Beşiktaş'ın galibiyeti için kim, ne dedi?

Spor yorumcuları Beşiktaş'ın Alanyaspor karşısındaki performansını değerlendirdi.

FutbolArena - Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş sahasında lider Alanyaspor'u konuk etti. Siyah beyazlılar karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak 3 puan hasretine son verdi. Spor yorumcuları, Beşiktaş'ın sergilediği performansla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FATİH DOĞAN - SABAH

"Abdullah Avcı Dorukhan'ı sağ bek, Oğuzhan'ı 8 numarada oynatarak sistem değil ama oyuncu değişikliğine gitti. Ancak ne Adem Ljajiç ne de Oğuzhan top organizasyonu başaramadı. Bel bağladığınız iki oyuncunuz bu kadar top kaybı yaparsa çözüm üretemezsiniz. Bunda bugüne kadar takdirlik işler yapan Erol Bulut'un oynamaktan ziyade oynatmamayı düşünen stratejisinin payı var. Neden Fernandes'i 11'de başlatmadığını veya yediği golden sonra alması tutmayan planını açıklıyor. Abdullah Avcı'nın Adem'i çıkarıp forvet arkasına Diaby'yi sokması doğru bir hamleydi. Maçı çeviren hareketti. Tıkanan oyuna hareketlilik getirdi. Burak'ın penaltı golünden sonra rahatlayan takım bu hamlenin meyvesini 68'de gördü. Burak asistinde Diaby'nin geriden ok gibi gelip topu filelerle buluşturması seyirciyi de kendine getirdi."

GÜNTEKİN ONAY - HÜRRİYET

"36 yaşındaki Atiba dün Beşiktaş'ın temel direğiydi. Her şeyini ortaya koydu. Bu kadar karakterli yabancı futbolcu bir daha gelir mi? Atiba dışında Caner de her şeyini verdi. Burak, Dorukhan ve Vida da iyi bir maç çıkarttı. Oğuzhan'da da yukarı çıkan bir çizgi var. Dün N'Koudou penaltı kazandırdı, çok çalıştı ancak oyun bilgisi ve kurgusunda çok eksikleri var. N'Koudou'nun takımdan kopuk görüntüsü de Beşiktaş'ın hücum performansını olumsuz etkiliyor. Fransız oyuncu pas oyununda hiç yok. Bir diğer transfer Diaby ise Trabzon deplasmanı ve dünkü maçta olumlu görüntüler verdi. Dün zorlu bir rakibi yenerek nefes alan Beşiktaş, milli maç arasından sonra Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. O maçı kazandığı takdirde Galatasaray derbisinde bambaşka bir havayla sahaya çıkabilir."



ATTİLA GÖKÇE - SKORER

"Süper Lig'de “yenilmez lider" unvanıyla Vodafone Park'a gelen Alanyaspor, maç kazanmayı adeta unutmuş Beşiktaş'a karşı oyuna ortak olma çabasıyla mücadele etmeyi yeğlemişti. Beşiktaş ise bol bol yan pas yaparak, kazandığı topu kendi savunmasıyla oyun merkezindeki Oğuzhan - Atiba trafiğinde çevirerek, böylece top kullanma yüzdesini elinde tutarak oynadı. Bu oyun eksik, yarım, etkisiz ve zevksiz bir oyundu. Topla buluştuğunda çabucak oynayarak arkadaşına pas verme telaşı gösteren oyuncular, rakip ceza alanına bir türlü atamıyordu meşin yuvarlağı. Hele Burak Yılmaz... Önce istediği ve beklediği topları alamadı, sonrasında da buluştuğu pek az topu kullanabilmeyi başardı. Belli ki rahat değil, uzun sakatlık-tedavi sürecinde Burak'ta form kaybı oluşmuş. Oysa golü en çok arzulayan Burak'tı, en çok oynamak isteyen de. Ne varki dünkü maçın penaltıya kadar olan bölümünde “yalnız ve çaresiz" adam olarak koşuşturup durdu."

ALİ ECE - FANATİK

"Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünün değil, bu maç öncesi teknik direktörlük “PERFORMANSI"nın sorgulanması büyük bir camiada kaçınılmazdı. Avcı da kendisini sorgulamış belli ki daha önceki maçlarda sahaya ezbere 4-1-4-1 dizilen takım yerine daha mücadele odaklı pragmatik bir taktiği tercih etmiş. Ljajiç, Alanyaspor karşılaşması öncesindeki maçlarda hocanın oyun planında kötü oynayabilir ama Alanyaspor maçındaki gibi bir gram dahi mücadele etmezse geçen sezon göz dolduran yetenekleri çöpe gider, oyundan alınır! Ljajiç'in mevkidaşı olmasa da Diaby hem mücadele etti, hem de Beşiktaş'ın bu sezon attığı en organize golün mimarı ve son vuruşunu yapan isimdi. Beşiktaş ilk golü yemek yerine atan taraf olunca, öndeki oyuncularının hızı boş alanlarda işe yaradı. Yine de N'Koudou'nun hızını daha kontrollü kullanması hem kendisi hem de Beşiktaş için daha verimli olabilir."

Son dakika Beşiktaş Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri