Beşiktaş'a Gaziantep maçı öncesi Josef de Souza müjdesi

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza'ya PFDK'nın verdiği ceza Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirildi.

FutbolArena - Beşiktaş, Süper Lig'in 8. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak. Gaziantep FK maçı öncesi Beşiktaş'a Josef de Souza'dan müjdeli haber geldi.

Josef de Souza, Gaziantep FK maçında oynayacak mı?



Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, Denizlispor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza almıştı. Josef de Souza'nın cezası Gaziantep FK maçı öncesi Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirildi.

BEŞİKTAŞ'IN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

İtirazdan olumlu sonuç alan Beşiktaş, Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyen Josef de Souza'yı Gaziantep FK maçında oynatabilecek. Siyah beyazlılar, Brezilyalı futbolcuyu Tahkim Kurulu'ndan gelecek olası indirim kararı nedeniyle Gaziantep kafilesine dahil etmişti.

TAHKİM KURULU'NUN BEŞİKTAŞ AÇIKLAMASI

"Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin futbolcusu Josef De Souza Dias ile ilgili PFDK'nın 29.10.2020 tarihli E.2020-2021/222 - K.2020-2021/282 sayılı kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 05.11.2020 Perşembe günü saat 15:00'de video konferans yoluyla icra edilen duruşmada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Vekili Av. Koray Akalp'in hazır olduğu görüldü, sözlü beyanı alındı. Yapılan müzakere neticesinde;

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin futbolcusu Josef De Souza Dias'ın rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezasının; olayın oluş şekli, Tahkim Kurulu'nun benzer dosyalarda aldığı kararları dikkate alınarak takdiren indirilmek suretiyle, 1 resmi müsabakadan men cezası şeklinde düzeltilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir."

Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın, Gaziantep FK maçı kamp kadrosuna dahil ettiği isimler şöyle:

"Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Valentin Rosier, Francisco Montero, Fabrice Nsakala, Welinton Souza, Domagoj Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Adem Ljajic, Dorukhan Toköz, Kartal Kayra Yılmaz, Bernard Mensah, Rachid Ghezzal, Atakan Üner, Ajdin Hasic, Güven Yalçın, Cyle Larin, Vincent Aboubakar."

Son dakika Beşiktaş Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri