Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Transfer Gelişmeleri (14 Mart 2018)

 FutbolArena - Siyah beyazlı ekipten son haberler ve transfer gelişmeleri bu galeride sizlerle buluşuyor... Takvim, Fanatik, Fotomaç Beşiktaş Haberleri - Günün Beşiktaş Haberleri (14 Mart Çarşamba BJK haberleri) Beşiktaş’ta yaşanan son gelişmeleri günlük gazeteleri tarayarak karşınıza getiriyoruz. Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere tüm gazetelerden en seçkin haberler burada sizlerle. Sabah BJK Haberleri, Habertürk BJK Haberleri, Hürriyet Beşiktaş haberleri, AMK Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Fanatik Gazetesi Beşiktaş Haberleri, Milliyet Beşiktaş haberleri gibi birçok kaynağa sahip listemizden seçtiğimiz haberler şu şekilde sıralandı...

1Caner Erkin’e hapis istemi
 Caner Erkin’e hapis istemi

Beşiktaşlı Caner Erkin hakkında, Başakşehir maçında gördüğü sarı kart sonrası hakem Mete Kalkavan’a küfür ettiği iddiasıyla, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Caner Erkin, "Hakeme yönelik hakaret kastım yoktu" demiş; savcılık ise Caner’in hakem Mete Kalkavan’a sinkaflı küfür ettiğini belirterek, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan dava açmıştı.

Fotomaç
2 Devler Ligi’nde 44. maç
Devler Ligi’nde 44. maç

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde 44. mücadelesini yapacak. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez mücadele eden Kara Kartalar, 43 maçta 13 galibiyet aldı. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 21 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonlar Ligi’nde rakip filelere 42 gol bırakan siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 80 gol gördü.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki son iç saha mağlubiyetini ise 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Club Brugge’e karşı 3-1’lik skorla yaşadı. Siyah-beyazlılar, ayrıca evinde oynadığı son 20 Avrupa kupası maçında sadece bir kez kaybetti.

Fotomaç
3 Bayern Münih hazırlıklarını tamamladı
Bayern Münih hazırlıklarını tamamladı


UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bayern Münih, Vodafone Park’ta yaptığı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.
Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Beşiktaş’a karşı 5-0 kazanarak tur biletini ilk maçta cebine koyan Bayern Münih, yarın oynanacak olan rövanş karşılaşmasının hazırlıklarını da tamamladı. Vodafone Park’ta Teknik Direktör Jupp Heynckess yönetiminde yapılan antrenman kondisyon çalışmasıyla başladı. İlk 15 dakikası basına açık olarak yapılan çalışmanın kalan bölümü ise taktik ağırlıklı olarak geçti.

Fotomaç
4 Heynckes Beşiktaşlı yıldızı övdü Bayern Münih’te oynayabilir
Heynckes Beşiktaşlı yıldızı övdü

Bayern Münih’in 72 yaşındaki çalıştırıcısı Jupp Heynckes, Beşiktaş’la oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi Vodafone Park’ta açıklamalar yaptı. Talisca’dan övgüyle bahseden Heynckes, "Onu takımımda görmek isterim" dedi
Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, Şampiyonlar Ligi’ndeki Beşiktaş maçından önce yayıncı kuruluşun ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
5
"TALISCA’YI BAYERN MUNİH’TE GÖRMEK İSTERİM"

TRT Spor’a yaptığı açıklamada Heynckes, Beşiktaş’tan kimi "Bayern Münih’te görmek istersiniz?" sorusuna Tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş’tan hangi oyuncuyu takımda görmek isterseniz?" sorusuna ise, "Talisca tabii ki, yıldız bir oyuncu" cevabını verdi.

72 yaşındaki Alman teknik adam ilk maçta Beşiktaş’ın gördüğü kırmızı kartın siyah-beyazlılara dezavantaj getirdiğini söyledi. Heynckes, "10 kişi kalmak Şampiyonlar Ligi’nde işleri çok zorlaştırır. Beşiktaş da ilk maçta onu yaşadı. O maçta kendi oyunumuzu oynadık. 10 kişi kalmaları taktiğimizi yansıtmamızı rahatlattı, işimiz kolaylaştı." dedi.
6
"TÜYLER ÜRPERTEN ATMOSFER OLACAK"

Taraftarlardan övgüyle bahseden Alman çalıştırıcı, "Tüyleri ürperten bir atmosfer olacak. Türk taraftarları çok meşhur, futbol burada çok coşkuyla yaşanıyor. Beşiktaş sadece iyi oyunculardan kurulu değil, çok da iyi bir takım. Çok iyi hocası da var. Bu işin sırrı bu, önemli olan takım olmak. Beşiktaş da bunu oluşturdu. Ajax da bunu oluşturmuştu." ifadelerini kullandı.

