Beşiktaşlı Caner Erkin için Meriç Müldür'den PFDK'ya tepki

Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'e 6 maç ceza verilmesinin yankıları devam ederken, Meriç Müldür'den de çok konuşulacak bir yazı geldi.

FutbolArena - Beşiktaş'ın Meidpol Başakşehir ile oynadığı maçta hakem Mete Kalkavan'a küfür ettiği için 6 maç ceza alan Caner Erkin ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Habertürk yazarı Meriç Müldür, Caner Erkin'e verilen ceza nedeniyle PFDK'ya tepki gösterdi.

Meriç Müldür'den PFDK'ya Caner Erkin tepkisi


"Evet Caner'in hakeme yönelik hareketleri çirkindi. Çirkindi çirkin olmasına da cezayı çakarken siz neyi delil olarak gördünüz?

Görüntüden ceza vermeniz talimata aykırı. Şimdi aniden talimat değişiyor. Günah keçisi Beşiktaş mı? Dudak okuma yöntemi deseniz uzmanına başvurmadınız. Siz dudak okuma uzmanı mısınız?

Caner hakeme bir uzvunu göstermiş de biz mi göremedik? Gol sonrası sevincini hakeme karşı olarak algılamışsınız. Ne biliyorsunuz? Belki denk geldi.

Özür dilemesini itiraf olarak kabul ettiğiniz de söyleniyor. Açıklamasında “Küfürler nedeniyle özür dilerim" demiyor ki. Yakışıksız hareketlerinden bahsediyor.

Sonra hep böyle kapalı kapılar ardında saklanmak niye? Çıkın konuşun. Klişe başlıklarla geçiştirmeyin, cezanın gerekçesini tüm detaylarıyla açıklayın, aydınlatın. Ama konuşamazsınız. Cesaret bile edemezsiniz.

KALKAVAN'A YAPTIRIM YOK MU?

Cezanın gerekçesi aslında net. “Beşiktaş korunuyor, kollanıyor" iddialarının federasyon üzerinde yarattığı baskı. “Alın işte. Beşiktaş'ı kollamıyoruz" mesajı veriyorlar.

Bu cezanın hiçbir hukuki dayanağı yok. Hakemin saygınlığını korumak gibisinden gerekçeler gösteriyorlar. Mete Kalkavan'ın saygınlığı var ve bu uğurda Caner'e 2+4 maç ceza veriyorsunuz da derbide kafasına gelen yabancı madde ile yere yığılan Tarık Ongun'un saygınlığı yok mu?

Peki Kalkavan'a yaptırım yok mu? “Sen yediğin küfürü nasıl oluyor da rapora yazmıyorsun ?" diyen birileri neden çıkmıyor? Olayın muhatabı bile şikayetçi değilse sen neyin cezasını kesiyorsun? Nereye varır bu işin sonu?

CEZA ALMAYAN YABANCI KALMAZ

Yabancı futbolcuların ettikleri küfürleri ne yapacağız? 3 sezon öncesini hatırlıyorum. Yine Beşiktaş maçı. Gökhan Töre rakibe “f..k off" dedi, rapora “f..k you" yazıldığı için 3 maç ceza aldı. Töre'nin kullandığı kelimenin dünyanın her yerinde her futbolcunun ağzından çıktığına defalarca şahit olmuşuzdur. “Lanet olsun", “hadi oradan" gibisinden bir ifade. FIFA kokartlı hakemlerimiz de Avrupa'da bu anı defalarca yaşamışlardır. Ya duymaztan gelmişlerdir, ya da küfür olarak kabul etmemişlerdir. Yani bu kelime bizde küfür, Avrupa'da değil. Artık görüntüden de ceza verileceğine göre, ceza almayan yabancı kalmayacak herhalde!"

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri