Beşiktaş Divan Kurulu nedir, kimlerden oluşur? (Beşiktaş Divan Kurulu görevleri nelerdir?)

Beşiktaş'ta gözler 26 Nisan 2018 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Divan Kurulu'na çevrildi. Beşiktaş taraftarları, TFF'nin Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine dair verdiği kararın ardından Divan Kurulu toplantısı sonrası yönetimin açıklama yapılıp yapılmacağını merak ederken, Beşiktaş Divan Kurulu öncesi Beşiktaş Divan Kurulu nedir? Beşiktaş Divan Kurulu kimlerden oluşur ve Beşiktaş Divan Kurulu görev ve yetkilerine dair tüm gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Beşiktaş Divan Kurulu, 26 Nisan 2018 Perşembe günü toplanacak. TFF'nin Fenerbahçe - Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını açıklamadan önce BJK TV'ye konuk olan Fikret Orman, olağanüstü Divan Kurulu toplantısında kulübün akil insanlarıyla derbide yaşanan olayları değerlendireceklerini söylemişti.

Basına kapalı olarak gerçekleşecek Beşiktaş Divan Kurulu'ndan sonra siyah beyazlı yönetimden TFF'nin derbine kararına dair bir açıklama yapması beklenirken, diğer taraftan Beşiktaş taraftarlarının büyük bir merakla beklediği Beşiktaş Divan Kurulu hakkında son bilgileri sizler için derledik. Peki Beşiktaş Divan Kurulu nasıl kuruldu? Beşiktaş Divan Kurulu görev ye yetkileri neler? Beşiktaş Divan Kurulu kimlerden oluşur? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.


Beşiktaş Divan Kurulu kuruluşu


İşbu tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihten önce Divan Kurulu üyesi olanlar. Seçme ve Sicil Kurulu tarafından tüzüğün 50. maddesi (c) bendi uyarınca belirlenmiş, kulüp üyeliğinde 25 (yirmibeş) yılını doldurmuş üyeler. Seçme ve Sicil Kurulu tarafından tüzüğün 50. maddesi (d) bendi uyarınca belirlenmiş, en az 1 dönem Kulüp Başkanlığı veya Yönetim Kurulu Üyeliği yapanlar ile en az 1 dönem Disiplin Kurulu Başkanlığı, Denetim Kurulu Başkanlığı veya Seçme ve Sicil Kurulu Başkanlığı yapmış ve aynı zamanda kulüp üyeliğinde 10 (on) yılını doldurmuş üyeler.


Divan Kurulu Görev ve yetkileri


Kulübün bir danışma ve aynı zamanda tüzükte yetki verilen durumlarda karar ve iç denetim organı olan Divan Kurulu'nun görev ve yetkileri şunlardır:

* Yönetim Kurulu'nun 3 (üç) ayda bir vereceği, mevzuat çerçevesinde açıklanabilir çalışma raporu ile bağımsız denetim şirketinin ilgili döneme ait denetim raporu özetini, konsolide hesap vaziyetini, denetim kurulu raporu ile birlikte incelemek ve görüş bildirmek.

* İncelemeyi gerektiren konularda komisyon kurmak, verilecek raporları karara bağlayıp Yönetim Kurulu'na bildirmek.

* Seçimli Genel Kurul toplantılarından önce, Yönetim Kurulu dışındaki kulübün diğer organlarında görev alacak adayları işbu tüzük hükümleri çerçevesinde belirlemek ve Genel Kurul'a sunmak.

* Kurullar tarafından tüzüğe uygun olarak hazırlanacak yönetmelikleri aynen veya değiştirerek onaylamak.

* Tüzüğün veya bazı maddelerinin değiştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak ve Yönetim Kurulu'na öneride bulunmak.

* Yönetim Kurulu'nun onur üyeliği konusunda getireceği teklifleri incelemek ve karara bağlamak.

* Başkanlık Kurulu başkan ve üyelerini seçmek.

* Divan Kurulu'nca Yönetim Kurulu ve diğer kurullardan istenen bilgi ve belgeler, en geç 30 (otuz) gün içinde Divan Başkanlık Kurulu'na verilir.
Saat 15:00'te gerçekleştirilecek Divan Kurulu toplantısı öncesinde Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde:


Beşiktaş Divan Kurulu saat kaçta, ne zaman? (26 Nisan 2018 Perşembe)


Yapılacak olan Divan Kurulu Olağanüstü İstişare Toplantısı'nda Camiamızın ileri gelenleriyle gündemdeki konular görüşülecektir.

Bu toplantının ardından Yönetim Kurulumuz toplanacak ve alınacak kararlar resmi internet sitemizden açıklanacaktır.

Saygılarımızla,
Beşiktaş JK

Siyah Beyazlı takımla ilgili tüm gelişmelere Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Beşiktaş Son Dakika Haberleri