James Rodriguez ve Arjen Robben ile ilgili konuşan Heynckes, "James Rodriguez’in birkaç gündür takımla çalıştığını ve benim de tedbirli bir antrenör olduğumu düşünecek olursak, bir opsiyon olduğunu söyleyebiliriz ama kararımı yarın vereceğim. Robben’in yarın oynaması gerekseydi, oynayabilirdi ama tedbirli davranıyoruz. Bir kas sakatlığından bahsediyoruz. Robben ile konuştum ve ’Münih’te kal, şu anda sana ihtiyacım yok’ dedim" ifadesini kullandı.
7

Bayern Münih Teknik Dierktörü basın toplantısında ise, "Tüm maçlarımızı ciddiyetle oynuyoruz, ağır idmanlar yapıyoruz. Bu otomatikleştirdiğimiz sistemi, pres, pas, rakip kale önündeki oyunu hala mükemmelleştirebiliriz diye düşünüyoruz. Üst düzey rakiplerle karşılaşınca buna hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Ribery hakkında da görüş bildiren Heynckes, "Ribery performansını aynı seviyede tutmayı başaran ender oyunculardan biri. Kendini hep hazır tutmaya çalışan bir oyuncudur. Bireysel olarak çok çalışma yapar. Çok iyi hazırlandığı için tekrar eski performansına kavuştu. Bir 11 oyuncusunu, Ribery gibi, Robben gibi bir hafta dinlendirmek istediğim zaman çok fazla tartışmalar ortaya çıkyor. Kendisi benim için en önemli yapı taşlarınan bir tanesi" diye konuştu.
8

Tecrübeli teknik adam, ilk 11 ile ilgili sorulan bir soruya, "Burada 20’nin üzerinde üst düzey futbolcuyla bulunuyoruz. İlk 11’le çıkmak derken neyi kastediyorsunuz? Ben tüm oyuncularımı aynı seviyede görüyorum, benim için sabit bir 11 yok. Bu rakibe, form durumuna göre değişebilir" ifadesini kullandı.

Sarı kart sınırında bulunan 3 oyuncusunu uyardığını vurgulayan Jupp Heynckes, "Sarı kart konusunda oyuncularım sert bir şekilde uyardım. Aslında uyarmaya gerek yok. Disiplinli oynamaları yeter. Bunun için bir örnek vereyim, 2013’te Barcelona ile yarı finalde oynarken, 5 oyuncumuz sarı kart sınırındaydı. Hiçbiri sarı kart görmedi ve finalde oynadı. Oyuncular disiplinle oynayınca, sarı kart görmeden atlatabiliyorlar" dedi.

Fotomaç
9 İstanbul çok güvenli!
İstanbul çok güvenli!


Bayern Münih’in Alman yıldızı Thomas Müller, Türkiye ve İstanbul’a övgüler yağdırdı.
Alman hükümetinin Türkiye’ye seyahat uyarısı yapmasına rağmen Müller konuyla ilgili olarak, "İstanbul’da kendimi çok güvenli hissediyorum. Burada yürekten alkışlandık, taraftarlar bizi karşıladı. Olumlu duygular yaşıyoruz" dedi. Müller şöyle devam etti: "Stadın ne kadar büyük bir namının olduğunu biliyoruz ve bu atmosferi heyecanla bekliyoruz. Rakibin inancının doğmasına sebep verecek hatalar yapmak istemiyoruz."

Fotomaç
10 Tadını çıkarmalıyız
Tadını çıkarmalıyız

Quaresma: Devler Ligi’nde bu seviyeye gelmek kolay değil ve önemli. Büyük takım ve büyük oyunculara karşı oynayarak, tadını çıkarmalıyız
Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, B. Münih rövanşı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, "Takımı kutlamak istiyorum; bu seviyeye ve bugünlere geldik. Bu seviyeye gelmek kolay değil. Büyük takım ve büyük oyunculara karşı oynayacağız. Burası zor bir seviye ve tadını çıkarmak istiyoruz" dedi.

