Modern Pentatlon Sporu Sınırları Zorluyor

Modern Pentatlon Sporunu yapmak her yiğidin harcı değil.Futbol Arena - Yüksek dayanıklılık ve kondisyon gerektiren modern pentatlon; atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve atletizm olmak üzere 5 ayrı branştan oluşuyor. Modern Pentatlon Türk Milli Takımı Antrenörü Yasemin Ünsal bu sporla ilgili olarak "Modern pentatlon çok özel bir branş ve bu sporu yapan çocuklarımız da her anlamda çok özeller. Küçükleri koşu ve yüzmeyle başlatırken, zamanla yaşla beraber devreye atıcılık giriyor. Daha sonra eskrimi katıyoruz. En son da gençlerle beraber binicilik branşı ekleniyor. Hepsi ayrı ayrı çok zor." dedi. Atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve atletizm olmak üzere 5 ayrı branşı yapan modern pentatloncular, "dünyanın en özel sporcuları" arasında yer alıyor. Diğer sporcular tek branşta başarılı olmaya çalışırken, onlar madalya kazanmak için 5 ayrı branşta mücadele ediyor. Fiziksel ve zihinsel uyumunun önemli bir faktörü oluşturduğu modern pentatlon, yüksek dayanıklılık gerektiriyor. 

1
Ünsal: "Günde 3-4 ayrı antrenman yapıyoruz. Bu sayı bazen 5’e de çıkabiliyor. Modern pentatlon çok özel bir branş ve bu sporu yapan çocuklarımız da her anlamda çok özeller. Çünkü zoru başarıyorlar. Bir sporcu dünyada tek bir branşı götürmekte zorlanırken, 5 branşı yapabilmek her yiğidin harcı değil."
2
Ünsal: "Bir sporcu dünyada tek bir branşı götürmekte zorlanırken, 5 branşı yapabilmek her yiğidin harcı değil."
3
Yasemin Ünsal, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı hedeflediklerini vurgulayarak, "Dört yıl sonraki olimpiyatlara 4 sporcuyla katılmak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz." dedi.
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Futbolarena anasayfasından devam...