyordu. Taraftarın olağanüstü desteği var. 2 maçımız kaldı, onları da kazanıp bu sezon da şampiyon olmak istiyoruz. Son 2 maça kadar iyi işler yaptık. Daha iyi olabilirdi" ifadesini kullandı.
23

’HEPSİ EN İYİ OYUNCU’

Güneş , sözlerini şöyle tamamladı: Tereddüt ediyorum. İçeri girince çağırıyorlar. Bekletmek istemiyorum. Taraftarla bütünleşmek lazım. Futbolcularla da sinerji artmalı. İzleyenler de keyif almalı. Sezon başından beri bunu yapmaya çalışıyoruz. Ben tüm oyunculara ’En iyi oyuncu’ ödülünü veriyorum. Ben oyuncu ayırmıyorum. Quaresma iyi oynadı, çok koştu, istekliydi. Aboubakar iyiydi, Ozi güzeldi. Ben kenardan gelenlerin de iyi oynamasını bekliyorum.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...