Futbolda hatalara her zaman yer olduğunu belirten Q7, "Önemli olan futbolcuların yüzde yüzünü sahada vermesi. Rövanş maçını ilk maçtan bağımsız olarak görüyoruz ve elimizden geleni yapacağız. Maçtan keyif alamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Fotomaç
11 Portekiz çıkarması
Portekiz çıkarması


Siyah-beyazlılar, Brezilyalı milli takımına çağırılan Talisca’nın bonservisini alabilmek için Benfica kulübüyle masaya oturacak

Genç yıldız Anderson Talisca’nın Brezilya Mili Takımı’nın Rusya ve Almanya ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosuna çağrılmasının ardından, siyah-beyazlı yöneticiler Benfica ile masaya oturma kararı aldı. Yönetim, yıldız futbolcunun bonservisini almak için harekete geçiyor. Talisca’nın Dünya Kupası’nda boy göstermesi ve Brezilya’nın başarılı olması durumunda bonservis bedelinin yükselme ihtimaline karşın,
12

Beşiktaş Yönetimi, sözleşmedeki 20 milyon euro’luk opsiyonu kullanmak istiyor. Beşiktaşlı yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu, önümüzdeki günlerde Benfica’nın kapısını çalacak ve Brezilyalı yıldızın bonservisini almak için girişimleri hızlandıracak. Farklı ödeme şekilleri üzerinde yoğunlaşan Beşiktaş’ın, Talisca’nın bonservisini Benfica’ya 6 taksitte ödemek istediği ifade ediliyor.
13
REKORUNU EGALE EDECEK

Talisca, bu akşam B.Münih karşısında bir gol bulduğu takdirde geçen sezon kırdığı kariyer rekorunu egale edecek. Genç yıldız Benfica’da oynadığı dönemlerde 2014-15 sezonunda 11 gol attı. Bir sonraki sezon 9 golde kalan Brezilyalı futbolcu, en iyi dönemlerini Beşiktaş’ta yaşadı. Siyah-beyazlı formayla geçen sezon resmi maçlarda 17 gole ulaşan Talisca, 2017-2018’de ise şimdiden 16 kez fileleri havalandırdı.

Fotomaç
14 İyi futbol yeterli
İyi futbol yeterli

Şenol Güneş, Bayern Münih rövanşı için temkinli konuştu "İlk maçtaki skor, heyecanımızı bir alt seviyeye düşürdü. İddiamızın eksildiğini söylemek ağır geliyor. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak isteyen bir takıma karşı gücümüzü göstereceğiz"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bayern Münih rövanş maçıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk mücadeleden bağımsız olarak oynayacakları bir maç olduğunu söyleyen Güneş, "Orada aldığımız kötü skor, ilk maçtaki heyecanımızı ve hedefimizi bir alt seviyeye düşürdü. Güçlü bir takımla oynayacağız. Gruptan çıktıktan sonra eleme maçlarında turu geçmek hedefindeydik, gücümüzü göstermek istiyorduk ama olmadı. İlk maçta gördüğümüz kırmızı kart ve ilk yarının sonunda yediğimiz gol bizi oyundan düşürdü. Ama yarınki (bugünkü) maçta da en güzel futbolumuzu oynayacağız. Umarım güzel bir maç olur ve sahamızda kazanırız" dedi.
15

TARAFTAR GÜVENİYOR

Hedefleri ile ilgili konuşan Güneş şöyle devam etti: "Madem bu yarıştayız, en iyisini yapmalıyız. 1-0 olsaydı belki başka bir heyecan olurdu, belki yine kaybedebilirdik. Skora bakmadan kendi oyunumuzu oynayarak kazanmaya çalışacağız. Berabere de kalsak, mağlup da olsak iyi futbol oynadıysak benim için yeterlidir. İnşallah seneye daha iyi oluruz diye düşünürüz. Taraftarların heyecanı ve güveni var. Bu güveni sarsmamak için gayret göstereceğiz. Bunun lige de yansıması da var. Ligde saha dışında olan spekülasyonlar var. Orada da tahribat görmek istemiyoruz."
16
TESTLERİ İYİ GEÇTİK

Talisca’nın Brezilya Milli Takımı’na seçilmesi ile ilgili yorum yapan Güneş, "Onlar bizim oyuncularımız, bilgi almak isteyen milli takım hocalarına gerekli bilgiyi veririz ama karar onların. Onların geldiği dönemde kupa maçımız vardı. Talisca cezalıydı, oynayamadı. Önemli olan Talisca’nın yeteneğini ve karakterini göstermesiydi. Bu tüm oyuncular için geçerli. Hepsinin yukarı çıkmasını istiyoruz, bu onların ve takımın ihtiyacı. Umarım bu form grafiği devam eder ve Dünya Kupası’nda Brezilya formasıyla yer alır" ifadelerini kullandı.
17
TÜM OYUNCULAR YUKARI ÇIKMALI

Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar birçok teste girdiklerini ve bu testlerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız tüm maçlarda neler yapabileceğimizi test ettik. Testleri, son müsabakada 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarı oyundan koptuğumuz bölüme kadar iyi geçtik. Yarın (bugün) böyle bir görüntü görmek istemiyorum. Beşiktaş’a inanan, iyi futbol bekleyen taraftarlara bunu izletmeye çalışacağız. Onların liginin kopması onlar için avantaj" dedi.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...