Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmayınca ne ceza alacak?

Beşiktaş yönetimi Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final müsabakası kapsmasında yarı kalan ve kaldığı yerden oynanması kararı çıkan Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldı. Fenerbahçe maçına çıkmama kararı alan Beşiktaş'ın puanı silinecek mi? İşte Beşiktaş'ı bekleyen cezalar. 

FutbolArena - Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Siyah beyazlı kulüp bugün gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında Fenerbahçe derbisine çıkıp, çıkmama konusunda oylama yapmış ve üyelerin büyük çoğunluğundan Fenerbahçe derbisine çıkılmaması yönünde karar çıkmıştı.

Beşiktaş yönetimi taraftarlar ve camia içerisinden gelen tepkiler üzerine acil toplandı ve Fenerbahçe ile oynanacak ve 57. dakikadan itibaren başlanacak Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final müsabakasına çıkmama kararı aldı. Beşiktaş Kulübü kararı resmi internet sitesinden açıkladı. Peki derbiye çıkmama kararı alan Beşiktaş'ı hangi yaptırım uygulaması bekliyor.


Fenerbahçe maçına çıkmama kararı alan Beşiktaş'ı hangi ceza bekliyor?


Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde yer alan madelere göre Beşiktaş'ı bekleyen ceza şu şekilde;

''TFF'nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası'dır. Türkiye Kupası'nın isimlendirme yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu'na aittir.

Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı vermekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edili ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer almaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına da ilişkin olarak hiçtir talepte bulunamaz.''


Beşiktaş hangi cezayı alacak?


Emin Özkurt'un Fenerbahçe - Beşiktaş maçında verilen kararlarla ilgili yorumu Emin Özkurt, "TFF, kendi hakem ve temsilcisinin raporlarını geçerli görmemiş. Hakemin maçı tatil etme kararını uygun görmemiş. Beşiktaş eğer maça çıkmama kararı alırsa ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Otomatik olarak kupadan ihraç olacak" diye konuştu. Maça çıkmama kararı aldığı iddia edilen Beşiktaş ile ilgili de konuşan Emin Özkurt, "Beşiktaş eğer maça çıkmama kararı alırsa ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Otomatik olarak kupadan ihraç olacak" ifadelerini kullandı.

Siyah Beyazlı takımla ilgili son dakika gelişmelerine Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri