Beşiktaş Fenerbahçe derbi tarihi! Beşiktaş Fenerbahçe rekabeti

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam karşı karşıya gelecek. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesinde son gelişmeleri sizler için derledik.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'de nefesler tutuldu dev derbi bekleniyor. Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya gelecek. Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesinde iki takımın rekabetini sizler için derledik. Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında en çok hangi takım kazandı? Beşiktaş - Fenerbahçe rekabetinde son durum nedir? Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında kim önde? Detaylar haberimizde.


Beşiktaş - Fenerbahçe arasında en çok kim kazandı?


Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu akşam 349. randevu oynanacak. Bu akşam Vodafone Park Stadyumu'nda oynanacak mücadele ile birlikte Beşiktaş ve Fenerbahçe 349 kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 132 kez, Beşiktaş 124 kez galibiyet aldı.

FENERBAHÇE SON YILLARDA ÜSTÜN

İki takım arasındaki 125 lig maçında Fenerbahçe 46, Beşiktaş ise 39 kez galip gelirken, Fenerbahhçe, Beşiktaş il yaptığı son 23 maçtan sadece 4'ünü kaybetti.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde kaç kırmızı kart çıktı?


İki takım arasında oynanan son 16 karşılaşmada kartlar adeta havada uçuştu. Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanan son 16 resmi müsabakada hakemler 19 kez kırmızı kartına başvurdu. Beşiktaşlı oyuncular bu dönemde 12 kez kırmızı kart görürürken, Fenerbahçeliler 7 kez aynı durumla karşılaştı.

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE DERBİSİNİ KİM KAZANIR?

Beşiktaş - Fenerbahçe derbi 11'leri


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinde son haftalarda formda olan Atiba Dorukhan ikilisini orta sahada yine sahaya sürecek. Quaresma'nın derbide 11'de olup olmayacağı merak edilirken, son taktik antrenmanın ardından deneyimli teknik adam Lens'te karar kıldı. Sol açıkta ise Caner Erkin'in görev alması beklenirken bu hafta fiziksel anlamda Fenerbahçe derbisine hazır hale getirilmeye çalışan Kagawa ise 11'de olacak. Siyah beyazlıların ileri uçtaki gol silahı ise Burak Yılmaz.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Lens, Kagawa, Caner Erkin, Burak Yılmaz

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş derbisinde orta sahada Jailson ile Mehmet Topal ikilisini bozmayacak. Hafta arası Zenit maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Valbuena'nın ise henüz tam olarak hazır olmadığı ve bu sebeple ilk 11'de olmasının düşük ihtimal olduğu öğrenildi. Tolgay Arslan'ı 11'de düşünen Ersun Yanal, kanatlarda Moses ve Dirar, ileri uçta ise Soldado'ya görev verecek.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i: Volkan, Isla, Sadık, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Dirar, Tolgay, Moses, Soldado

ŞENOL GÜNEŞ - ERSUN YANAL REKABETİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kariyerleri boyunca toplamda 8 kez karşı karşıya geldi. Şenol Güneş bu müsabakalardan 4'ünü kazanırken 2 maç berabere bitti 2 kez de Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takımlar galibiyete ulaştı.


Vodafone Park'ta Beşiktaş derbilerde ne yaptı?


Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde iç sahada derbi karşılaşmaları ile aldığı skorlar dikkat çekiyor. Beşiktaş, Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve trabzonspor'a iç sahada 10 kaçtır kaybetmiyor. Beşiktaş bu süreçte 6 galibiyet,4 beraberlik elde etti.

FENERBAHÇE, PAZARTESİ DERBİLERİNDE YENİLMİYOR

Öte yandan Fenerbahçe Pazartesi günleri oynadığı derbi karşılaşmalarında başarılı sonuçlar alıyor. Fenerbahçe, pazartesi günleri oynadığı derbilerde 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve hiç yenilgi yüzü görmedi.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında en çok gol atan futbolcular


Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam 21:00'da karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakibin bu zorlu mücadelesi öncesinde akıllara Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde en çok gol atan futbolcular akıllara geldi. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde en çok ağları sarsan oyuncular listesinde ilk 5 sırada Fenerbahçe'den 2, Beşiktaş'tan 3 futbolcu yer aldı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri